Karaoğlan - Bir film incelemesi diyelim :)

serifengin

Onursal Üye
23 Eki 2009
2,616
6,220
İstanbul-İzmir
Yemedim içmedim yanlış bilinmesine rağmen (Şerif Türk çizgi romanı okumaz veya bilmez ) ilk fırsatta Karaoğlan'ı seyretmeye kızımla beraber gittim!

İşin acı yanı şu oldu;
Sinema salonu nerdeyse hınca hınc doluydu.
Eyvah dedim millet Karaoğlan seyretmeye geldi rahat rahat kızıma tarihsel bilgi veremeyeceğim!

Ne gezer arkadaş!
Bizimle beraber altı üstü 2 kişi vardı. Onlarda 50,li yaşların sonunda demek eskiyi anmak için gelmişlerdi.

Film en başında bulunan güzel aksiyon sahnesiyle büyük umut versede görsellikte ve seslendirmede bana göre sınıfta kaldı...

Senaryo güzel sayılabilirsede uygulamada ne yazık ki becerisizlik yok değildi.
Benim en çok hoşuma giden ise "Bayırgülü" karakterini canlandıran Gamze hanımın üstün performansı, kitaba sadık kalınarak Baybora , Çalık gibi karakterlerin tam manasıyla yerlerinde kullanılmasıydı.
Ve tabii ki Anadolu ateşinde gördüğümde bile ; Aha bu adam bildiğin Camoka dediğim karakterin rölüne tam uymasıydı! (Namussuz aynı kitapta ki gibi bir türlü ölmüyor yahu!! )
Devam filminde ufak tefek hataların giderileceğini umarak Türk sinemasına destek vermeniz için mutlaka gitmeniz gerekir diyebileceğim hüsrana uğratmayacak kadar iyi bir yapım olmuştur.
En azından ben bol bol güldüm eğlendim ve konu hakkında fikri olmayan kızıma bile sevdirebildiysem sizde yapabilirsiniz diyorum :)

snc00096nvn.jpg

Not: UzunG Güngör hocam çatla patla! Teksas Tommiks'de çekseler giderim :D

uzung

Yönetici
14 Ağu 2009
3,437
28,828
İstanbul
Geçenlerde uzun zaman sonra eşimle sinemaya gittik. Salona girdim.
Ağzım açık kaldı. Bildiğin benim evin salonu kadar. İstiklal'deki 800
kişilik Dünya sinemasından 25 metrekarelik AVM salonuna düşüş
olmuş. Bizde filmi 6 kişi izledik.
Karaoğlan'ın fragmanını izledim. Açıkçası pek beğenmedim.Bilgisayarla
hazırlanmış efektlerdense Cüneyt Abimizin atlayıp zıplamalarını tercih
ederim. Ama fragman yanıltabilir.
Hem belki bir organizasyon yapar, çizgi diyarı olarak topluca da
gidebiliriz.

comedian

Onursal Üye
13 Tem 2012
1,269
4,735
Ben zaten o başroldeki oğlanı bir türlü beğenemedim. Nasıl "Karaoğlan" o öyle anlamadım.