Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Milliyet Sanat - Yeni Dizi Sayı 18 - 15 Şubat 1981
"..... Günümüzün genç ozanlarının şiiirini, onlara en yakın kuşaktan iki ozanın şiirine bağlayan türlü yönler vardır. Bu ozanlardan birincisi Ataol Behramoğlu'dur. O Türk şiiriyle gözönüne sermeye, okurlarında baskıya, sömürüye karşı direnç oluşturmaya yönelmiştir. Toplumsal sorunlarla kişisel duyarlığını birleştirmekte oldukça ustadır. İkinci ozan Refik Durbaş'ın şiiri ise çok yakından tanıdığı ezilmiş halk insanlarını, fabrika işçilerini, işsizleri, çırakları, şoför muavinlerini konu edinmiştiir. Proleter ve lumpen-proleterlerin kişisel serüvenlerine yer verirken onların toplumsal konumlarına da ışık tutmuştur."
Bu satırlar Konur Ertop'un "Türk Şiirinde Gençler" başlıklı yazısından..
Vargı : Hayranı olduğum iki şair ; Ataol Behramoğlu ve Refik Durbaş ancak bu kadar güzel tanımlanabilirdi. Bu nedenle aktardım. Ancak bilen de şunu diyebilir : "Konur Ertop yazarsa ondan başka ne beklenebilirdi ki?"
Buna yanıtım : Haklısınız!
6. Sayfada Türk Şiirinde Gençler'in görüşlerine de yer veriliyor. Ancak ben size 1981 yılında bu genç şairlerin adlarını yazmak istiyorum : Ahmet Ada, Erdal Alova , Ali Cengizkan, Erol Çankaya , Ahmet Erhan, Yaşar Miraç , Murathan Mungan , Barış Pirhasan , Azer Yaran , İzzet Yaşar , Hüseyin Yurttaş Vargı : Bu adları neden yazdım? Bunlardan günümüze kaç kişi kalmış onu siz de göresiniz diye...
18. Sayfada ise "Usta Şairler bu genç şairler için neler diyor?" var.
Her dergi geleceğe kalan bir belgedir elbette ama bu sayı gerçekten de genç şairler için , şiir için gerçek belge niteliğinde...