Robert Alley - Pariste Son Tango

oktayyapıcı13

Onursal Üye
29 Haz 2015
1,599
18,784
7YCQdXJf_o.jpg

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,541
9,578
Kişiden kişiye değişebilir ama, bazı filmlerin bir kuşak için unutulmazlar arasında olduğuna inanırım. Örnekleri çok; Rüzgar Gibi Geçti, Doktor Jivago, General Patton, Kwai Köprüsü ( film müziğini ıslıkla çalmaya çalışırdık ! ) , Baba, İyi Kötü ve Çirkin vb. Paris'te Son Tango filmleri benim için unutulmazların arasındadır. Ünlü yönetmen Bertolucci'nin 70'li yıllardaki filmindeki başrol oyuncuları olan Maria Schneider ile efsane oyuncu Marlon Brando artık hayatta değiller. Ne kadar doğru olduğu bilinmez ama, yaşamının sonlarına doğru Maria Schneider bir açıklama yaparak malum sahnenin gerçekten yaşandığını, rol icabı olmadığını, filmden sonra ağladığını anlatmıştı. Sn. @oktayyapıcı13 'ün paylaştığı romanı görünce, aklıma unutulmaz olan film geldi. Nasıl gelmesin, romanın kapağında bile film sahnesi bulunuyor !! Bazı filmler, bu örnekte olduğu gibi, '' ün '' açısından romanın önüne geçiyor. Baba filmi mesela. Belki romanın yazarı Mario Puzo biliniyordur ama merak ediyorum, '' Paris'te Son Tango '' romanının yazarının '' Robert Alley'' olduğunu acaba kaç kişi bilir ?

Romanı şimdiye kadar henüz okumamıştım. Sn. @oktayyapıcı13 , paylaştığı bu romanla yine önemli bir eseri okuma imkanımı sağladı. Teşekkür ediyorum.