Les Cinq Saisons / Automne – Kordey & Django (Dargaud, 1990)

dracem

Guest
5 Ara 2015
89
858
couverturebd200302241.jpg

cinqsaisons04062003.jpg

Hikaye bir samuray ve soyguncular arasında bir kavgayla başlayıp, oradan da... Değişik bir konu, özel bir albüm ve hayran olunacak çizimler. İngilizcesi Heavy Metal dergisinin May 1992 sayısında yayınlanmış ama ben bulamadım. Çevirmesi için taciz edeceğim bir tanıdığım da yok. Son tahlil de, burada paylaşıp, bir gün Türkçeye çevrilebilir diye hayal kurmak kaldı.

autumn_1_tile.jpg

Yukardaki kitabın ingilizce versiyonu.

Moderatör tarafında düzenlendi:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,208
77,338

Sevgili "dracem", bu hikâyenin "Heavy Metal"deki İngilizcesinde hiç konuşma balonu yok, yazı da yok zaten. Galiba çevrilmesi gerekmiyor bu yazısız hikâyeyi. Acaba farklı versiyonları mı var? İngilizcesinin başlığı "The Five Seasons - Autumn".
Değerli paylaşımınız için teşekkürler.

Not: Heavy Metal'de, anlamadığım bir biçimde 11 sayfalık yazısız "Japon" öyküsünden sonra birden Paris'te cancan danslarının sahnelendiği bir "Toulouse Lautrec" öyküsüne geçiliyor. O kısım yazılı ama ben iki öykü arasında bir bağlantı göremedim (ama Fransızca albümde de arada Lautrec öyküsü var, mutlaka bir bağ olmalı). Bu konuda Heavy Metal uzmanı sevgili "direnc11"e bir danışmak lazım.

Not 2: Japon öyküsü 108'inci sayfada devam ediyormuş, ama onlarda da yazı yok.

Son düzenleme:

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,289
146,292
Yukardaki fransızca kitapla dergideki aynı, şimdi 92 yılının mayıs sayısını indirdim.

İngilizcesini birazdan yüklerim.