Mimarlik kitaplari-001-Atlas of World Architecture-[Ing.]

mimar777

Süper Üye
1 Tem 2013
582
3,573
Bugun aklima geldi ; sitedeki dostlar bu nasil mimar hic mimarlik kitabi paylasmiyor diye dusunebilir diye ... Ben paylasmayi seven bir insanim ve paylasmanin bir insanlik erdemi olduguna inanirim . 2000'e yakin dijital mimarlik ve muhendislik kitabi arsivimde var ancak her bilim kitabi gibi bunlarin cogu bu meslekte olmayan kisilere anlamsiz gelebilecek bilimsel dilde yazilmis oldugundan paylasmadim ama arsivim her zaman ihtiyaci olana aciktir BILGILERINIZE ... Ama vaktinizi guzelce degerlendireceginiz guzel eserlerde var . Simdi paylastigim kitap gene Ingilizce ama resimleri ile anlasilir ve izleyeni sikmayacak guzellikte : DUNYA MIMARLIK ATLASI
Burada dunyada son yillarda dunyanin cesitli ulkelerinde yapilmis en guzel mimarlik eserlerini yayinlamislar. Kitabin 218 ile 229 sayfalar arasinda Turkiye'den secilmis eserler var. Bunlarin basinda Dalaman Uluslararasi Havalimanida var . Ben su an bu havalimanina 5-6 km mesafede oturuyorum . Havalimanini avucumuin ici gibi bilirim vede bir mimar gozu ile boylesine bir mimari katagoriye girmesini anlayabilmis degilim. Diger secilen eserlere birsey demiyorum ancak ozellikle Turkiyemizde bunlardan cok daha guzel tasarlanmis ve fonksiyonel acidan cok daha basarili projeler yapildigini biliyorum . TAKDIR SIZIN !.... Secen secmis... Genede sizlere ilginc gelebilecegine inandigim bir kitap ... Buna benzer paylasimlari yine yapmak istiyorum . Tabii boyle degerli sanatsever dostlari bulmusken MIMARLIGI onlara sevdirmek cabami anlayacaginizi saniyorum .... Iyi seyirler ...
:cool:
:wbtr::wbtr::wbtr:
arch001btb.jpg

arch002.jpg

arch003.jpg

arch004.jpg

LINK :

rafael

Yeni Üye
15 Kas 2010
82
102
Sevgili "mimar777"
Hani, tilkiye sormuşlar ya "Tavuk kümesine bekçilik yaparmısın"
O da cevap vermiş "Gülmekten cevap veremiyorum" diye...
Tam da o tilkinin durumundayım şu an.
Mimar Sinan Üniversitesin, Mimarlık Fakültesinde Öğretim görevlisi biri olarak yapacağın paylaşımları dört gözle bekliyorum.
Şimdiden bunun için, çok ama çoook teşekkürler...

zagor-t

Onursal Üye
17 Eki 2012
1,457
22,669
Bir liste falan yok mu sevgili mimar777 ? 'Ne var ne yok paylaş!' demek biraz abes kaçar onun için soruyorum.

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,892
5,381
Şu cümleye bakar mısınız ? : "Ben paylaşmayı seven bir insanım ve paylaşmanın bir insanlık erdemi olduğuna inanırım." Maalesef kapitalist düzende bu olanaksız ama doğru olan bu. Kişiliğinin önünde eğilirim. Teşekkürler iyi ki senin gibi insanlar var insanlığın içinde...

mimar777

Süper Üye
1 Tem 2013
582
3,573
Zevkle ...

Sevgili "mimar777"
Hani, tilkiye sormuşlar ya "Tavuk kümesine bekçilik yaparmısın"
O da cevap vermiş "Gülmekten cevap veremiyorum" diye...
Tam da o tilkinin durumundayım şu an.
Mimar Sinan Üniversitesin, Mimarlık Fakültesinde Öğretim görevlisi biri olarak yapacağın paylaşımları dört gözle bekliyorum.
Şimdiden bunun için, çok ama çoook teşekkürler...

degerli dostum ; zevkle paylasimlara devam ederim . Paylasimin en guzel tarafi paylasan ile paylasim arasindaki tadi paylasimi sunanlara takdim edebilemek ... O yuzden bu yolda tilkilerde gulsun ; tavuklar oyle yada boyle nasilsa yenilecek .... Liste yapmaya calisiyorum ama ozellikle son aylarda arsivimi guclendirmeye onem verdim indeks yapmaya zaman bulamiyorum . Ama ozellikle meslekdaslarimi ve mimarligi sevenleri memnun edecek guzel kitaplara oncelik verecegim ... Gunleriniz kitaplarla dolsun ...

mimar777

Süper Üye
1 Tem 2013
582
3,573
Sanal egıtım yuvası ...

Düşünceleriniz ve ufuk açıcı kitaplar için teşekkür ederim.

Sevgili Yeryuzu ;

asil ben tesekkur ederim boylesine guzel bir kultur ve sanat sitesinin sizin gibi degerli uyeleri ile ayni paylasim ortaminda hem eser hem fikir paylasimi yapmak benim yasamima anlam getiriyor . Ustelik baksaniza sevgili Rafael benim mezun oldugum akademinin ogretim uyesi ve burada onunla tanisma sansini buldum. Ortak bir dilde ortak zevklerde bulusan insanlarin birlikte paylasimlarla daha guzel gunlere yolacagi cok aciktir. Gecen gunu hepimize cok uzun gelen ama belki bir gunden daha az bir sure sitemiz kapali idi ; inaniyorum ki burayi gercekten seven herkes buyuk bir eksiklik duydu. Bunun en buyuk sebebi Turk insaninin ; insanimizin kulture olan acligi ... Dusunsenize buradaki kulturu hangi okul verebilir ?
Turkiyemizde verilen egitimi baz alarak yetisen nesillerimize yon verme yanilgisina dusmek yerine toplumumuzdaki sizler gibi aydinlarin boyle olusumlarla mevcut okullardan cok daha yararli kultur paylasimlarinin nesillere ozgur ve sinirsiz egitim verebilecegini gormek beni cok umutlandiriyor. Burayi sadece cizgi roman paylasim yeri gormek bence ayri bir yanilgi... Burasi bence SANAL BIR EGITIM YUVASI ... Sevgili dostlar ; gercek isimlerinizi bilmesemde hepiniz ilginc isimleriniz ; dusunce ve paylasimlarinizla benim cok iyi dostlarimsiniz , iyiki varsiniz .... :)

Son düzenleme:

rafael

Yeni Üye
15 Kas 2010
82
102
Buradan sohbet niteliğinde yazışmak ne kadar doğru bilmiyorum ama yönetici arkadaşlar olmaması gereken birşey yapıyorsam lütfen uyarsınlar.
Ben de bu arada sevincmi dile getireyim en azından.
Aynı amfilerde, aynı koridorlarda, aynı kantinde nefes almış olmak ne güzel...
Çok keyifliyim şu an.
Evett..."Akademi"
Bizler bunu söyleyen son öğrencileriz galiba...
Ben 80 girişliyim. Yani IDGSA idi okulumuz o zaman. Ben de son 5 yıllık, yüksek lisans öğrencilerinden biriyim. Bana sorulduğunda da, hala alışkanlık "Akademidenim" derim...
Tekrar sorarlar "Harp Akademisinden mi"
Ahh ah...
:)

Sitemizi her geçen gün daha çok seviyorum.
İnanın klişe bir söz değil bu sözüm. Çünkü sadece çizgi roman paylaşılan değil, yaşamdaki her alanının paylaşıldığı bir site burası. Ve tüm üyeler de bu şansın verildiği seçilmiş kişiler bence...

Ve benden de kooocaman bir "İyiki varsınız"

mimar777

Süper Üye
1 Tem 2013
582
3,573
Dgsa

buradan sohbet niteliğinde yazışmak ne kadar doğru bilmiyorum ama yönetici arkadaşlar olmaması gereken birşey yapıyorsam lütfen uyarsınlar.
Ben de bu arada sevincmi dile getireyim en azından.
Aynı amfilerde, aynı koridorlarda, aynı kantinde nefes almış olmak ne güzel...
çok keyifliyim şu an.
Evett..."akademi"
bizler bunu söyleyen son öğrencileriz galiba...
Ben 80 girişliyim. Yani ıdgsa idi okulumuz o zaman. Ben de son 5 yıllık, yüksek lisans öğrencilerinden biriyim. Bana sorulduğunda da, hala alışkanlık "akademidenim" derim...
Tekrar sorarlar "harp akademisinden mi"
ahh ah...

sitemizi her geçen gün daha çok seviyorum.
Inanın klişe bir söz değil bu sözüm. çünkü sadece çizgi roman paylaşılan değil, yaşamdaki her alanının paylaşıldığı bir site burası. Ve tüm üyeler de bu şansın verildiği seçilmiş kişiler bence...

Ve benden de kooocaman bir "iyiki varsınız"

sevgılı hocam ; ben sızden yaslıda olsam sıze hocam demek ısterım. Sohbet konusunda degerlı yonetıcılerımızın anlayıs gosterecegıne ınanıyorum cunku konu baslıgımız mımarlık ... Bende 1976 gırıslı vede 1980 mezunuyum .... Benım mımarlık maceramın cogu yurtdısında ve bunuda cogunlugu Lıbya'da gectı... Facebook'da DGSAMYO grubumuz var.
Sızınle aynı platformda olmak cok keyıf verıcı ... Gorusmek uzere hocam ... :)

rafael

Yeni Üye
15 Kas 2010
82
102
Çok teşekkürler...
Zayıf bir olasılık olsa da birkaç ağabeyimi bulursam çok mutlu olurum.
Bu yüzden mutlaka DGSAMYO sitesine geleceğim.
Sizin mezun olduğunuz yıl ben okula merhaba demişim.
O zaman ben de size "Mimar777 ağabey" diyeyim.
İnşallah burada daha sıkça görüşeceğiz.
Ve fırsat bulduğumuzda yüz yüze görüşmeyi de çok isterim.

Yeniden görüşmek üzere...