Psikolojik Çöl Testi ..

SaydeK44®

Süper Üye
7 Ocak 2013
309
698
izmiR
Çöldesiniz ve yanınızda aşağıdaki hayvanlar var:
Aslan, İnek, At, Koyun ve Maymun

Çölden kurtulabilmek için hayvanlardan birini bırakmanız gerekiyor.Hangisini bırakırsınız? (İstediğiniz mantığı kullanabilirsiniz ama hangi hayvanı ne zaman bıraktığınızı bir yere not edin) Geriye 4 hayvan kaldı.

Çöl ateş gibi yakıyor! Kilometrelerce uzanıyor. Her yerde kum var. Bir başka hayvanı daha bırakmanız gerekiyor. Hangisini bırakırsınız?

Geriye 3 hayvan kaldı. Yürüdünüz, yürüdünüz, yürüdünüz. Sıcak, sıcak, sıcak. Felaket! Aradığınız vaha kurumuş! Bir hayvan daha bırakmaktan başka çareniz yok.

Geride 2 hayvan kaldı. Uzun sıcak bir yürüyüşten sonra ilerde çölün bittiğini görebiliyorsunuz. Fakat ne yazık ki çölden sadece bir hayvan ile çıkabilirsiniz. Hangisini bırakıp hangisini yanınıza alacaksınız?

Test'in yorumunu daha sonra vereceğim.. ama önce cevaplar :)

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,365
3,568
Midgard
Önce maymunu bırakırım sonra aslanı bırakırım 2side işime yaramaz,Vahanın kuruduğunu anlayınca koyunu bırakırım. İneğin sütünü içerim çünkü. Çölden tek hayvanla çıkacaksam o da at olur. Zaten tüm çölü o atın üstünde geçerdim.

abartman

Onursal Üye
13 Ocak 2011
2,005
12,292
çölden kasıt "çöl" mü?
arslandan kasıt "arslan" mı?
İnekten kasıt "inek" mi?
Attan kasıt "at" mı?
Koyundan kasıt "koyun" mu?
Maymundan kasıt "maymun" mu?

Eğer bunları gerçek anlamlarında değil de kültürden kültüre değişen metaforik anlamlarıyla ele alarak soruyu yanıtlamamız gerekiyorsa işin içinden çıkamayız. Verilen her cevap doğru da olabilir yanlış da.

serifengin

Onursal Üye
23 Eki 2009
2,616
6,254
İstanbul-İzmir
İlk aslanı bırakıp devam ederim.
Ata bindiğim için sıkıntı yok yürümemde zaten :D
Maymunu ne yapayım ? Sırada o var.
Sonrasında ineği bırakıp koyuna geçerim ve çölden at ile çıkarım?

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,741
45,662
denize sıfır
Bu çok hızlı gidemezki.:D

oyuncakat.jpg

enigma23

Kıdemli Üye
4 Haz 2011
195
90
ben önce koyunu sonra maymunu sonra atı sonra ineği bırkaırım aslana biner yoluma devam ederim at çölde fazla dayanamaz rahatta hareket edemez çünkü

Firebat

Yeni Üye
11 May 2012
1
2
tehlikesinden dolayı ilk aslanı,
sonra her ne kadar muhabbetine doyum olmasa da maymunu,
gündüzleri atın da gölgesinde oturabileceğim için ineği,
en son da soğuk çöl gecelerinde bana ısınmada yardımcı olan koyunu bırakıp, çöl boyunca toynaklarının basabildiği kadar beni taşıyan atla beraber uzaklaşırım sanırım :D

SaydeK44®

Süper Üye
7 Ocak 2013
309
698
izmiR
Çöl zorlukları simgeler.
Hayvanlar ise. . .
Aslan = Gurur
Maymun = Çocuklarınız
Koyun = Arkadaşlar
İnek = Temel ihtiyaçlar
At = Hırslarınız.

Kısaca, yaşamda zorluklarla karşılaştıkça bunlardan birini feda ederiz. Son hayvan, diğer her şeyi kaybetme pahasına tutunduğunuz varlığı simgeler.