balkan
Onursal Üye
- 27 Şub 2016
- 5,103
- 56,527
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Mother Jones
1930'da Mother Jones, şunları söyledi: "Bolşevik, Kızıl, IWW ve radikal olarak kabul ediliyorum ve bana yöneltilen tüm suçlamaları kabul ediyorum. Ve emeğin ulusun kaderini kendi ellerinde tutacağı, birleşik bir güç olarak duracağı ve dünyaya işçilerin neler yapabileceğini göstereceği günü görmeyi özlüyorum."
Tarihçi Otis K. Rice'a göre:Küçük boyu, beyaz saçları, hoş yüzü ve gösterişsiz giyimi belli bir saygınlığı yansıtıyordu. Ancak, emeğin çektiği haksızlıklara değindiğinde veya işçileri harekete geçmeye teşvik etmeye çalıştığında, saygıdeğer küçük hanım, izleyicilerini hem şok eden hem de memnun eden küfür ve hakaret seline kapılıyordu. Yöntemleri sadece bir tiyatro gösterisi değildi; Bunlar, onun etkileyici bir şekilde ifade edebildiği emekçi sınıfların düşüncelerini, duygularını ve özlemlerini yüzeye çıkarmanın araçlarıydı. Onların zorluklarına, yoksunluklarına ve acılarına duyduğu samimi ilgi güven uyandırdı ve uzun vadede, coşkulu öğütleri kadar başarısına katkıda bulundu. 1930'da yüz yaşında öldüğünde, işçi sınıfı tarafından seviliyor ve dürüstlüğü ve cesareti nedeniyle diğerleri tarafından hayranlıkla karşılanıyordu.
Mother Jones, ölümünden sonra Amerikan işçi hareketinin tanınmış bir sembolü olarak kaldı ve hem Amerika Birleşik Devletleri'nde hem de küresel olarak aktivistler ve örgütleyiciler arasında örgütlü emeğin gücünün önemli bir sembolü olmaya devam ediyor.
Jones'un sözleri, bir asırdan fazla bir süre sonra bile sendika destekçileri tarafından hala anılıyor: "Ölüler için dua edin ve yaşayanlar için canla başla savaşın." Amerika Birleşik Devletleri Senatosu'nda "tüm ajitatörlerin büyükannesi" olarak kınandığında zaten "madencilerin meleği" olarak bilinen Jones, "Umarım tüm ajitatörlerin büyük büyükannesi olacak kadar uzun yaşarım." diye yanıtladı.
1984'te Ulusal Kadınlar Onur Listesi'ne alındı.
Virginia, Batı Virginia ve Kentucky'deki 1989-90 Pittston Kömür grevi sırasında, grev yapan kömür madencilerinin eşleri ve kızları, Jones'un bölgedeki önceki nesil kömür madencileri arasında efsanevi çalışmalarına dair hâlâ hayatta kalan öykülerden ilham alarak kendilerine "Anne Jones'un Kızları" adını verdiler. Grev hatlarında ve madencilerin davasını basına ve kamuoyuna sunmada çok önemli bir rol oynadılar.
Anne Jones Ödülü, bazı yıllar atlanarak, 1996'dan 2009'a kadar Çalışan Kadınların Tarihi Projesi ve selefi olan Kadınlar ve İşçi Tarihi Projesi tarafından verildi.
2019'da Mother Jones, Ulusal Madencilik Onur Listesi'ne alındı.
Giriş yap veya üye ol.
Mother Jones'un Illinois, Mount Olive'deki Sendika Madencileri Mezarlığı'ndaki mezar yeri
Son düzenleme: