Justice League Dark (2018) vol 1-4

connor

Çeviri & Balonlama
25 Tem 2023
207
1,559
STL093254





Language : English
 

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
2,839
28,011
Justice League Dark, 31 Mayıs 2011'de The New 52'nin First Wave oyunu olarak duyuruldu.Başlık ve takım Peter Milligan tarafından, çizimleri ise Mikel Janín tarafından yaratıldı. Başlık 28 Eylül 2011'de yayınlandı. Başlık, Vertigo'nun tamamen yeni, yaratıcının sahip olduğu içeriği yayınlama yönündeki editoryal değişikliğinin ardından, DC Comics'in gizli ve sıra dışı karakterlerinden birkaçını, Vertigo'nun kardeş dizisinin bir özelliği olan ana DC Evrenine geri getirdi.

The Search for Swamp Thing, Haziran ve Ağustos 2011 arasında yayınlanan ve The New 52'nin yeniden başlatılmasına yol açan ve En Parlak Gün maxiseries olaylarını takip eden üç bölümlük bir mini dizi, Constantine'in yeni Swamp Thing olarak yeniden dirilen Alec Holland'ı arayışını konu alıyor. Batman, Zatanna ve Superman'in işbirliği. Ayrıca Milligan tarafından "Flashpoint" geçiş hikayesinin bir parçası olarak yazılan Flashpoint: Secret Seven mini dizisi, Enchantress ve Shade, the Changeing Man'i içeriyordu ve serinin başlangıcına giden yolda Mindwarp karakterini tanıttı.

Peter Milligan bir röportajında kitap işini 2011 Flashpoint: Secret Seven mini dizisindeki çalışmasından aldığını ve karakterlerini dedektiflere benzeterek DC Universe'de geçen "duygusal açıdan karanlık" bir şeyler yazmayı umduğunu belirtti. gördükleri ve yapmak zorunda oldukları şeylerle başa çıkmakta zorlanıyorlar. Bu başlık için ilk beklentiler iyiydi; eleştirmenler DC'nin 1990'larda Vertigo'ya taşınan bazı karanlık unsurları geri getirmeye istekli olduğu gerçeğini övüyordu.

Açılış hikayesi, Enchantress'in Adalet Birliği'ni yenilgiye uğratmasını içeriyor, bu da bu olaylara yardımcı olacak daha doğaüstü bir ekibin gerekliliğine yol açıyor ve nasıl bir araya geldiklerini detaylandırıyor. Ayrıca I...Vampire ile küçük bir geçiş hikayesi de var. 9. sayıdan itibaren Sweet Tooth ve Animal Man yazarı Jeff Lemire serinin baş yazarı oldu. Justice League Dark, ilk hikaye akışında House of Mystery'deki yeni üssüne yerleşti ve Steve Trevor ve A.R.G.U.S.'la uğraşarak daha geniş DC Evreniyle bağlantılarını göstermeye başladı.

Ağustos 2013'te, Ray Fawkes'in Ekim ayında çıkardığı solo sayının ardından J. M. DeMatteis'in Kasım 2013'te dizi yazarlığını Lemire'dan devralacağı açıklandı. Dizinin yayını Mart 2015'te sona erdi.

Yeni Adalet (2018-2021)

Mart 2018'de Justice League Dark'ın yeni cildi duyuruldu. "Adalet Birliği: Adalet Yok" hikayesinden yola çıkan başlık, Temmuz 2018'de ilk kez sahneye çıktı, James Tynion IV tarafından yazıldı ve Alvaro Martinez, Raul Fernandez ve Brad Anderson tarafından çizildi. Ekipte Zatanna, Swamp Thing, Man-Bat ve Detective Chimp yer alıyor ve Wonder Woman tarafından yönetiliyor. Başlangıçta Lig'in üyesi olmasalar da, John Constantine ve Doctor Fate gibi DC Evreninden ek büyülü karakterler dizide yer aldı.

Sonsuz Sınır (2021-2023)

İkinci cilt, Temmuz 2018'den Şubat 2021'e kadar 29 sayı boyunca düzenli olarak yayınlandı. Ekip, Mayıs 2021'deki 59. sayıdan Mart 2022'deki 71. sayıya kadar ana hat Justice League serisinin yedek özelliği olarak görünmeye devam edecek ve 72 ila 74. sayılar arasında konuk oyuncu olarak yer alacak.

DC'nin Şafağı (2023-)

2023'ün Şövalye Terörleri hikayesinde ekip üyeleri kendilerini Uykusuzluk büyülerinin kurbanı olurken, Şövalye Diyarı'nda onun tarafından tuzağa düşürülürken bulurlar. Kaosun ortasında uyanık kalan Zatanna ve Robotman, bilinçsiz Wonder Woman'ı ve Dedektif Şempanzeyi Insomnia'nın Uykusuz Şövalyeleri ve Uyuyan Kraliçe'ye karşı savunmak için iş birliği yapar.

Amerika Adalet Cemiyeti'nin üçüncü cildi, Deadman ve Madame Xanadu'nun takıma geri döndüğü Justice League Dark'ın destekleyici görünümlerini içeriyordu. Dizi aynı zamanda Justice League Dark'ın Zatara ve kaçış sanatçısı Thaddeus Brown'dan oluşan 'Justice Society Dark' olarak bilinen bir öncülünü de tanıtıyor.

Teşekkürler Üstat @connor
 
Üst