dmcdante
Yeni Üye
- 17 Ocak 2010
- 53
- 36
JL tabiikide Batman var usta daha ne olsun ekstra bilgi JL'in kuruluşu Avangers'tan 3 yıl öncedir 1960 ta kuruldu JL
Öncelikle zevkler ve renkler tartışılmaz derler değil mi?
Hayır tartışılır hele konu özellikle bu ise bal gibi de tartışılır EFENDİM.
Ben Justice League diyorum öyle tek neden olarakta Batman demek istemiyorum.
Burada karşılaştıracağımız evrenin kahramanlarına bakalım ve ihmal edilen bir şey daha var ÇR olmazsa olmazı tuzu, biberi anti-kahramanlar...
Her ikisinde de JLA önde...
Kahramanlara bakalım;
Superman, Flash, Batman, Wonder Woman, Aquaman, Green Latern bunlar öne çıkanlar özellikle bu kahramanları MARVEL de ikame edecek bir benzerleri bile malesef yok...
Peki popülarite o da yok...
JLA'nın anti-kahramanlarına bakacak olursak fark çok daha fazla...
Joker, Harley Quinn, Two Face, Owldman, Darksaid, Sinestro, Lex Luthor, Groid, Kırmızı Fener, Bizarro, Amazo...
Marvelde Spider-man, Hulk, Thor X-men ve biraz Punisher dışında dişe dokunur ne var söylermisiniz?
Hele akılda kalan anti-kahraman hemen hemen hiç yok.
Yani ben de çoğunluğun dediği gibi JLA (DC Comics) diyorum...
Şu konuya en son 2011 yılında yazmışım. Foruma girmediğim de 2 sene olmuştur herhalde. Yazdığım mesajları okurken fark ettim, sonra diğer konulara falan baktım. Bildiğin 15 yaşında ergen bir sosyal demokratmışım yaYani Dan Didio benim kadar savunmazdı herhalde JL'ı. Benden kim bilir kaç yaş büyük insanlara atarlanmalar mı dersin yoksa iki üç eventi ingilizce okumanın getirdiği ego mastürbasyonları mı, ne ararsan varmış
Bu konu dışında yayınevlerinin avukatlığını yapmışım ya bildiğin. Şimdi düşünüyorum da banane elin küçük burjuvasının mülkiyetinin devamının sağlamaktan. Adminin adı Bakunin iken benim yazdıklarıma bak (adam benim gibi hıyarların çıkacağını aklına getirse iki kere düşünürdü belki site için).
Neyse lafı fazla uzatmak istemiyorum. ÇD'nın çizgiroman severler için önemini 6 sene önce kavrayamamışım. Bu ilk özürüm, ikincisi benden hem yaş hem tecrübe olarak büyük insanlara saygısızlık etmişim. Benim varolduğumu bile unutmuşsunuzdur ama bunları yazmasam içimde kalırdı, bol paylaşımlı günler...
Not: Marx > Bakunin![]()
Sevgili exodus,
O dönem Bendis Avengers serilerini o kadar çok seviyordum ki toz konurumadan okuyordum. Yıllar önce Marvel benim için comics türünün kralıydı. Fakat Avengers vs. X-men fiyaskosundan sonra bakış açım değişti. Hickman döneminde toparlansa da Secret Wars sonrası yine saçmalayan bir Marvel okumak beni üzdü. En son Civil War II ve X-Men vs Inhumans ile yine aynı saçmalıkları yaptılar. Son dönemlerde DC'yi daha çok sever oldum. Galiba dönemine göre düşünüp hiç birini diğerinden üstün tutmaya gerek yok. Bazı dönemler (yazarların etkisi büyük) Avengers çok iyi iken bazı dönemler JL çok iyi...
Sizinle aynı fikirdeyim. Hiç birini savunmaya gerek yok. Hangisini seviyorsak onu okuruz...
Bir itirafta benden; Rebirth sonrası DC All New Marvel'dan daha iyi ilerliyor. Şimdi DC diyorum.
Hatta yıllar önce hangi seri (çizgi roman) daha iyi hangisini okursunuz diye bir konuya liste yapmıştım. Şimdi yazsam tamamen farklı bir listem olur. Hatta bir ara yazayım.
Selamlar.