Monsters Unleashed!

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,256
38,690
İstanbul
Çizgi Düşler'in yayımladığı Solomon Kane Destanı'nı okurken, öykülerin alındığı yayınlara bir göz atmak istedim. Bu kaynaklardan bir tanesi "Monsters Unleashed!" idi. Yayın benim oldukça ilgimi çekti. Diyarımızda da bulunsun istedim.

1973-1975 yılları arasında toplam 11 sayı ve bir de yıllık olarak yayımlanan derginin editörlüklerini başlangıçta Roy Thomas yapmış, daha sonra bu görevi Tony Isabella devralmış. Ağırlıkla Marvel dünyasının yaratıklarının öykülerine yer verilmiş. Frankenstein, man-thing, kurt adamlar, hayaletler, vampirler... Derginin tüm sayılarında sol üst köşede elinde bir kitap tutan Frankenstein figürü bulunuyor. Fırsat buldukça okumaya devam edeceğim öykülerin iyi çalışmalar olduğunu tahmin ediyorum. Yazar ve çizerlerin imzalarına baktığınızda bu tahmine hak vereceksiniz. Stan Lee, Roy Thomas, Gerry Conway, Gardner Fox, Tony Isabella, Marv Wolfman, Martin Pasco, Carla Joseph, Kit Pearson, Tom Sutton, Gary Friedrich, Don Glut, Don McGregor gibi isimlerin yazar olarak katkıda bulunduğu seride, göze çarpan çizerler arasında Gene Colan, Tony Dipreta, Pablo Marcos, Ralph Reese, Syd Shores, Doug Wildey, Frank Brunner, John Buscema, Bill Everett, Jack Davis, Klaus Janson, Winslow Mortimer, Herb Trimpe, Vicente Alcazar, ... sayılabilir.

brmo90l19js5a7gmx.jpg
brmo935z75wxwhypl.jpg
brmo97c0abfrurbp5.jpg

Annual
Sayı 01
Sayı 02
Sayı 03
Sayı 04
Sayı 05
Sayı 06
Sayı 07
Sayı 08
Sayı 09
Sayı 10
Sayı 11

veya

Annual
Sayı 01
Sayı 02
Sayı 03
Sayı 04
Sayı 05
Sayı 06
Sayı 07
Sayı 08
Sayı 09
Sayı 10
Sayı 11

Son düzenleme:

stoktan

Guest
27 Nis 2010
611
1,042
Acıbadem - İstanbul
Sağol Direnc11, ne zamandır indirmeyi ertelediğim bir seri idi. Bir de baktım sayende önümüze gelmiş. :)
Güzel tanıtımında da söylediğin gibi, ihmal edilemeyecek bir çok çizerin işlerini içeren bir seri idi.
Teşekkürler.