Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
"Millet ancak devletlerin izmihlal ve inkırazları hengamelerinde tarihin kaydettiği çok mühim ve hatarnak anları yaşıyordu. Böyle anlarda tali' ve mukadderatını bizzat kendi eline almakta gaflet gösteren milletlerin akıbetleri meçhul ve felaketlidir." - Gazi (Nutuk, s.223)"
Vargı : Hemen girişteki bu alıntıyı neden yaptım? Gazi'nin bu satırlarındaki çok doğru sapataması sonraları dinlenmez oldu. NATO'ya girmek için neler yapıtlar neler... DP NATO'ya girebilmek için Kore'ye asker bile gönderdi. Öldüler orada... Yeter ki bizi NATO'ya alsınlar diye... NATO'ya girmek demek "ÜLKENİN MUKADDERATINI BİZZAT KENDİ ELİNE DEĞİL AMERİKAN EMPERYALİZMİNİN ELİNE VERDİLER."
16. pdf sayfasında :
"Darülfünun müderrisi Ali Vehbi Beyin tetik seyahati (Toros Dağlarında) :
TOROS da kaplanlar hayatı - Nasıl yaşarlar ? - Ne yerler - Nasıl tutulurlar - Kaplan avcılığı bir çok kimseler için iyi bir maişet vasıtası olmuştur."
Vargı : Küçücüktüm. Ceylanpınar'daydım. Adı gibi dağlarında Ceylanlar gezerdi. Babam oradaki DÜÇ'te çalışıyordu... Bir gün çarşıda birkaç pikap ( Bizde "aldıkaçtı" deniyordu o zaman pikap'a) gördük. şöfor kabinin üstündeki özel yaptırılmış demir profillere projektörler vardı. İnsanlar fötr şapkalı idi. Ellerinde uzun namlulu tüfekler vardı. Yaklaşıp baktık canım ceylanların ölüsü ile doluydu. Ağlaşmaya başladık. Çünkü Ceylanpınar'da (biz "Ceylapınarı" derdik Ceylanpına'a ) Ceylanlara kıyılmazdı. Hatta bebek ceylanlar biberonla beslenirdi. Hiç öldürülmez ve eti yenilmezdi. Çok sevilirdi. Oysa şimdi pikapların arkasında onlarca ölü ceylan vardı. Ağlaştık durduk. Birden içimizden (büyük biri) yerden taş alıp onlara attı. Hepimiz taş alıp atmaya başladık. Birkaçı o insanlara birkaçı araca geldi. Jandarmalar havaya ateş açtı. Onlar da baktı iş kötü. Çekip Viranşehir yoluna doğru araçlarını sürüp gittiler. Öğrendik ki ; Amerikalı avcılar Ceylanpınar'a avlanmaya gelmiş. İlk kez ABD'lilerden nefret etmeye orada başlamış olmalıyım (daha sonra çizgi romanda Kızılderililere yaptıklarından dolayı da nefret pekişti)... Çizgiroman'da da bazı çelişkiler yaşadım. TEX'i Kızılderililere insan gibi yaklaşması (eşi de kızılderilidir) nedeniyle severdim. Tommiks'i sevdiğim halede bazen çelişkiye düştüğümü anımsıyorum (küçükken)...