Renkli Çizgi Roman okurken hangi cihazları kullanıyorsunuz?

Nitr0

Süper Üye
6 Ocak 2012
209
233
Merhaba sevgili dostlar,

Ben de ÇR'ları büyük bir kesim gibi PC'den CDDisplay programı ile okuyorum. Fakat bazı arkadaşlar renkli çizgi romanları okumak için tablet'lerin çok iyi netice verdiğini söylüyor. Tabi bir kısım dostlar da tablet ve pc yerine galaxy s2 gibi yeni smartphone'lar üzerinden renkli çizgi romanları rahatlıkla okuyabildiklerini ifade ediyor.

Benim merak ettiğim. Renkli ÇR için sizlerin cihaz kullanımı ne yöndedir?

PC mi, tablet mi, cep telefonu mu?

(PC kullananlar hangi programı kullandıklarını da yazarsa çok memnun olurum. )

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,548
29,347
İzmir
Ben de bu konunun yabancısıyım.
Halen PC de okumaya devam ediyorum.
Tablet tavsiyelerinizi ben de merak ediyorum.
Mehmet Ali'nin de benim kadar merak ettiğine eminim.
Uzun zamandır çizgi roman okuyacak bir tablet isiyordu.

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
3,068
14,170
YAklaşık 1.5 yıllık deneyimime göre söyleyebilirim ki, PC de çizgiroman okumak keyifli değil. Tablet size kitap okuma zevkini taddırıyor. Ben ipad kullanıyorum. Ancak android tabletler de benzer neticeyi verecektir. Dokunmatik olması sayfanın çok doğal bir halde ayarlanmasına imkan veriyor. Cluodreader adlı bir programı cbr dosyaları için, goodrader adlı bir programı da pdf okumak için kullanıyorum. Aslında cloudreaderla da pdf okunuyor. Ev ağındaki pdfleri ftp sunucuya bağlanarak okuma desteği goodreader'da olduğu için onu kullanıyorum.
Gerçek bir ÇR okuma keyfi için tabletleri kesinikle öneriyorum. Bu aralar ucuz iPad1 satılıyor amacınız pdf ve cbr okumaksa fırsatı değerlendirin.

Nitr0

Süper Üye
6 Ocak 2012
209
233
Değerli dostlar kendim de web üzerinden cihazları karşılaştırdım.
Şimdilik en makul ölçütlerdeki cihaz Galaxy Note gibi gözüktü bana.
Tablet ve telefon kırması Galaxy Note 5.3" ekrana sahip.
Çizgi romanları her yerde okumak için ideal gözüküyor.
Android tabanlı olduğundan format farkı gözetmeksizin çoğu belgeyi açacağını düşünüyorum. Cihaza dair örnek okuma için aşağıda paylaştığım videoya göz atabilirsiniz.​

Şarj konusunda tabletlerden daha çok gidiyor ve ipad ile tabletlere nazaran küçük olduğu için taşıması daha kolay.

Bu üründen kullanan dostlar varsa onların yorumları çok daha önemli. Siz ne dersiniz?​

honeybadger

Çeviri & Balonlama
21 Haz 2009
62
1,960
Asus Transformer Prime tableti tavsiye edebilirim sevgili The_Darkness.

Bilgisayarda olduğu gibi yatay biçimde okumak zorunda kalmıyorsun. Dikey(portrait) modunda gerçek çizgiroman sayfaları gibi teker teker çevirerek okuyabilmek mümkün.

T. Prime'ın display kalitesiyle gerçek baskı gibi güzel görüntü alınıyor. Aslında 10.1'lik ekranı renkli çizgiromanlar için biraz küçük kalıyor, yani Amerikan çr.lerine göre en az 3-4 cm. kadar daha küçük ama göz alışıyor bir süre sonra.

İtalyan çr.lerinde boyut farkı çok az. Sitemizdeki bazı taramaları Zagor Lal Klasik Serisi ile karşılaştırdım. Sevgili Uzung ve Yeryüzü'nün Zagor taramalarının gerçek kitaptan neredeyse hiç farkı yok diyebilirim. İki sayfa olarak taranmış çr.ler de tek sayfa halinde okunabiliyor.

Yani tarama güzelse artık tek sayfa çift sayfa çok önemli değil. Yine de tarama ne kadar iyi olursa gerçeğe o kadar yakın görüntü almak mümkün. Sevgili Mehmet Ali'nin taramaları da gerçek baskıyı pek aratmıyor.

Tablette çr. okumak hakkında sorularınız olursa cevaplayabilirim. Bilgisayarda okumaya göre çok farkettiğini söylebilirim.