Path of the Setting Sun (2018)

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,341
8,267
İki büyük usta, Sergio Tisselli ve François Corteggiani'den müthiş bir çizgi roman! Tisselli'nin enfes suluboya resimleri ve BD'nin usta ismi Corteggiani'nin sağlam senaryosu bir araya gelince ortaya üst düzey bir albüm çıkmış. Bu harikulade paylaşımınız için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum değerli @balkan üstadım, elleriniz dert görmesin...

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,473
9,094
Çizgi roman sanatında yetenekli fırça ustaları , gördüğüm kadarıyla son yıllarda Fransa'dan çıkıyor. Diyarımızda geçtiğimiz günlerde birbiri ardınca paylaşılan Prugne ya da Oger ilk aklıma gelenler . Değerli @balkan tarafından sunulan Sergio Tisselli ise , benzer işleriyle İtalya'dan çizgi roman dünyasına katkıları bulunan bir başka önemli usta . Özellikle karlı , nehir ya da orman sahnelerinde akla gelen bu sanatçı , çizgi roman panellerini ( özellikle müzayede kataloglarında dikkatimi çekmişti . Diyarımızda bu tür paylaşımlara önem veren dostumuz @Osidi'nin kulakları çınlasın !! ) ara ara toplamaya çalıştığım bir sanatçı . Tex çalışmaları da dikkat çekiciydi . Çok albenili renkler dünyasından bahsederken , bizden zaman zaman yaptığı çalışmalarla Ergün Gündüz başta olmak üzere bu sanata gönül veren sanatçılarımızı anmak gerekir diye düşünüyorum. Ayrıca , Yalçın Didman'ın suluboya çizgi roman işlerinin uluslararası satış sitelerinde binlerce ''euro ''ya satıldığını görmek , bir Türk sanatçının yabancı arenada yer alması adına doğrusu gurur verici . Teşekkürler @balkan . Paylaştığınız çizgi romanın İngilizce olması , benim gibi pek çok dostun okuyabilmesini sağlaması nedeniyle , önemli olan bir başka nokta .