Red Rosa - A Graphic Biography of Rosa Luxemburg (2015) (İngilizce)

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
5,110
56,597
//hizliresim.com/joigomg]

Kızıl Rosa - Rosa Luxemburg'un Grafik Biyografisi (2015)
İngilizce | CBR | 221 sayfa | 165,02 MB

Rosa, filozof, ekonomist, yayıncı, yazar, organizatör, siyasi lider ve şehit

Rosa Luxemburg'un hayat öyküsünü renkli, grafik formda anlatıyor.

Hikaye, Rosa'nın on beş yaşında bir genel grevin lideri olduğu ve on sekiz yaşında memleketinden sürgün edildiği Yahudi Polonya'sındaki aile hayatından, o zamanlar dünyanın en büyük radikal partisi olan Alman Sosyal Demokrat partisine olan ilgisini anlatıyor.

Alman Komünist Partisini kurmasına ve 1919 Alman devriminin liderliğine kadar olan dönem resmedilmiştir.

Bu güzel çizilmiş grafik hayat, "Kızıl Rosa"ya ikonik bir radikal olarak hakkını veriyor, ama aynı zamanda zengin bir aşk hayatı olan, fiziksel engellerle mücadele eden ve edebiyat ve tiyatroya olan sonsuz sevgisi olan büyüleyici bir kadını tasvir ediyor.

Rosa, yirminci yüzyılın en büyük devrimcilerinden birinin giderek daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunacaktır.[/B]​

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,341
8,269
Ünlü Marksist kuramcı, ekonomist, düşünür, yazar (ve daha birçok sıfatı taşıyan) Rosa Luxemburg'un yaşamını anlatan başarılı bir grafik roman. Metin ve çizimler İngiliz karikatürist ve çizgi roman sanatçısı Kate Evans'a ait. İçinde zaman zaman çok uzun metinler yer almakla birlikte, kitabı genel olarak başarılı buldum. Kitabın sonundaki Notlar kısmı, ilginç bilgiler içeriyor ve kitabın oldukça yoğun araştırmalar sonucunda ortaya çıktığının bir göstergesi. Luxemburg'un yaşamı ve görüşlerini merak edenlerin okuması gereken bir kitap. Kitap ve Rosa Luxemburg'a ilişkin değerli @İnanna Salome 'nin yorumlarını merakla bekliyorum.

İnanna Salome

Aktif Üye
4 Eki 2023
282
1,898
Sayın @balkan üstattan harika bir sunumla yine efsane bir paylaşım. Çok teşekkürler. Rosa Luxemburg'u bütün yönleriyle anlatan bir eser. Değerli @Calligrapher 'ın belirttiği gibi oldukça kapsamlı. Baştan sona okuyunca yapacağım yorumu saklı tutarak, ilk bakışta tüm esere bakınca, "kız" çocuğu ve "kadın" olarak yaşadığı çelişkilerin işleniş şekli oldukça ilgimi çekti. Gözümün önüne Emma Goldmann geldi.
Aynı o ünlü fotoğraflarındaki gibi pipolarını tüttürerek geçtiler zihnimden.
Biraz daha ileri gidip Valerie Solanas'a kanatlanabilirdim ki Ingeborgh Bachmann'ın muhteşem Malina'sındaki ütopyaya sarıldım:
"Bir gün gelecek, insanlar özgür olacaklar, bütün insanlar özgür olacaklar, kendi özgürlük kavramları karşısında da özgür olacaklar.
Bu, daha büyük bir özgürlük olacak, ölçüsüz olacak, bütün bir yaşam boyunca sürecek..."

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,474
9,104
Uzun zamandır aradığım bir çalışmaydı. Sanatçı Kate Evans'ın bir süre önce nette rastladığım ;Threads : From the Refugee Crisis isimli kitaptaki renkli çalışmalarındaki çizimleri dikkatimi çekmişti. ( Arşivinizde varsa , paylaşırsanız sevinirim. ) Sonrasında , Scientific American için yaptığı bir başka çalışmasındaki eleştirel bakış açısını, bir '' Batılı '' dan beklenmeyecek kadar objektif bulmuştum !! Çok teşekkürler Sn. @balkan , çalışmalarımdan fırsat bulduğumda , bu paylaşımınız ilk okunacaklar listemde . Evans'ın çalışmalarını önemli görüyorum, Çizimleriyle oluşturduklarını , şimdilerde '' Visual Journalism '' dedikleri ( örneğin Joe Sacco ) ,belgesel türünde gördüğümden belki de. ( Bu arada , değerli @Calligrapher ve @İnanna Salome dostların Rosa Luxemburg hakkında yazdıkları harika yorumlarını , her zamanki gibi beğeniyle okuduğumu söylemeliyim. )

Son düzenleme:

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
5,110
56,597
Uzun zamandır aradığım bir çalışmaydı. Sanatçı Kate Evans'ın bir süre önce nette rastladığım ;Threads : From the Refugee Crisis isimli kitaptaki renkli çalışmalarındaki çizimleri dikkatimi çekmişti. ( Arşivinizde varsa , paylaşırsanız sevinirim. ) Sonrasında , Scientific American için yaptığı bir başka çalışmasındaki eleştirel bakış açısını, bir '' Batılı '' dan beklenmeyecek kadar objektif bulmuştum !! Çok teşekkürler Sn. @balkan , çalışmalarımdan fırsat bulduğumda , bu paylaşımınız ilk okunacaklar listemde . Evans'ın çalışmalarını önemli görüyorum, Çizimleriyle oluşturduklarını , şimdilerde '' Visual Journalism '' dedikleri ( örneğin Joe Sacco ) ,belgesel türünde gördüğümden belki de. ( Bu arada , değerli @Calligrapher ve @İnanna Salome dostların Rosa Luxemburg hakkında yazdıkları harika yorumlarını , her zamanki gibi beğeniyle okuduğumu söylemeliyim. )
Üstat, istediğiniz kitap