gandor08
Yönetici
- 6 Ocak 2013
- 18,289
- 145,972
1610x2375 Px 12 Sayı Almanca
Almanların çocuklar için hazırlamış olduğu bir dergi, bence harika bir dergi çıkartmışlar, bayada bölümlü bir dergi, 55 yılından bu yana çıkartıyorlarmış, çocuklara eğlenirken öğretmeyi amaçlamışlar,
2000 yılındaki konu Orient Express yani Anadolu imiş, çizimler filan güzel, içeriğin bilmiyorum tabi, çocuklara ne empoze etmişler.
Tüm Mosaik Dergilerini almayı düşünüyorum arşive her yıl başka bir ülke ve konu bakarsın bir istekli arkadaş çıkar da tercüme balonlama yapılır.
Konu ile ilgili bir başka açıklamada stoktan kardeşimiz yapmış, aynen aktarıyorum;
![]()
Mosaik adlı uzun ömürlü bir Alman çocuk dergisinden...
Abrafaxe başlıklı bu hikâyeler dizisi, farklı ülkeler için farklı versiyonlar halinde üretilmiş.
Mosaik'in kahramanları 1955 - 1975 arasında Dig, Dag ve Digedag iken, 1976'dan itibaren Abrax, Brabax ve Califax olmuşlar ve birlikte Abrafaxe diye anılmaya başlanmışlar.
Bizde Bacaxızlar adı altında, Vatan gazetesi ile birlikte satılan dizi ise (eğer yanılmıyorsam) Endonezya versiyonu olarak üretilen ve 6+1 sayı olarak 2001-2002 yıllarında piyasaya sürülen kısa dizi. Gördüğünüz gibi ekipte bir de hanımkız mevcut ve üstelik bana biraz da farklı (ve diğer versiyonlara göre daha güzel) çizgiler olarak göründü. (Sanatçı Belçika'lı çıkarsa hiç şaşırmam.)
(Hanımkız korsanı şarkıcı Nena seslendirmiş)![]()
Bir adet de çizgi film mevcut; Abrafaxe – Die Unter Schwarzer Flagge (The Pirates Of Tortuga: Under The Black Flag)
Bu enteresan örneği bütün sayıları ile tarayanlara ve forumumuzda bizlerle paylaşan arkadaşımız Subzero'ya çok teşekkürler. Ellerine sağlık.
Dowland :
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Moderatör tarafında düzenlendi: