"Paralı Askerler" Soldiers of Fortune (1970)

agartan

Onursal Üye
28 Haz 2019
1,220
11,330
"Paralı Askerler" Soldiers of Fortune (1970)

Yönetmen: Peter Collinson
Senaryo: Leo Gordon
Müzik: Bert Kaempfert
Ülke: İngiltere, ABD
Tür: Aksiyon, Macera, Komedi
Vizyon Tarihi: 24 Temmuz 1970 (ABD)
Dil: İngilizce
Süre: 95 dk
Çekim Yeri: Said Halim Pasha Manor, Türkiye
Nam-ı Diğer: You Can't Win 'Em All / The Dubious Patriots
IMDb Rating: 5.9

Sunum: 560 MB, 640*272 pxs, Türkçe seslendirmedir.

Paralı Askerler:

0066593.jpg

Paralı Askerler, 1970 İngiltere yapımı savaş-macera filmidir.
Özgün adı "You Can't Win 'Em All" (Her Zaman Kazanamazsın) olan film,
bazı Türk oyuncuların da katkısıyla Türkiye'de çekilmiş olmasına rağmen
sansürlenip yasaklandığı için uzun süre Türkiye'de gösterilememiştir.
Ancak devlet televizyonu TRT1, 2011 yılında filmin oyuncularından birinin de katıldığı bir özel programda
filmin bazı bölümlerini yayınlayarak yasağı delmiştir.

Peter Collinson (1936-1980)'ın yönettiği filmin diğer adları ise
The Dubious Patriots (Kaypak Yurtseverler) ve Soldiers of Fortune (Paralı Askerler).

Paral%C4%B1_Askerler_%28You_Can%27t_Win_%27Em_All%29_1970_film.jpg

Charles Bronson, Tony Curtis, Fikret Hakan ve Salih Güney "Paralı Askerler" filminin Kapadokya'da çekilen bir sahnesinde.

Tony Curtis, Charles Bronson, Michele Mercier gibi oyunculara bizden Fikret Hakan, Salih Güney,
Erol Keskin, Yüksel Gözen, Mümtaz Alpaslan, Suna Keskin, Bülent Gültekin, ve Kayhan Yıldızoğlu eşlik etmişler.

Filmde Josh ve Adam adında iki paralı askerin silah satmak amacıyla deniz yoluyla Anadolu'ya gelmesi,
daha sonra Türk Kurtuluş Savaşına Türklerin yanında katılması, milis güçler ve Kuvâ-yi Milliye arasındaki ilişkiler anlatılıyor.

Paral%C4%B1_Askerler_%28You_Can%27t_Win_%27Em_All%29_1970_jenerik.jpg

Filmin iç ve dış çekimlerinin tamamen Türkiye'de gerçekleştirilmiş olduğunu gösteren jenerik yazısı.

Art arda bir sürü tehlike atlatıp heyecan dolu serüvenler yaşadıktan sonra Kuvvayi Milliye askerleri tarafından tutuklanan
Josh ve Adam, İstanbul'a getirilerek direnişin lideri Mustafa Kemâl Paşa'nın huzuruna çıkarılırlar.
Zaferin eşiğindeki Mustafa Kemâl'in,
kendisinin karşısında son dualarını eden bu davetsiz konuklara yaptığı konuşma ise âdeta günümüze ışık tutar gibidir:

'Siz Amerikalı serseriler, Anadolu'ya ayak bastığınız andan itibaren ülkeme kargaşadan başka hiç bir şey getirmediniz.
Ama ben ikinizi de bir defaya mahsus olmak üzere bağışlayacağım.
Sizler de derhal defolup buradan gidecek ve bir daha Türkiye'ye asla geri dönmeyeceksiniz!
'

Daha fazla bilgi için: )

Sunduğum bir önceki filmde, (The Blue Max 1966) film şirketinin yaptığı uçağın bu filmde de kullanıldığını yazmıştım.
"You Can't Win 'Em All" ismini biliyordum, 15 yıl önce bu filmi tee Amerika'dan getirtmenin yolunu aramıştım.
Google'a yazıp bilgi aramaya başladığımda "Dailymotion" sitesinde karşıma çıktı; hem de Türkçe!
Her işi bırakıp filmi çektim, buluta yükledim.

Filmde bir kaç hata var, ama olsun. Finalde Patrick Magee'nin oynadığı Mustafa Kemâl Paşa'nın verdiği ayar yeter.

55eaeb01f018fbb8f89f041d.jpg

Keyifle izleyiniz

*

Son düzenleme:

ramo78

Süper Üye
11 Eki 2017
531
1,305
İndirdim bunu sevgili dostum ama görüntü iyi değil, ses de iyi sayılmaz.
Yine de ellerine sağlık.

Moderatör tarafında düzenlendi: