Kalite Kontrol Listesi 3 (Tom Braks)

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,052
9,332
Kastamonu
Arkadaşlar merhaba.

Tom Braks Kontrol Listesi de bitti. Benim görevimden geriye bir tek Tommiks kaldı.

O da tamamlandıktan sonra, kendime yeni bir görev icat ettim: ETAP (En Temizleri Ayıklama Projesi)... İnşallah bu seferki görevim kimseyi germeyecek.

Kısaca anlatayım:

Daha önce bahsetmiştim; Diyar'ın deposunda her kahramanın (özellikle eskilerin) maceralarının, 3-4-5, hatta daha fazla suretleri var. Uyduruyorum: Teksas'ın filanca macerasını Ceylan Yayınları 1.seride bir kere, 8.seride bir kere daha, 13.seride bir kere daha basmış... Tay Yayınları ise aynı macerayı Büyük Albüm serisinde vermiş... Demirbaş, Aksoy, Hoz, Milliyet, Meydan derken; aynı macera (kimi yarım, kimi eksik) 5-6-7 kere basılmış. Arkadaşlarımız, göz nuru döküp, saatlerini bilgisayar başında geçirerek bu maceraları 5-6-7 kere taramış ve saatlerce bekleyerek indirme sitesine yükledikten sonra bizlerle paylaşmış.

Koleksiyon yapmak isteyen dostlarımı anlıyor ve emin olun büyük saygı duyuyorum. Bu hazırladığım listeler de duyduğum saygının kanıtıdır. Çünkü bu listeler, sitenin koleksiyonculara hizmet verebilmesine yarıyor. Ancak ben koleksiyoncu değilim, sadece okuyucuyum. Yani her maceranın temiz, okunur bir tek nüshası benim için yeterli. Bu yüzden, Tommiks'in kontrol listesini de hazırladıktan sonra yeni bir araştırmaya girişip, her kahramanın en temiz nüshalarını belirleyecek, geri kalanları sileceğim.

Bu arada, bahsettiğim bu çalışmayı Diyar için de kullanılabilir hale getirebiliriz. Örneğin, en temiz nüshalar belirlendikten sonra, şimdiki listelerin yanında seçenek liste olarak verebiliriz. İsteyen, her kahramanın tüm serisini indirip saklar; isteyen, sadece en temiz nüshayı indirir.

Eğer istenirse, kontrol listesini hazırladığım tüm serilerde; yani Teksas, Tommiks, Tom Braks ve Kaptan Swing'lerde (ve hatta indirdiğim, indireceğim diğerlerinde) en temiz nüsha listesini de hazırlayabilirim.

Saygılarımla.

okan1964

Onursal Üye
27 Ağu 2012
688
946
Arkadaşım , gerçekten inat ettin , bu listeleri hazırlıyorsun . ETAP projeni de destekliyor ve özellikle zagor ve tex'i de listene eklemeni rica ediyorum.
Kolay gelsin, çok teşekkürler..