Kaptan Swing İlhami Alpagut NO 272 (Düzenlenmiş)

Hellblazer

Onursal Üye
31 Mar 2012
775
1,789

Çizgi roman parlatıldı ve çifter haldeki tüm sayfalar tek sayfaya indirildi. Diyarda bulunan Bay_x adlı arkadaşın paylaştığı macerayı düzenledim. İlk düzenleme çalışmam umarım beğenirsiniz. Her türlü eleştiriye açığım :)

Son düzenleme:

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,370
39,664
İstanbul
İlk çalışma için teşekkür ediyorum. Bu haliyle sanki daha çok sadece tek sayfaya çevrilmiş bir çalışma hissiyatı veriyor. Hafif bir renk değişimi var elbette ama bu renge grimtırak-kırmızımtırak gibi bir renk demeliyiz belki. Her tür rengi seven ve beğenen çıkacaktır muhakkak ama bu renk yerine ben kendi adıma orjinal taramadaki rengi bırakmayı tercih ederdim. Ya da aşağıda örneğini verdiğim gibi beyazlatmayı. Düzenleme yaparken orjinal taramanın kenarlarında yer alan gölgelerin yok edilmesi lazım. Tarama o kadar kaliteli ki buna son derece müsait. Dediğim gibi senin çalışma daha çok mevcudu tek sayfaya çevirme şeklinde olmuş.

Olsun. Giderek daha iyi olacaktır.

Kolay gelsin.

Örnek beyazlatılmış sayfa:

tvzf.jpg

Hellblazer

Onursal Üye
31 Mar 2012
775
1,789
İlk çalışma için teşekkür ediyorum. Bu haliyle sanki daha çok sadece tek sayfaya çevrilmiş bir çalışma hissiyatı veriyor. Hafif bir renk değişimi var elbette ama bu renge grimtırak-kırmızımtırak gibi bir renk demeliyiz belki. Her tür rengi seven ve beğenen çıkacaktır muhakkak ama bu renk yerine ben kendi adıma orjinal taramadaki rengi bırakmayı tercih ederdim. Ya da aşağıda örneğini verdiğim gibi beyazlatmayı. Düzenleme yaparken orjinal taramanın kenarlarında yer alan gölgelerin yok edilmesi lazım. Tarama o kadar kaliteli ki buna son derece müsait. Dediğim gibi senin çalışma daha çok mevcudu tek sayfaya çevirme şeklinde olmuş.

Olsun. Giderek daha iyi olacaktır.

Kolay gelsin.

Örnek beyazlatılmış sayfa:

tvzf.jpg

Daha de beyazlaştırdım abicim bir de şimdi bak bakalım güncelledim linki olmuş mu :)

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,616
85,274
hiçbiryerde :)
Bay_x'in yaptığı gibi eski kitapların
kaliteli renkli taramalarının rengiyle
oynamadan sadece tek sayfa yapılmasını
tercih ederim. Beyaz alternatif eklenebilir,
fakat kapağın rengiyle oynamaya gerek yok,
doğal renk daha iyi bence, şöyle ki:

İlk düzenlemeye göre gayet iyi beyazlatma olmuş
Tardis dostum. Eline sağlık, teşekkür ederim,
tek sayfa okumak benim için daha keyifli...

Hellblazer

Onursal Üye
31 Mar 2012
775
1,789
Bay_x'in yaptığı gibi eski kitapların
kaliteli renkli taramalarının rengiyle
oynamadan sadece tek sayfa yapılmasını
tercih ederim. Beyaz alternatif eklenebilir,
fakat kapağın rengiyle oynamaya gerek yok,
doğal renk daha iyi bence, şöyle ki:

İlk düzenlemeye göre gayet iyi beyazlatma olmuş
Tardis dostum. Eline sağlık, teşekkür ederim,
tek sayfa okumak benim için daha keyifli...

Bir dahaki denemelerimde kapağın rengini değiştirmemeye önem gösteririm dostum sağol :)

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
0
363
denizci
Benim aklım ermez bu işlerin tekniğine, işin ustası arkadaşlarımız zaten dönmüşler, sadece okuyucu gözüyle baktığımda; zamanla çok daha iyi olacağına eminim, kolay gelsin.

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,370
39,664
İstanbul
İlk haline göre çok daha iyice olmuş, tebrikler.

Gördüğüm kadarıyla bu işi çok sevdin. Ben de senin bu işi sevmeni sevdim. :)

Hızla devam etmek yerine gerekli düzeltmeler üzerinde biraz daha mesai harcamak, sonrasında yapacağın üretimlerin kalitesini ve dolayısıyla okunabilirliğini arttıracak. Sayfa kenarlarında yer alan gölgelerin, ya da izlerin silinmesi son derece kolay. Bence öncelikle bunu hallet. Ondan sonra diğer çizgi romanlarla devam edersin. Bunun için sana yardım edebilecek düzenleme üstadları fazlasıyla mevcut forumumuzda.

Teşekkür ederim.

Hellblazer

Onursal Üye
31 Mar 2012
775
1,789
İlk haline göre çok daha iyice olmuş, tebrikler.

Gördüğüm kadarıyla bu işi çok sevdin. Ben de senin bu işi sevmeni sevdim. :)

Hızla devam etmek yerine gerekli düzeltmeler üzerinde biraz daha mesai harcamak, sonrasında yapacağın üretimlerin kalitesini ve dolayısıyla okunabilirliğini arttıracak. Sayfa kenarlarında yer alan gölgelerin, ya da izlerin silinmesi son derece kolay. Bence öncelikle bunu hallet. Ondan sonra diğer çizgi romanlarla devam edersin. Bunun için sana yardım edebilecek düzenleme üstadları fazlasıyla mevcut forumumuzda.

Teşekkür ederim.

Haklısın abicim ilk işim o konuyu öğrenmek zaten. Hevesliyim bu işte ya sizin yorumlarınızla da eksiklerimi görüp düzeltiyorum. Bir dahaki sefere dikkat edeceğim söz :)

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,054
9,434
Kastamonu
Değerli Gotham'lı Tardis, üretime katılma isteğiniz çok güzel ama en güzeli, eleştirilere de açık olmanız. Sevgili Direnc11'in çok yerinde uyarılarını dikkate alarak hemen gerekli düzeltmelere kalkışmanız harika. Ben ilk halini görmedim; düzeltilmiş düzenlemeniz ise gayet başarılı. Sayfa genişlikleri eşit, beyazlatma yeterli... Kenar boşluklarındaki gölgeler de yok olduğunda söylenebilecek tek şey "mükemmel" olur...

Çok teşekkür ederiz. Elinize, gözünüze sağlık.

Hellblazer

Onursal Üye
31 Mar 2012
775
1,789
Değerli Gotham'lı Tardis, üretime katılma isteğiniz çok güzel ama en güzeli, eleştirilere de açık olmanız. Sevgili Direnc11'in çok yerinde uyarılarını dikkate alarak hemen gerekli düzeltmelere kalkışmanız harika. Ben ilk halini görmedim; düzeltilmiş düzenlemeniz ise gayet başarılı. Sayfa genişlikleri eşit, beyazlatma yeterli... Kenar boşluklarındaki gölgeler de yok olduğunda söylenebilecek tek şey "mükemmel" olur...

Çok teşekkür ederiz. Elinize, gözünüze sağlık.

Ben teşekkür ederim sevgili hadon. Bu tür beğeni yorumları beni çok mutlu ediyor ve çalışma isteği getiriyor. Gölge işini halletmeme az kaldı zamanla kusurlarım kapanacaktır :)