Rıza Silahlıpoda ve Ritm 68 Orkestrası - 24 Saat (1976)

Lami Tiryaki

Onursal Üye
21 Nis 2009
514
3,748
ai_JJP3e.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,599
35,064
İstanbul
Çocukken, TRT'de fon müziği olarak kullanılan bu melodiyi az mı duyardık!?. Ayrıca bir çok sinema filminde de kullanılmıştı. İsimlerini bilmesek te, bu güzel melodileri hepimiz bilirdik. Bu arada eser Lübnanlı müzisyen Elias Rahbani'ye aitmiş. Kendisinin eserleri Türkiye'de yaygın olarak kullanılmış. Örneğin Ajda Pekkan'ın "Sana neler edeceğim"'den tutun da, rahmetli Kemal Sunal'ın baş rolünü oynadığı "İyi aile çocuğu" filminin müzikleri bile kendisine aitmiş.

Son olarak:
sevgili Lami Tiryaki üstadımız, her zamanki gibi, çok özel ve güzel paylaşımlarınızı beğenerek takip ediyoruz.
Her şey için tekrardan teşekkürler..
 
Son düzenleme:

Lami Tiryaki

Onursal Üye
21 Nis 2009
514
3,748
24 Saat Rıza Silahlıpoda ve Ritm 68 tarafından, 1975 tarihinde çekilen ancak 1976'da gösterime giren Acele Koca Aranıyor isimli romantik komedi filmi için bestelenmiş, daha doğrusu, düzenlenmiştir. Türkan Şoray ve Ediz Hun'un başrollerini oynadığı filmin çekimleri sırasında Hun'un yapımcılarla anlaşamaması nedeniyle çekimlere ara verilmiş, daha sonra film Bülent Kayabaş'la tamamlanmıştır. Doğrusu Bülent Kayabaş, "iki eşli" adam rolünde epey başarılı olmuş Hun'u aratmamış. Bu arada Türkan Şoray'a odaklanan seyirci ister istemez muhteşem bir performans çıkaran Deniz Erkanat'ı gözden kaçırıyor.

Rıza Silahlıpoda ve Ritm68, İzmir çekimlerinde otel orkestrası olarak Seni Unuttum Sanma isimli, 45'liğin diğer yüzüdeki parçalarını filmde de çalar söylerler.

Müthiş eğlenceli bir film Acele Koca Aranıyor. Girişteki 24 Saat'i duyduktan sonra hemen havaya giriyorsunuz. Hulusi Kentmen ve Mürüvvet Sim'in o müthiş 5 dakikalık performansından sonra su gibi akıp gidiyor zaten.

Selamlar
Lami Tiryaki
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Sentinel

Yeni Üye
1 Şub 2012
26
91
Geçmiş zaman olur ki hayatı al kan eder, geçmiş zaman olur ki; insan yeniden o anları yaşayabilmek için her şeyini feda eder. Lami Tiryaki üstad pek çok güzel hatıraları canlandıran bu paylaşımınız için canı gönülden teşekkür ederim.

Saygılarımla.
 

sahin1

Aktif Üye
23 Eyl 2011
178
668
Arkadaşlar sanırım bu şarkının orijinali ünlü Fairouz'a beste veren Rahbani kardeşlerden birisine ait. Ziad Rahbani olabilir. Maisel Raim galiba. Youtube'den arayın. Ayrıca, Fairouz ve Rahbani Brothers isimleri ile arama yaparsanız pek çok sürpriz ile karşılaşacaksınız.
 

kicker

Süper Üye
14 Nis 2010
639
1,455
"Aşk içinde aşk yaşarım,
Dünyayı bir pula satarım,
Yarsız geçen bir ömrü ben
Ömürden mi sayarım...
Ah demeden vah demeden
Versin tanrı istemeden
Gel yanıma gel yanıma
Kanım kaynar kanına..."

Bu cover de Ayla Algan'dan...

Bu nostaljiyi yaşattığınız için çok çok teşekkürler. Sağolun varolun.
 
Son düzenleme:
Üst