Kızılderililerin sakal ve bıyığı neden olmaz?

aytekincelen

Süper Üye
15 May 2010
721
211
İNTERNETTE ARADIM AMA ÇELİŞKİLİ BİLGİLER VAR :rolleyes:BENDE MERAK ETTİM GERÇEKTEN KIZILDERİLİLER KÖSEMİ,SAKALLI VE BIYIKLISINI HİÇ GÖRMEDİM,KILLA TÜYLE UĞRAŞMAYAN BU İNSANLAR NEDEN KAFADERİSİ YÜZERKİ :),TIRAŞI MERAK ETTİKLERİNDENMİ ACEBA :Ğ EMİNİM KONU HAKKINDA FİKİRLERİ OLAN DOSTLAR OLACAKTIR

abartman

Onursal Üye
13 Ocak 2011
2,005
12,292
Manitu onları öyle yaratmış.

Kafa deresi yüzme konusu ise bildiğiniz gibi değil. Önce beyazlar başlatıyor kafa derisi yüzme işini. Peruk takmak beyazlar arasında hem kadınlarda hem erkeklerde yaygın o yıllarda. Yani saçın paraya dönüştürülebilir bir değeri var beyazların gözünde. O nedenle kızılderilileri öldürüp uzun saçlarını alıp satıyorlar. Sonraları kızılderililer de intikam amacıyla başlıyorlar kafa derisi yüzmeye..

şeker kız candy

Yeni Üye
6 Nis 2012
31
21
Kızılderililerin kafa mafa yüzdükleri falan yok bence. Açgözlü beyaz adam uyduruyor bunları hep. Kendi yaptıklarını Kızılderililere yıkmaya çalışıyor. :mad:

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
114
Lal'in Özel Seri Zagor 9. sayının ön sözünde bu konu hakkında bilgi veriliyor okumanızı tavsiye ederim.

kartal

Onursal Üye
17 Şub 2011
4,327
4,714
'' Kızılderililerin sakal ve bıyığı niye olmaz ? ''
Çok kolay:Çıkmıyor da ondan....

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,008
21,268
Gaziantep
Kafa derisi yüzme meselesi;Kızılderililerin beyaz adamın kafa derisini yüzmeye meraklı oldukları bilinir. Oysa işin aslı şudur: 1863 yılının Temmuz günlerinde Navaholar ile general Carleton arasındaki gerginlik sürmektedir. Soluk benizliler Navaholar’ı yıldırmak için hayvanlarına el koymaya, ekinlerini yakmaya başlar. Ama, bir grup Navaho savaşçısı Canby Kalesi’ni basarak koyunlarını, keçilerini geri alırlar. General Carleton, 18 Ağustos’ta askerlerine, getirdikleri her Kızılderili atı ya da katırına yirmi dolar, her koyuna ise bir dolar ödeneceğini duyurur. Yirmi dolar aylık alan askerler gözü dönmüş bir şekilde köylere saldırırlar. Ve, öldürülen Navaholar’ın kırmızı bir iple bağladıkları uzun, siyah saçları askerler tarafından kesilir. Zaman ilerledikçe Kızılderililer’in kafa derilerine ödül koyma alışkanlığı yaygınlaşır. Amerika’nın gerçek sahipleri hastalık, açlık, sürgün, tecavüz, işkence dışında beyaz adamdan yeni bir şey öğrenirler: Kafa derisi yüzme.