Patron Çıldırdı

Hones

Guest
11 Nis 2009
3,037
10,947
patroncildirdi-12-ay-askerlik-18-000-tl-gulduren-caps-81756.jpg

patron-cildirmis-4113265_o.jpg

patron-cildirdi.jpg

patron-cildirdi-ne-alirsan.jpg

kampanya16.02.2013.09.26.00.jpg

IMG_5623.JPG

patron-%C3%A7%C4%B1ld%C4%B1rm%C4%B1%C5%9F.jpg

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,048
5,955

Sayın Hones ;

Hani derler ya tam 12'den vurmuşsun. Ben 1979-1981 yılları arasında Tuzla Piyade Okulunda ( hem öğrencilik dönemimi hem de kura sonucu Tuzlayı çekmem nedeniyle ) askerlik yaptım. Bu satırları yazarken "Askerlik görevimi yaptım" yazamadım. "Askerlik yaptım" diye özellikle yazdım. İkisi arasında çok fark var.

Bu askerlik dönemimde bile ben hep kendi öğrenci askerlerime ve komutanlara her ortamda yaklaşık olarak aşağıdaki şekilde anllatım.

Hep denir ya askerlik "vatani vazifedir" ( = yurt görevidir ) ben buna hiç inanmıyorum ( bu haliyle ). Bir çok nedeni var inanmamam için. Ama sizlere şu vatani vazifenin süresi üzerinden görüşlerimi akarayım. Vatani vazife ise ve biz de vatandaş isek peki bu vatani vazife kişilere göre neden değişiyor ve neden süre bakımındın çeşit çeşit. Vatan ve karşısında vatandaş var ise bütün vatani vazife süreleri olsun "eşit" olması gerekmez mi ? Askerlik süresi ( o zamanlar ) 2 ay olan var , 4 ay olan var , 7 ay olan var , 10 ay olanlar var , 12 ay olan var , 18 ay olan var , 20 ay olan var , 24 ay olan var. Bu bir rezalettir. Askerlik , vicdani redi içinde barındırmak yani isteğe bağlı olmak kaydı ile ( askerliğin kendi inancına ters gelenlerin askerlik görevinin yerine başka türlü görev yapmayı seçmesi ) ve koşulların daha insani ( aile bölünmesi , eğitim , iş kaybına daha önemlisi insanların hayatlarının en önemli aylarını elinden alındığı için süresi , yeri ve sürekliliği düzenlenerek ) ve daha realize edilmesi ve eşit olması koşulu ile "askerlik görevine" evet. Başka türlü tüm askerlik yapmaya hayır !!!

Hepinize en içten duygularımla esenlikler dilerim...

( *Not : Bütün bunları yazmam benim "askerlik koşullarımın" kötü veya iyi olması ile ilgisi yok. Tam tersine o yıllarda hatırlayan çıkacaktır "Kendine ait özel marşı ve bestesi olan ; Efsane 6. Bölüğe" komuta etmek benim için zor ama çok şerefli bir uğraş olmuştu. Buradan Muammer Ünal komutanıma ve aynı dönem öğrenci asker olduğum dönemdaşlarıma ve de komuta ettiğim tüm öğrenci asker arkadaşlarıma selam olsun ! )

*Not : Dedo11'in vurgusu :

Bu yazdıklarım üzerine 20 - 30 dakika geçince baktım bir eksiklik var. Bunu yazmasam olmazdı. Ben de tekrardan girip düzeltme yapıp bu satırları ekliyorum.

Sayın Hones , aşağıdaki yazacaklarım sakın senin buluşuna ters gelmesin.

Eee... Bu Genel Kurmaydaki pankart çok güzel ve orada kalsın. Ama kardeşim bu son bedelli askerliğin ve yukarıdaki saydığım sakıncaların hepsinin asıl sorumlusu ve yetkilisi siyasi irade değil mi ? Yani ilgili bakanlıkların -> Başbakanın -> Cumhurbaşkanın izni ve isteği olmasa böyle bir yasa çıkabilir mi ? Elbette ki çıkmaz ve çıkamaz. Yani Genel Kurmay Başkanlığı bu kararı kendi başına mı aldı ? Tam tersine ( bu dönemde ) bu konularda pek sözü geçmiyor ve bedelli askerliğe hep karşılar. O zaman yukarıda saydığım tüm makamlara ( tümüne ama ) bu pankartı asmak gerekmez mi ? Ama onlara bulaşmak tehlikeli biliyorsun. Ben seni bu işe kışkırtmak istemem. Sakın böyle bir şey yapmanı istediğimi sanma. Altını çizerek tekrar ediyorum ; sakın böyle bir şey yapma. O zaman neden bu satırları eklemek durumunda kaldım ? Sadece "mantık ilişkisini doğru kurmak" ve "asıl nedeni gözden kaçırmamak" diye bir deyişi hatırlatmak istedim.

Son düzenleme: