Mediafire'ın geleceği nedir?

bentley

Guest
16 Eyl 2013
53
119
Mediafire'ın Geleceği Nedir?

Uzun süredir zihnimi kurcalayan bir soru var buradaki çizgi roman gönüllüleriyle bu soruyu paylaşmak istiyorum.

Malum bir çizgi romanı yükleyen kişi çok emek ve zaman harcıyor önce çizgi romanı tarayıcıdan taratıyor sonra kendi bilgisayarına yüklüyor sonra bir paylaşım sitesine yükleyip siteye yüklüyor eskiden megauopload, fileserve, rapidshare, hotfile vs.. gibi siteler vardı herhalde kimsenin aklına bunların kapanacağı gelmiyordu ama kapandılar sitede eskiden yüklenen bazı çizgi romanlar bu paylaşım sitelerine yüklendiğinden indirilemiyorlar sonra sitede gördüm ki şu an en çok mediafire a yükleme yapılıyor onun dışında çok az yandex, mega.co.nz gibi paylaşım sitelerine çizgi roman yüklenmiş. Sorum şu geçmişte birçok paylaşım sitesi kapandığı gibi mediafire de kapanırsa ne olacak? Bu felaket olur sitedeki çizgi romanların % 99.99 u mediafire de yüklü acaba bu durumda arkadaşların bir b planı var mı? Herhalde belki de yapılacak iş zaten kişilerin yükledikleri çizgi romanlar ellerinde olduklarından nasıl geçmişte yüklediği çizgi roman rapidshare kapanınca mediafire a yüklediyse bu seferde mediafire kapanınca başka paylaşım sitesine yükleyecek fakat bir kişi yüzlerce çizgi romanı mediafire a yüklemişken tekrar başka bir paylaşım sitesine o kadar çok çizgi romanı çok az kişi yükleyecektir diğerleri herhalde uğraşmayacaktır özet mediafireında kapanma olasılığı nedir hep bu korkuyla mı yaşayacağız ve bu olursa eğer pratik bir çözüm yolu var mı? Bende siteye bazı çizgi romanlar yüklemek istiyorum ama mediafire a nasıl çizgi roman yüklenir bilmiyorum biri yazarsa sevinirim.

Bu vesileyle hiçbir karşılık beklemeden ülkenin en iyi çizgi roman sitesi cizgidiyari.com sitesine çizgi romanlar yükleyerek en zengin arşivi oluşturan tüm çizgi roman gönüllülerine teşekkürler. Saygılar.

Son düzenleme:

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,266
38,727
İstanbul
Yerinde bir endişe. Zaman zaman konuşuyoruz bu mevzuyu ancak bu kabus senaryosunun alternatifi olacak ve bizim de gönül rahatlığıyla uygulayabileceğimiz bir seçenek şu an için yok gibi.

Tabi yapılabilecek şeyler mevcut. Tüm dostların el birliğiyle bu sıkıntıyı hafifletmek için herhangi bir paylaşımın ardından mümkün olduğunca farklı platformlar kullanarak yeni linkler yaratılabilir. Örneğin bir dostumuz Mediafire kullanarak bir link vermişse, ilgili dosyayı indiren bir başka dostumuz da mesela Mega.co.nz'de ya da Yandex'de seçimlik linkler üretebilir. Bu sayede aktif bir linke erişim olanağı ve süresi artmış olur.

Özetle yeni bir link üretmek için mevcut linkin kırık olmasını beklemeye gerek yok. Çizgi romana gönül verdiğini iddia eden, değişik vesilelerle katkıda bulunamadıkları için üzüntülerini dile getiren dostların kolayca omuz verebileceği bir şey bu. Mesela özellikle sürekli kırık link bildiriminde bulunan dostların bu çalışmada ön saflarda olmasını beklerim. Link problemini en çok yaşayan insanların, başkalarının da benzer sorunları yaşamalarını engellemek için ellerinden geleni yapmalarını beklemek anlaşılır olsa gerek. Ancak bizde işler maalesef böyle yürümüyor. Defalarca dile getirildi. Birkaç dostumuzun desteği dışında maalesef yeterli destek asla gelmedi.

Siyasetçilerimizin zaman zaman başvurduğu matematik hesaplarından birisine de ben başvurayım. Binlerce üyemizden sadece bin tanesi, her ay sadece beş tane link üretse (ki bu, link başına taş çatlasın iki dakikadan toplam on dakika demek) bir yılda altmış bin adet yeni link üretmiş oluruz.

Hayal işte benimkisi :)

tappers

Onursal Üye
24 Eyl 2013
642
2,396
aslında yerinde bir fikir.. ve çok beklemeden bir çalışma planı yapılıp hemen başlamalıyız.. mega.co.nz bence de en uygun olanlardan biri..

İskenderunlu

Onursal Üye
29 Tem 2012
5,670
14,372
iskenderun-Hatay
En az 4 paylaşım sitesi linki vermek gerekir.Bunun için de paylaşımı indiren üyelerin bir kısmının hemen alternatif linki vermesi gerekir.Aksi halde mediafire kapanırsa sitede binlerce seri linksiz kalır.Uzun sözü kısası hapimize küçük bir fedakarlık düşüyor..

duvarsürüngeni

Aktif Üye
28 Ağu 2011
451
1,080
Geçen gün "Çeviri ve Balonlama" sayfasındaki tüm çevirileri indirmeye başladım. 90 sayfadan birçok sayfada kırık linkle karşılaştım. Genellikle 4shared ve rapidshare sayfalarıydı ama ilginç bir şekilde onlarca Mediafire linki de kırıktı.

Şahsen ben yüklemek için gönüllüyüm, kendi yaptığım balonlamaları da bundan sonra birden çok siteye yükleyeceğim. :)

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,943
146,391
Bu konuda destek olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Media,mega ve yandex sıralama olarak en iyileri.

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,547
1,032
Bursa
Güzel bir noktaya parmak basılmış, tekrar ve tekrar dile getirdiğin için teşekkürler. Zaten söylenecek çoğu şey söylenmiş özellikle direnc11 şu ana kadar sağlam gözüken siteleri söylemiş.
Alternatif olarak Google Drive ya da SkyDrive (hani şu Hotmail in olan) da kullanılabilir. Paylaşıma sunduğum linkler mediafire ın kapanmasına değil de kişisel hesabımın kapanması sonucu çoğu link gümbürtüye gidince ben de Mega'yı tercih etmiştim. Mediafire kapanmasından çok hesap kapatıp yoluna bakmaktan yana gidiyor şu ana kadar. Senin gördüğün linklerin %90 ı da bu yüzden kırılmıştır. 4-5 link bu sayı üyeler tarafından istek halinde çoğaltılabilir. Ancak, sitede 3 bilemedin 2 ayrı link kesin olmalı ki rahat olalım.
Şu zamana kadar, neredeyse tek kapanmayan firma Mediafire ve sağı solu belli olmayan bir firma.
O yüzden biz eşşeğimizi sağlam kazığa bağlamakta fayda var diyorum.