Napoleone 01 Cam Göz

Melih41

Yönetici
4 Ağu 2012
3,734
52,150
Türkiyede Yayınlanma şansı bulamayan farklı bir Dedektif,
Bu sayıyı Strip dergisinin balonlarından faydalanarak ekliyorum.
Diğer sayılar hazırlanıyor, keyifli okumalar..

Napoleone01-Cam-G-z.jpg

100bullets

Yeni Üye
7 Eki 2020
89
348
Çok teşekkürler üstadım bu fumetti ile bizi buluşturduğunuz için. 1997-2006 yılları arası iki ayda bir olmak üzere 54 sayısı basılmış. Sizin sayenizde belki hepsi olmasa da en azından başlangıç sayılarını dilimizde okuyabileceğiz. Emeklerinize sağlık.

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,399
8,420
Bir otelde geceleri çalışan eski polis memuru, bu kez alışılmıştan farklı polisiye olay örgüleri içinde. Bu '' farklılık '' özellikle iki açıdan göze çarpıyor. Kahramanımız Napoleon'un bilinçaltı dünyasını okura açan hayali yaratıklarla ( elflerle ) diyalogları ve de sürreal resimleri hatırlatan kareler. Napoleon çizgi romanları, Bonelli'nin internet sayfalarında , zaman zaman karşıma çıkan kapaklarıyla dikkatimi çekerdi. Ama, bu cildi okuduktan sonra, bu özelliklere bir de önemli yazar ve çizerlere, sanatçılara yapılan göndermeleri eklememiz mümkün. ( Örneğin, Kafka ya da Proust'u hatırlatan hayal dünyası veya ünlü yönetmen Hitchcock'un '' Psycho '' filmindeki , Norman'ın ölü annesi gibi ! ) Öyle ki, şimdiden, sonraki Napoleon maceralarını merakla beklemeye başladım ! İlk kez okuduğum Napoleon'da, polisiye olayın içinde, fantastik unsurların ustalıkla kullanılması benim için oldukça şaşırtıcı oldu. Anlaşılan serinin yaratıcı sanatçısı Carlo Ambrosini bir hayli araştırma yapmış.

Teşekkürler Sn. @Melih41

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,473
83,434
hiçbiryerde :)
Gerçekten ilginç bir seri olduğunu düşünüyorum Napoleone'nin.
Biraz zaman ve mekan konularının göreceli olduğunu belki
öne süren bir seri... Her ne ise ama "zaman" konusu her
halukarda bu serinin temel meselelerinden biri... Yıllar önce
bir Dylan Dog çeviri balonlama denememizde, Napoleone
ve Astrid oteli vardı bir bölümde:
https://www.cizgidiyari.com/forum/k...um-03-buggy-yeryuzu-uzung.120378/#post-567412
O bölümde yanlış hatırlamıyorsam Fransız devriminin tartışmalı
liderlerinden Robespierre ve bir filozof, Sartre (veya Camus olabilir
- gerçi hangisi olduğu çok farketmez ya :D) da vardı...

Bu özel seri ve harika emeklerin için teşekkür ederim sevgili üstat,
harikasın 🙌 😊

Son düzenleme: