Renkli Zagor paylaşımlarına ait bilgilendirilme istirhamı...

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,456
309,261
Sayın "yaşlıkurt" kardeşimiz Renkli Zagor paylaşımları ile ilgili olarak en son paylaşımında yani 100. sayıda aşağıdaki ibaresiyle geçici bir süre bizden ayrılmıştı ve biraz dinlenecekti;

Selamünaleyküm, arkadaşlar.
"Zagor Renkli Maceralar Koleksiyonu" adı altında yaptığım paylaşımlarımı, Zagor'un orijinal ilk sayısından itibaren hiçbir sayı ve sayfa atlamadan paylaşmaya çalıştım sizlerle. 1 cilt yaklaşık 2,6 sayıya denk geliyor. Dile kolay, 100. sayıya geldik. Takdir edersiniz ki çok zamanımı aldı (4 seneden fazla). 100 cilt takriben 260 sayıya denk geliyor. Daha geride 112 cilt var. Bu 112 sayıyı tamamlamam en az 5 senemi alır, tabii ki şimdiki gibi zamanım müsait olursa. Ama on senemi de alsa tamamlamak niyetindeyim. Gönül isterdi ki 103. ciltte ara vereyim, çünkü 103. cildin sonunda "MACERANIN SONU" yazıyor, yani macerayı yarım bırakmamış olurdum. Ama o kadar vaktim yok. Bu yüzüncü cildin sonunda her zaman kullandığım "DEVAM EDİYOR..." değil "DEVAM EDECEK..." ibaresi yer alıyor. 12 senedir Türkiye'ye gelemedim, gerek maddi gerekse manevi durumlardan dolayı. Eylül'de Allah kısmet ederse Türkiye'ye gelmek istiyorum. Malülen emekli oldum. Didim taraflarına gidip uzun bir süre kafamı dinlemek istiyorum. Dönüşte Zagor'lara devam edeceğim, tabii ki Allah kısmet ederse.
Zaman ne getirir bilinmez. Gidip gelememek var, gelip görememek var.
Onun için hakkınızı helal edin. Benden yana helal olsun.

Sayın "yaşlıkurt" un belirttiğine göre renkli olarak 260 sayıyı kendisinin paylaşıma açtığı anlaşılıyor.
Sorum şu;
Son paylaşılan renkli Zagor paylaşımları Sayın "yaşlıkurt"un paylaşımlarından yapılan düzenlemeler midir?
Bunlarsa asıllarından farkları nedir?
Değilse alternatif paylaşımlar mıdır?
260. sayı paylaşılmış olduğuna göre; 261. sayıdan itibaren yeni "Renkli Zagor"ların paylaşılması mümkün değil midir?

Emek ve paylaşımlarınız için teşekkür ediyorum;
bu konuda bilgisi olan dostların yapacakları bilgilendirme için de...
Saygılarımla...

52308R.gif

Son düzenleme:

huge

Çeviri & Balonlama
6 May 2015
967
32,551
fethiye
Sevgili sarkomer üstadım ;
Ben kendi açımdan,Yaşlı Kurt üstadımızın Zagor Renkli Maceralar Koleksiyonu'ndan faydalanarak Orjinal aylık Zagor serisine çevirdim.Zagor Renkli Maceralar Koleksiyonun da
İtalyanca Renkli sayılar belirli bir sayıya kadar hiçbir şerit ve resim atlanmadan verilmiş bu yüzden orijinal sayılardaki sayfa düzeni bozulmuştur Orjinal halie getirebilmek için
kayan şeritleri sayfa sayfa kaydıarak orijinal aylık seriyi yapmış bulunmaktayım.Buradan Yaşlıkurt üstadımıza tekrar teşekkürler.

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,742
45,490
denize sıfır
Bunun için Yaşlıkurt abimizden izin isteyen oldu mu acaba? Kendisinin böyle şeyleri pek sevmediğini ama dile getirmediğini biliyorum çünkü.

huge

Çeviri & Balonlama
6 May 2015
967
32,551
fethiye
Yaşlı kurt üstadımızın bu konu ile ilgili olarak hayır diyeceğini sanmıyorum ki zaten kendilerinin paylaşımlarının burada ne kadar ne kadar sevilerek takip edildiğini biliyorum. Paylaşımlarımda kedilerinin emeklerine teşekkür ederek paylaştığımda ortadadır. Teşekkür ederim. Ayrıca onun sayesinde daha önce hiçbir yede renkli olarak paylaşılmamış aylık Zagor serisine buradaki arkadaşlar orijinal olarak arşivleme fırsatı buluyorlar.

ihtiyardost

Onursal Üye
12 Kas 2010
3,295
78,359
Karagümrük
Sayın Sarkomer :
Daha önce hiçbir platformda renkli olarak paylaşılmayan 316-328 arasındaki sayılar sayın "Huge" tarafından paylaşıldı.
Huge'un bıraktığı yerden itibaren 329-335 arası kısmen Esko'nun tam macera paylaşımlarından faydalanılarak ama çoğunluğu tarafımdan balonlanarak paylaşıldı. Ayrıca 400. sayıyı da baştan sona orijinal renkli sayıdan klonlama yoluyla oluşturup paylaştım. 261-293 arasındaki sayılar ve 300.sayı sayın "Homeboy" tarafından balonlandı. Yine "Homeboy" 276-280 arasındaki sayıları "İrfano" nun paylaşımlarından faydalanarak bizlere sundu.

İlk 260 sayı ise "Yaşlı Kurt" üstadımızın yaptığı paylaşımlardan yararlanılarak yapılıyor. Ancak "Huge" un belirttiği gibi orijinal seride olup, "Yaşlı Kurt" un paylaştığı seride olmayan fasikül bitiş ve fasikül başlangıcında olmayan bazı sayfalar da eklenerek yapılıyor. "Huge" ilk 31 sayıyı mükemmel bir şekilde paylaştı bile. Ben de 39-50 arasındaki sayıları paylaştım. Yarın da kısmet olursa 51-60 arasındaki sayıları paylaşacağım. Ondan sonra da orijinal 500. sayıyı orijinal renkli versiyondan oluşturup paylaşacağım. Daha sonrasında da 336-338 arasını hazırlayıp paylaşmayı düşünüyorum. Sonrasını paylaşım yapan arkadaşlarla planlayıp paylaşmaya çalışırız inşaallah. Amaç "Daltas" tarafından oluşturulan Renkli Tex serisinin benzerini Zagor için yaparak arşivlerimizi oluşturmak.

Bu işin ilk 260 sayısının hızlı bir şekilde ilerlemesini "Yaşlı Kurt" üstadımıza borçlu olacağımızı asla gözardı edemeyiz. Kendisine bu vesileyle bir kez daha teşekkür ediyorum. Onun hakkını ödeyemeyiz. Ayrıca Renkli Zagor paylaşımlarıyla katkı sunmaya devam eden "Homeboy" , "Huge" dostlarımıza, tam macera paylaşımlarından faydalandığımız "Esko" ve "İrfano" dostlarımıza da teşekkürlerimi sunuyorum. Bu güzel girişime herkesin elinden geldiğince destek olması dileğiyle…

Moderatör tarafında düzenlendi:

Dindar Diker

Çeviri & Balonlama
11 Nis 2009
2,582
9,962
İzmir
Değerli dostumuz Huge sayesinde klasik Zagor serisini
sanırım sadece ben değil, tüm forum ilgi ve beğeniyle
takip ediyor. Dostumuza bu mükemmel paylaşımları
için bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.
Yaşlıkurt dostumuzun da bu paylaşımlara bir şey
diyeceğini zannetmiyorum. Huge sayesinde orijinal
haliyle okuma şansı buluyoruz çünkü.

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,456
309,261
Sayın "yaşlıkurt", "nisan yağmuru", "huge", "homeboy", irfano ve "esko" kardeşlerimize gerek "Renkli Zagor" gerekse diğer paylaşımlarındaki tüm emek ve katkıları için teşekkür ediyorum.

Forumda Zagor bölümünde (alt forumunda) tam 3 ayrı "Zagor tam macera listesi" yanında "Zagor Renkli Maceralar Koleksiyonu Listesi" ile "Zagor Renkli, Özel, Derleme Sayılar ve İlgili Konular Listesi" şeklinde başlıklar yer alıyor. Anlaşılan bu bölümün biraz sadeleştirilmesi hatta bölümdeki fazla başlıkların silinmesi ya da birleştirilmesi gerekiyor.

Ayrıca forumda ilgili bölümde "Zagor Renkli Orijinal Seri" şeklinde ayrı bir başlık altında Sayın "garfield67" tarafından paylaşılan listenin ( Sayın Orhan BERENT ve Sayın Mistercaki'ye de gönül dolusu teşekkürler) kopyalanarak yer alması; paylaşıma açılmış olan ve açılacak olan tüm sayıların paylaşıma emek veren tüm kardeşlerimizin kendi "nick"leri altında yer alması yanında; bu başlık altında da mutlaka yer alması bütünlük açısından çok daha uygun olacak; farklı dostlar tarafından paylaşıma açılan orijinal sayılar farklı başlıklar altında aranmak zorunda kalınmayacaktır.

Sayın adminlerimizce naçizane teklifimiz uygun görüldüğü takdirde, listeyi hazırlayacak kardeşime şimdiden gönül dolusu teşekkür ediyorum.

Ayrıca, tüm paylaşımlarda şayet bir dostumuzun çalışmasından yararlanıldıysa, mutlaka " Sayın ........ 'un paylaşımından yararlanılmıştır" şeklinde veya benzeri bir ibarenin bulunması yakışık olacaktır.

Selam, sevgi ve saygılar dostlar...

52308R.gif

Son düzenleme:

Homeboy

Çeviri & Balonlama
27 Mar 2018
748
17,752
Ankara
Saygıdeğer üstatlar Yaşlı Kurt, Huge, Nisan Yağmuru'na elimden geldiğince ayak uydurmaya çalışıyorum. Hatalarımız varsa affola. 294.sayıyı yarıladım sayılır. İşler yoğunluğundan paylaşımım biraz vakit alıyor ama 294-299.sayılar tarafımca paylaşılacağını buradan taahhüt ediyorum.
Saygılarımı sunuyor, sağlıklı günler diliyorum

lotoloto

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Kas 2009
4,141
20,963
Bana ait son yapılan paylaşımım Yaşlıkurt'un yaptığı kitabın kendi tarafımdan sadece kendime ait bir düzenleme örneği. Çözünürlük üzerinden anlatılanlara cevap vermek istedim. Paylaşım yapan değerli arkadaşlarımın güzel taramalarını 100. koleksiyon serisinden sonra seçip kendim için baskılık bir düzenleme yapacağım, tabii benim de ömrüm yeterse. Sevgili Yaşlıkurt standart formatta, dosya boyutu uygun, bana göre çok mükemmel paylaşımlar yaptı. Bence bunları 100 tanede bırakmayacak. Belki de arkadaşlar devamı için fasikül serilerini bu sebepten veriyor olabilirler. Çeşitliliğe gelince, alternatif sunumlar her zaman güzeldir. Devam edildiğinde mükemmele ulaşılır. Sevgili profesörle bir telefon görüşmesinde bana şunu söylemişti:'' İstediğin gibi paylaş adaşım, biz bu yaştan sonra nasıl paylaşım yapılması gerektiğini öğrenecek değiliz. '' Bu kitaplar zaten hepimizin, bunu da biliyoruz. Tabii ben bazen bana sorulan sorulara cevap veriyorum, işin güzelliği de burada. Değerli yöneticilerimizin isteklerini, forumun nasıl gitmesi gerektiğini de biliyorum. İzmir grubunda her şeyi açık konuşuyoruz, benim sivri sorularıma makul cevaplar alıyorum. Diyarı seviyorum, tüm arkadaşlarıma, kardeşlerime sevgiler, saygılar.:)

Shoryuken

Yönetici
9 Nis 2013
4,087
21,791
Kamlançu
"Zagor Renkli Seri" isimli bir başlık oluşturulmuştur arkadaşlar, buraya bir liste hazırlayarak bütün sayıları orijinal sırasına göre düzenleyeceğim. Listedeki eksiklikler bildirilirse de gerekli düzenlemeleri yapacağım, şimdiden bilgi vermiş olayım...

Homeboy

Çeviri & Balonlama
27 Mar 2018
748
17,752
Ankara
"Zagor Renkli Seri" isimli bir başlık oluşturulmuştur arkadaşlar, buraya bir liste hazırlayarak bütün sayıları orijinal sırasına göre düzenleyeceğim. Listedeki eksiklikler bildirilirse de gerekli düzenlemeleri yapacağım, şimdiden bilgi vermiş olayım...

Şimdiden ellerinize sağlık. Çok teşekkür ederim.