- 3 Şub 2010
- 807
- 41,673

Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Sayın Assad tarafından gönderilen bir Kiwi macerasının ilk bölümü. İkinci bölümü de, eğer yetiştirebilirsem haftaya ekleyeceğim.
Ben aşağıdaki yazıyı hatırladığım kadarıyla sevgili @tuzla nın bir mesajından alıp ilerde unutup kafam karışmasın diye Kiwi klasörümde saklamıştım:Hoz Comics tüm Teksas maceralarını baştan sona yayınladı sanırım ama sadece geçmişte Türkiye'de yayınlananları diye biliyorum. Bu sayılar Kiwi 1-137' ye mi denk geliyor ? Ortak maceralar var mı ? Teksas konusunda kafam çok karışık. Tüm maceraları nasıl yaparsak eksiksiz okumuş oluruz ?
Hay Allah senden razı olsun dostum. Hoz Comics serisini okudum. Aralardan seçerek okuduğum Kiwi'ye de baştan başlayıp Teksas'ı aradan çıkartayım.Ben aşağıdaki yazıyı hatırladığım kadarıyla sevgili @tuzla nın bir mesajından alıp ilerde unutup kafam karışmasın diye Kiwi klasörümde saklamıştım:
Kiwi dergisi Lug Editions tarafından Eylül 1955 ile Aralık 2003 tarihleri arasında 582 sayı yayınlanmıştır.
İki bölümden oluşmaktadır. İlk bölüm Çelik Blek( Le Petit Trappeur), ikinci bölüm ise çeşitli kahramanlara ait maceralardır.
EsseGesse yayınları 001 ve 137'nci sayılar arasında yayınlanmış, fransiz çizgileri tabir ettiğimiz serüvenler ise 178'nci sayıdan itibaren başlamıştır (bu bilgilerin doğruluğu teyit edilmemiştir). 400'lü sayılardan itibaren bir yandan yeni maceralar devam etmiş, bir yandan da bazı maceralar iki, hatta üçüncü kez tekrar yayınlanmış, bir yandan da Yugoslav çizimleri yer almaya başlamıştır.
Yukarıdaki açıklamalar doğrultusunda Hoz Comics serisi ve Kiwi serisi tüm Teksas serisini kapsıyor olmalı.
İlk olarak, Yugoslavya'da 1968 yılında başlayıp 1993 yılına kadar 997 sayı devam eden Lunov Magnus Strip serisini incelemek ve Kiw'de yayınlanmayan var mı diye bakmak gerekir. Ki muhakkak vardır.
İkinci olarak, 2022'de geri dönen ve kaldığı yerden devam eden Lunov Magnus Strip serisinde de Blek'in maceraları yayınlanmaya başladı. Bunların da incelenerek, Kiwi serisinde yer alıp almadığına bakılmalı.
![]()
Üçüncü olarak, Yugoslav çizerleri, kendi çizdikleri maceraları kapsayan Blek kitapları çıkardılar. Büyük ihtimalle Lunov Magnus Strip serisinde yayınlanmış olabilirler. Ama kiwi'de olup olmadıklarına bakılması gerekiyor.
![]()
Hani bazen en kolay en zor olur ya Teksas ta öyle çıktı. Deştikçe yeni maceralar çıkıyor. Teksas külliyatı basit gibi geliyordu gözüme oldukça kapsamlıymış.