"Kaptan Amerika Kış askeri"ni izledim.

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,741
45,402
denize sıfır
Bu gece Dijitürk ilk kez verdi bende kaçırmadım. Tekrarlarını da takip edeceğim.

Film aksiyon olarak müthiş doyurucuydu. Hele ki ilk başlangıç bölümünde Nick Fury araba ile kaçarken geçen kovalamaca da dakikalarca ağzım açık izledim. Falkon için yapılan uçan kanatlar muhteşemdi.

Bütçesinin yüksek olması zaten olması gereken ama bunu düşünüp tasarlamak bile akıllara durgunluk verici.
Dünya düzeni hakkında geçen konuşmalar bile verdikleri mesaj bakımından oldukça etkileyiciydi. Hydra şimdilik durduruldu gibi ama elemanlardan biri son anda yırttı yeni bölümde kendisini göreceğimize eminim. Stan Lee usta koruma olarak arada yine selam verdi bu geleneği çok sevdim. Bu yıl oynayan diğer kahramanların filmlerini de izledim ama bu bambaşkaydı.Şiddetle tavsiye ederim arkadaşlar sizi hayal kırıklığına uğratmayacağına ben kefilim.:)

Shoryuken

Yönetici
9 Nis 2013
4,090
21,738
Kamlançu
Yaklaşık 20 dakikalık kısmını izledim. Hanım "bensiz film mi izliyorsun?" deyince onunla beraber seyretmek üzere rafa kaldırdım. Sınavları bir bitsin, ilk fırsatta izleyeceğiz :)

lenard

Onursal Üye
29 Haz 2009
384
2,257
İlk 15-20 dakikasını izlemiştim.Şu gemiye yapılan operasyon kısmına kadar.Pek sarmamıştı.Belki de uykulu olduğum için öyle geldi.Bugün tekrar izleyeceğim, teşekkürler.

Son düzenleme:

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,548
29,279
İzmir
Değerli dostlar Marvel Sinematik Evren fevkalade güzel.
Adamlar yapmışlar. Filmler muhteşem. Mutlaka seyredin.
Ama sırasıyla seyredin. Her film bir etap, bir noktada final yapıyor.
Şöyleki:
1. Iron Man
2. The Incredible Hulk (2008) [serinin en başarısız filmi, yine de sırayı bozmamak lazım]
3. Iron Man 2
4. Thor
5. Captain America: The First Avenger
6. Avenger (Birinci etap final filmi.)
7.Iron Man 3
8. Thor: The Dark World
9. Captain America: The Winter Soldier [Muhteşem bir uyarlama, filmden yıllar önce Ed Brubaker'ın yazdığı aynı isimli çizgi romanı da okuyunuz.]
10.Guardians of The Galaxy [Bir çok comics okuru bile bu karakterleri çok iyi tanımaz, ama buna takılmayın, uyarlama değilde bilim kurguymuş gibi düşünün, beğeneceksiniz. Önemli bir bağlantı filmi.]
11. Avengers: Age of Ultron (2015)

Aynen çizgi romandaki event mantığı gibi, bütün filmler ana filme doğru adım adım ilerliyor.
Muhteşem bir final ile bir sonraki etap başlıyor.
Çizgi roman severlerin özellikle comics severlerin mutlaka seyretmesi gereken filmler.
Marvel henüz ikinci etabı bitirmedi, ama 3. etap bile planlandı.
http://www.cizgidiyari.com/forum/sinema-bolumu/85167-marvel-cinematic-universe-asama-3-a.html
Önümüzdeki yıllar boyunca planlamalar ise şöyle:
http://www.cizgidiyari.com/forum/sinema-bolumu/85137-cizgi-roman-filmleri-takvimi.html
http://www.cizgidiyari.com/forum/si...020-arasi-cizgi-roman-uyarlamasi-filmler.html
Darısı sinemada pek başarılı olamayan DC evreninin başına.

Not: X-Men, Fantastik Dörtlü ve Örümcek Adam filmleri Marvel Sinematik Evrene dahil değildir. Her ne kadar Marvel şirketinin karakteride olsalar film hakları Fox şirketinde.
Not 2: Marvel Comics yukarıdaki liste harici filmleri Sinematik Evren dışı bırakmıştır. İyiki de öyle yapmışlar, diğer uyarlamaların çoğunu ben de pek beğenmem.

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,302
144,516
Film güzeldi izledim dün gece, tavsiye ederim. Yukardaki listedende Thoru ve diğer Kaptan Amerika filmlerini izledim onlarda güzeldi.