Ntv çizgi Romanları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

nurtas06

Yeni Üye
29 Ağu 2011
10
1
Ntv yayınlarından macbeth ve dava çizgi romanlarına paylaşımınız sayesinde ulaşabildim ikiside süperdi.ntv nin diğer çizgi romanlarını da paylaşıma açabilirmisiniz?
TŞK...

gipsysoul

Yeni Üye
26 Nis 2011
16
0
Merhaba,
Ben de nurtas06 arkadaşımızla aynı fikirdeyim. Çok nefis seriler var NTV Yayınlarında. İmkanlarımız dahilindeyse paylaşıp bizleri mahrum bırakmazsanız çok mutlu oluruz.

Sevgiler

sleepingforest

Yeni Üye
20 Nis 2011
92
30
NTV'den çıkan yayınları sevmeyen bir ben varım sanırım çizgi roman kısımlarını gezerken elime alasım bile gelmiyor onca harika çizgi roman ve o kadar imkanları varken klasiklerle sınırlı kalmaları hiç hoş değil

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,548
29,340
İzmir
NTV yayınları çizgi romanlarını ben de çok beğenirim.
Lakin burada unutulmaması gereken şey:
1.Yayınlanmış bir eseri yayın tarihinden 1 yıl geçmedikçe paylaşıma açmıyoruz. Yayın evleri kazansın, çizgi roman kazansın, okur yeni eserler görsün...
2.Üstünden 1 yıl geçmiş yayınlar için, sayıları elinde bulunduran arkadaşların taraması gerekiyor. Tabi bu zor ve zahmetli bir iş, nice çizgi romanları bizimle buuturan dostlara bu vesile ile teşekkürler.

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
114
Türkiye'de yayınlarını takip etmediğim bir yayınevi varsa oda NTV yayınlarıdır.Çizgi roman adına ne kadar boş gereksiz eser varsa çevirip Türkçe'ye kazandırmayı and içmişler sanırım.Baskı ve fiyatların makul olması o çer çöpe para vermemizi hatta okumamızı gerektirmez.

sleepingforest

Yeni Üye
20 Nis 2011
92
30
Türkiye'de yayınlarını takip etmediğim bir yayınevi varsa oda NTV yayınlarıdır.Çizgi roman adına ne kadar boş gereksiz eser varsa çevirip Türkçe'ye kazandırmayı and içmişler sanırım.Baskı ve fiyatların makul olması o çer çöpe para vermemizi hatta okumamızı gerektirmez.

Bende bunu diyorum ama bu hafta fark ettim ki normalde çizgi romanla alakası olmayan bir sürü insan NTV'nin çıkardıklarını okumuş. Giydiğim tshirtler yüzünden süper kahraman ve çizgi roman bahsi açılınca Marvel veya DC'i bilmeyen arkadaşlarımın NTV'nin çıkardığı frankenstein dracula gibi eserleri baya sevdiklerini öğrendim. Benim her ne kadar hoşuma gitmesede sanırım yeni çizgi roman okurları yaratma konusunda başarılılar. Yinede klasiklerin yanına adam akıllı bir şeyler basmadıkları sürece ntv yayınlarından çıkan bir şeyi alacağımı sanmıyorum.

J

jack

NTV gerçek yayıncıdır ülkemizde çizgi romanı diriltmiştir yeraltından çıkarmıştır herkese çr okutmuştur şu an ülkemizde bazı okullarda çoçuklara ntv yayınları okutuluyor çr alakası olmayan insanlar çr alıp okuyor ve bu bir basamak oluyor beyenen sadece NTV yayınlarıyla sınırlı kalmıyor birçok çr yöneliyor.Öbür yayıncılara örnek oluyor yayıncılık nasıl yapılır öğretiyor reklam pazarlama nasıl yapılır öğretiyor fiyat politakası nasıl olmalı öğretiyor çr nasıl büyük bir kitleye sevdirilir nasıl ulaştırılır öğretiyor dünya klasiklerinden bir haber olan insanlara klasikleri okutuyor sadece klasiklerle sınırlı kalmayıp DARKHORSE gibi kaliteli firmaların çr larını okurla buluşturup telif hakkı diye ağlayıp sızlanıp fahiş fiyattan satıp sömürme politakasına gitmiyor ondan sonra timsah gözyaşları döküp çr satılmıyor diye sızlannan firmalar acaba kendilerine hiç soruyolarmı satılmamasın sebebini????NTV çr reklamını çok güzel yapıyor bence bu ülkede daha geçenlerde NTV de çok güzel bir program vardı çr hakında.
Şimdi burdan soruyorum
Çr yayılıyan ve bu işi profseyenel yaptığını idda eden
Kendi internet sitelerini bile yenilemeyen ufak bir mail bile atmaya zahmet edmeyen bu gibi forum sitelerinde zorla okurun zorlamasıyla cevap yazan.
REklam yapamayan dağtım yapamayan kaliteli ürün basamayan
Fahiş fiyatlarla çr satan istediği rakamlara ulaşamayınca okuru suçlayan.
Okuyucu ve çr okuyacak mecralara ulaşmakta aciz kalan ondan sonra çıkıp bu işi ilk yapan biziz en iyi biz biliriz en iyi biz anlarız en iyisini biz basarız diye mesaj vermeye çalışan yayınevleri inşallah NTV gibi gerçekten profosyenel olurlar bir gün..
Ben NTV yayınlarını çok seviyorum çünkü belli bir kesime değilde uygun fiyatla ve heryerde bulunma rahatlıyla herkese çr okuttuğu için ve inşallah ve inşallah piyasadaki birçok çr tellif hakkını alırlarda uygun fiyatla herkes heryerden alır okur ve öyle olursa bençe çoooook çoookk satarlar gerek reklamlarıyla ve politiklarıyla...

filmografi

Süper Üye
8 May 2010
1,420
2,363
istanbul
NTV gerçek yayıncıdır ülkemizde çizgi romanı diriltmiştir yeraltından çıkarmıştır herkese çr okutmuştur şu an ülkemizde bazı okullarda çoçuklara ntv yayınları okutuluyor çr alakası olmayan insanlar çr alıp okuyor ve bu bir basamak oluyor beyenen sadece NTV yayınlarıyla sınırlı kalmıyor birçok çr yöneliyor.Öbür yayıncılara örnek oluyor yayıncılık nasıl yapılır öğretiyor reklam pazarlama nasıl yapılır öğretiyor fiyat politakası nasıl olmalı öğretiyor çr nasıl büyük bir kitleye sevdirilir nasıl ulaştırılır öğretiyor dünya klasiklerinden bir haber olan insanlara klasikleri okutuyor sadece klasiklerle sınırlı kalmayıp DARKHORSE gibi kaliteli firmaların çr larını okurla buluşturup telif hakkı diye ağlayıp sızlanıp fahiş fiyattan satıp sömürme politakasına gitmiyor ondan sonra timsah gözyaşları döküp çr satılmıyor diye sızlannan firmalar acaba kendilerine hiç soruyolarmı satılmamasın sebebini????NTV çr reklamını çok güzel yapıyor bence bu ülkede daha geçenlerde NTV de çok güzel bir program vardı çr hakında.
Şimdi burdan soruyorum
Çr yayılıyan ve bu işi profseyenel yaptığını idda eden
Kendi internet sitelerini bile yenilemeyen ufak bir mail bile atmaya zahmet edmeyen bu gibi forum sitelerinde zorla okurun zorlamasıyla cevap yazan.
REklam yapamayan dağtım yapamayan kaliteli ürün basamayan
Fahiş fiyatlarla çr satan istediği rakamlara ulaşamayınca okuru suçlayan.
Okuyucu ve çr okuyacak mecralara ulaşmakta aciz kalan ondan sonra çıkıp bu işi ilk yapan biziz en iyi biz biliriz en iyi biz anlarız en iyisini biz basarız diye mesaj vermeye çalışan yayınevleri inşallah NTV gibi gerçekten profosyenel olurlar bir gün..
Ben NTV yayınlarını çok seviyorum çünkü belli bir kesime değilde uygun fiyatla ve heryerde bulunma rahatlıyla herkese çr okuttuğu için ve inşallah ve inşallah piyasadaki birçok çr tellif hakkını alırlarda uygun fiyatla herkes heryerden alır okur ve öyle olursa bençe çoooook çoookk satarlar gerek reklamlarıyla ve politiklarıyla...

bu sözlere ekleyecek daha ne olacak ki... NTV Yayınlarının çr'lerini bende severim...

nedense arkadaşlarımıza boş, gereksiz, yararsız demek çok kolay geliyor... siz okumuyorsunuz ilgi alanınıza girmiyor diye çer çöp olmaz hiç bir şey... marvel, dc basanların ne işler yaptığını görüyoruz hepimiz...

elinize bir buffy, agatha christe, sherlock holmes, dracula vs. alın bakın bakalım baskı, cilt, balonlama kalitelerine birde bu kaliteye karşılık olan fiyatlarına...

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
114
elinize bir buffy, agatha christe, sherlock holmes, dracula vs. alın bakın bakalım baskı, cilt, balonlama kalitelerine birde bu kaliteye karşılık olan fiyatlarına...

Eserleri alıp okumadan yorum yapmadım Dracula, Macbeth ve Frankenstein'ı alıp okudum.Ama içlerinde Macbeth idare ederdi oda Shakespeare hatrına.Dracula'ya hiç girmiyorum bile öyle vasat bir çizgi romanı hayatımda daha önce görmedim.Ayrıca mesajımda baskı kalitesinin iyi ve fiyatların makul olduğunu belirtmiştim.Niye bu kadar kızdınız anlamadım.Bu yayınlar 5 lira vereceğime Marmara Çizgi'nin Thor'una 25 lira veririm daha iyi.

filmografi

Süper Üye
8 May 2010
1,420
2,363
istanbul
demek ki siz farklı bir dracula okumuşsunuz... ben farklı... kızmak değil ama herşeye çöp, anlamsız, eeehhh, kaka vs. diye girişmeniz yanlış hala anlayamadınız galiba... sizde en çok takıldığım nokta burası yoksa tabii siz beğenmemişsinizdir ayrı ama onların işleri hepsi çöp, boş derseniz o zaman bir dakka derim bende...

sevgiler...

Son düzenleme:

conan22

Yeni Üye
19 Ara 2010
41
22
Aslında ikinizin de haklı olduğunuz kısımlar var. Filmografi NTV'nin piyaasayı hareketlendirmesi konusunda haklı.

Diğer arkadaş ise çizgi romanların çok da kaliteli olmamasında kısmen haklı. Şöyle ki NTV'nin çoğu eseri romanlardan uyarlama... Yani çok kaliteli bir klasiğin çizgi romana uyarlanmış hali. Bu noktada da asıl eseri okumak varken eserin basitleştirilmiş halini okumak insana çok şey katmaz. NTV'nin şuan çizgi roman adına çıkan eserlerinden bir tek "Siperlerdeydik" adlı eseri çizgi romana örnek olarak gösterilebilir. Diğerleri ise dünya klasiklerin basitleştirilmiş halinden öteye gidemiyor ne yazık ki.

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
114
Dediğim gibi ben sadece 3 eserini aldım.Belki diğer serilerden eksiklerimi tamamlarsam Buffy'i alabilirim ama gerisini düşünmüyorum. Ayrıca Dracula gerçekten kötüydü Bram Stoker'ın kemikleri sızlamıştır.

sleepingforest

Yeni Üye
20 Nis 2011
92
30
Dediğim gibi NTV zaten yeni okuyucuları kendine çekme konusunda başarılı ama var olan okuyucuların ilgisini çekebilecek bir şey yapmıyor. Şahsen ben v for vendetta watchmen gibi şeyler okuduktan sonra klasikleri alacağıma gidip frank miller'ın daredevil'ını ya da morrison'ın yeni dünya düzenine ya da arşivimde olmayan diğer çizgi romanlara para vermeyi yeğlerim. NTV imkan konusunda sıkıntısı olan bir yayın evi değil maddi yeterlilikleri ve kendi reklamlarını yapmaları gibi onları diğer yayın evlerinden bir kaç basamak yukarı taşıyan artılarada sahip bu yüzden de bu imkanları kullanıp benim gibi insanlarında ilgisini çekebilecek kingdom come gibi eserler basmak yerine bütün yayın hayatları klasikler gibi şeylerle geçireceklerse hiç hoş olmaz.

filmografi

Süper Üye
8 May 2010
1,420
2,363
istanbul
belki bir gün gerekli şeyler, arkabahçe vs. ellerinden yayın haklarını bırakırsa ntv'de onlara geçiş yapar... kimbilir belki o zaman okuruz istediğimiz gibi çr'ler...

sleepingforest

Yeni Üye
20 Nis 2011
92
30
Gerekli şeyler'in telif hakkını bahane ederek yayın haklarını alamadığı bir sürü DC/Vertigo efsanesi var hocam NTV o efsaneleri basmak yerine gerekli şeylerin daha önce bastıklarını tekrar basması klasiklerden bile kötü olur hocam. Tabii hellblazer hariç eğer ilk cilti tekrar basıp seriye devam edeceğiz derlerse o olur :D

designer73

Kıdemli Üye
13 Eyl 2009
120
64
Ntv bizlere hitap etmeyen eserler yayınlamış olsa bile (ki ben öyle düşünmüyorum, Siperlerdeydik, Aziyade gibi çok güzel frankofonlarda yayınladı çünkü) yeni okuyucu kazanma adına çok şey yapıyor. Bugün gençlerin elinde çr görüyorsak bunu Ntv'nin beğenmiyorum dediğiniz kitaplarına borçluyuz birazda. Bugün bunları okurlar, yarın merak edip diğerlerini okumak isterler.

sleepingforest

Yeni Üye
20 Nis 2011
92
30
Ben zaten NTV'nin yeni okuyucu yaratma konusunda ki başarısına bir şey demiyorum o konuda çok başarılı olduklarını söyledim. Ben sadece o kadar kaynakları varken ülkemizde yayınlanmamış onlarca efsanevi çizgi romanlardan birini yayınlamamalarından şikayetçiyim

J

jack

NTV telif haklarını alsa ki rahat alır istese çok güzel olur bir basmaya başlasa vertigoları falan bence devamı gelir öyle 2 basımdan sonra durdurmazlar yayınları.
Bir kere reklamını çok iyi yaparlar çr sevgisini yeni kitlelere aşılırlar o kitleler çığ gibi büyür bir insanlar okumaya alıştımı gerisi çorap söküğü gibi gelir.NTV nin en güzel yanı birde yaptığı kampayalar fiyat indirimleri toplu paket halinde 4 kitabı 25 tl den veriyor ve belli yerlerden değil heryerden bu fiyata alınabiyor.

Bir arkadaş NTV yayınlarına 5 tl vericeme marmara çizgini Thor una 25 tl veririm daha iyi demiş.Şöyle olsa Thor NTV yayınları çıkarsada sen 10 tl versen 15 tl cebinde kalsa ve Thor u belli kişiler değilde güzel bir reklamla herkes okusa daha iyi değilmi..

Bir arkadaşımızda NTV yayınları kalitesinden şikayet etmiş herhalde yanlış yazmış romanların kalitesi fiyatı çok uygun bunu herkes kabul ediyor zaten sizin bahsetiğiniz içeriktir içerik eleştirssek NTV bir kusuru yok kitabı yazan çizen uyarlayan ntv değil basan NTV biz burda NTV nin yayıncı kimliğini tartışıyoruz içerik konusu başka bir konudur.Yazan arkadaş çok entelektüel açıdan eleştiri getirmiş romanların uyarlamasını basit bulmuş beyenmemiş herhalde hepsinin okuduğu için böyle bir yorum yaptı ama güzümüzde zaten insanlar kitap okumuyor bırakın klasikleri falan bana göre bunların insanlara okutulması çr halinde çok büyük bir adımdır yazanlar küçük pencerden bakmış büyük resimden baksalar durum biraz kötüdür ha keşke onların dediği gibi olsa herkes bütün klasiklerin orjinalini okuduktan sonra böyle eleştiri getirse eyvallah da ülkemizde şimdilik hayal gibi gözüküyor.

Bana göre hepsini değil ama çoğunu okuyarak söyelbileceğim karaşılaştırma çr lar romanlarda olmayan çizgiler vardır romanlar kadar detay yoktur belki ama çok güzel sadelik ve yalınlık vardır romanı okuduktan sonra çr nı da okunup yeni bir bakış açısı kazanılabilir bende yaratığı etki bu oldu..

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
114
NTV'nin başındakiler bu işi zevk için değil kar için yapıyorlar.Adamlar gidip bir Swamp Thing'e bir yığın telif hakkı ücreti ödeyip zarar etme riski amazlar.Ucuza kaptabilecekleri ve tanınmış klasikleri basmak daha mantıklı gelecektir.

J

jack

BUFFY THE VAMPİRE SLAYER ve STARWARS u darkhorse çıkarıyor.

Yurtdışında ikiside aynı fiyattan satılıyor.

Türkiyede ntv nin çıkardığı BUFFY 8.50 tl

JBC nin çıkardığı STARWARS 30 tl

Kalite olarak aralarında hiçbir fark yok.

Keşke STARWARS da NTV çıkarsa..

Tablo buyken NTV ye hala kusur bulmak yerine niye NTV yi teşvik etmiyoruz yeni yayınlar çıkarması için..

sleepingforest

Yeni Üye
20 Nis 2011
92
30
Dostum yeni çıkardığı yayınlar adam akıllı olursa gider alırız hepimiz NTV'le şahsi bir problemimiz yok burda kimse NTV Star Wars yayınlasa da almam demiyor sadece yayınladığı eserleri beğenmiyoruz. Eğer star wars yayınlarsa gider koşa koşa alırım ama klasikler veya sherlock'lar ilgimi çekmiyor. Eğer sıra gelirse Josh Whedon için buffy'i almayı planlıyorum ama o da alacaklarım listesinin en altlarında

J

jack

Bu ülkede çizgi roman sektörü gelişmiyor diye linklerin başında bekçilik yaparak insanların paylaşım yapmasını engelemeye çalışarak çr alamayan insanların okumasına engel olmak için her türlü fesatlığı yaparak bu gibi paylaşımları gönülden yapan bu sitede formlara nifak sokarak ne tür bir insan oldunğunu gördü heres artık cevap yazamayıcak kadar acizleşince yazcak birşey bulalamaman çok normalki SANANE yazmışsın..

Çizgi roman sektörü o linki kaldırın bu linki kaldırın diye linklerin başında UCUZ KAHRAMANLIK yaparak gelişmiyor.

Benim burda yazdıklarımı herkes görüyor hepside %100 çr sverlerin menfatine...

Senin yazdıklarınıda görüyorlar..Bu gibi gönülden paylaşım yapan insanları hem eleştirip hem çevirdiklerini indirip teşekür bile etmeden okuyan sonra bu siteye amatör yakıştırması yapan bir insan olduğunu..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...