Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Daha girişte bir marşla karşılaşıyoruz. Fazıl Berki sözlerini yazmış. Bestesini Viyonelist Ali yapmış.
Sözlere göz atalım :
"Ey Türk kızı, Ey Türk oğlu Senin yurdun niymet dolu Malından ye, malından giy Budur işte zafer yolu.
Türkün eli her şey yapar Toprağından her şey çıkar Mühtaç olma hiç kimseye Ocağında mes'ut yaşa."
Bu marşın adı "Tasarruf Marşı"
Ne olursunuz her satırını hatta her sözcüğünü (=kelime) tekrar tekrar okuyunuz. Ve şu anki durumumuzu düşününüz.... Yaaaaa..... işte böyle malesefe....
Tam da bu anda (inanın) telefonuma bir whatssap'tan bir video geldi. Seyrettim Edremit'te Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait zeytinyağı işletmesinde üretim durdurulmuş. Muhtemelen satılacak. Bu vakfın 14 bin dekar alana sahip ve bu alanda 165.000 zeytin ağacı var.. Ne olacağını siz de biliyorsunuz. Videoyu seyrettim gözlerim yaşardı. Hani deniyordu ya bir yerin başkanı "Vakfa ihanet edeni Allah cehennemde yakar." tabi o başkalarını suçlamak için bu cümleyi kurmuştu... Bu vakıf ta vakıf değil mi?
Hemen ardından gelen yazının başlığı ise ;
"OKUMA ODALARI Maarif Vekaletinin iki mühim teşebbüsü"
Siz de okuma odanızda Beethoven'i okuyunuz lütfen..
35. pdf sayfasında Yaşar Nabi , "Devesiz Kervan" yazısı ile konuk ediliyor.
36. pdf sayfasında : Mebrure Hurşit'in "Güneşe Aşık Yarasa" öyküsü var. Okudum üzüldüm...
46. Sayfada : "Tayyarecilikte İnkılap! Motörsüz Tayyareler" başlıklı bilimsel bir gelişmeyi anlatıyor...
Planör anlatılıyor...