İtalyanca Çizgi-Romanları İndirme Siteleri

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,365
5,680
.
.
2023 itibariyle İtalyanca çizgi-romanları hangi sitelerden/forumlardan/torrent'lerden indiriyorsunuz?

Özellikle İtalyanca, yeni çıkan, Nathan Never ve Martin Mystere'leri bulabileceğimiz yerleri belirtiniz. Kullandığım sitelerin hepsi kapanmış.

Bu konuda ilgili arkadaşlar, lütfen tüm yollarını detaylıca paylaşsınlar, bu ilk mesajda biriktireyim verdikleri yöntemleri..

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,365
5,680
eurekaddl eskiden beri var olan ve kullandığım bir siteydi. Sürekli adresi değişir ama bulması kolaydır.

overday.info biraz daha yenice. Ama aslında ikisi de aynı linkleri kullanıyor. Yani birileri scan yapıp scan'lerini upload ediyor ve iki site de aynı linkleri paylaşıyor.

Birinde bulunmayan diğerinde de bulunmuyor, ya da link kırıldığında ikisi de kırılıyor. İndirme limitleri de (ki easybytes ve rapidgator çok sınırlı) doğal olarak aynı. (Neden google.drive ya da mediafire kullanmıyorlar, anlamak mümkün değil. Hep bir indirme bekleme süreleri ve 50-60KBsec indirme süreleri)

Eski kapanan iyi yerler:
Eskiden TNT forum sitesi vardı. Hem sohbet ve çizgi-roman düzeni olarak, hem yeni kaynak linkler olarak, hem de torrent yapısında olduğundan pratik olarak çok iyiydi. Bir kaç yıl evvel, davalar sonucu, siteyi açık tutmaktan vazgeçtiler. İtalyan en büyük torrent sitesiydi.

Bir de marapcana vardı. Hemen hemen aynı linkleri kullanıyordu üstteki ikisiyle, ama search anlamında daha iyi ve site olarak daha hızlıydı. Artık url'si çalışmıyor. 2022 yılında bir mesaj okudum: marapcana kapandı mı diye. Yazıda kapanmadığı ama iyi bir VPN ile ulaşılabildiği yazıyordu. 2022 civarında yazılmıştı yazı. Ben VPN'le eski URL'lerinden bulamadım. Ya da benim VPN yetersiz kaldı. marapcana'nın girebildiğimiz yeni adresini bulabilirseniz, yazın buraya..

Aslında ihtiyacımız olan;eurekaddl ve overday'a alternetif olabilecek; tercihen torrent, veya ****** dijitaldrive adresleri bulmak. Bu scan'ler sadece bu iki sitede paylaşılıyor olamaz. Scanner'lar taramaları içinde hiç etiket paylaşmadığı için izini de süremiyoruz. Ama elbet 0-day, news, vs gibi bir ilk orijin paylaşım noktasına da sahip olabilirler..

Bilgilerinize..

Little Guitars

Yeni Üye
21 Ağu 2019
76
187
Sayın MuratS,

JDownloader'a rapidgator bağlantılarını yapıştırarak dosyaları indirebilirsiniz. Diğer yöntemlerden daha hızlı inmiyorlar, ön bekleme süreleri ve captcha'lar da değişmiyor ama en azından tek bir uygulamaya hepsini koyuyorsunuz ve her bir dosya için ayrı ayrı 2 sekme açmıyorsunuz, karışıklık da olmuyor. İş vs. dolayısıyla bilgisayarınız sürekli açık kalıyorsa ideal, yalnızca zamanı gelince captcha'yı yazmanızı istiyor sizden.

FETHA

Kıdemli Üye
7 Haz 2019
147
764

Ben Libgen üzerinden rahatlıkla indirebiliyorum. Herhangi bir bekleme yapmadan hızlı bir şekilde indirilebiliyor. İtalya'da son çıkan sayılar, sizin bahsettiğiniz sitelerde yayınlandıktan bir müddet sonra Libgen'e düşüyor. Ama captca, bekleme vb. gibi nedenlerden dolayı ben Libgen'i tercih ediyorum. JDownloader yazılımına topluca kopyalayıp yapıştırırsanız, hızlıca indirecektir. Aynı anda download sayısını max. 2 olarak belirliyorum. Peşpeşe hızlı bir şekilde indiriyor.

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,365
5,680
Evet Jdownloader'ı yıllar yıllar önce kullanırdım. Özellikle çok part'lı indirmelerde, düzen ve hepsini birden yüklemek açısından faydalarını görmüştüm. Premium aldığınızda da çok güzel idare ediyordu. Artık kullanmıyorum. Rapidgator ya da turbobit gibi çok avaş indiricilerde, en azından kesildiğinde en başa dönmemek için faydalı olabilir hala, resume özelliği ile.

Libgen kullandığım bir kitap sitesi, ama orada hiç İtalyan çizgi-roman aramak aklıma gelmemiş. Hatta hiç çizgi-roman için kullanmamışım orayı.. Bundan sonra bakarım kesinlikle. Fikir için teşekkürler.

Little Guitars

Yeni Üye
21 Ağu 2019
76
187

kayıt sürecini atlattığınızda oldukça zengin bir arşive erişebiliyorsunuz.

çok teşekkürler. bu site gerçekten çok iyi. Hem çizgi romanları derli toplu biçimde klasörler altında bulabiliyorsunuz, hem de JDownloader ile kolaylıkla indirebiliyorsunuz (JDownloader açık iken Linkleri kopyalamanız yeterli, Linki yapıştırmaya gerek olmadan Downloads sekmesinin sağındaki LinkGrabber sekmesinin altında otomatik olarak indirmeye hazır duruma geçiyor.)

Ayrıca bu siteyi gördükten sonra aşağıda bağlantısını verdiğim OverDAY ve Telegram bağlantılarının bir anlamı kalmadı çünkü özellikle OverDAY'de rapidgator'daki bekleme süresi, indirme sınırı ve capctha'lar ile EasyBytez'da ise bekleme süresi ve indirme sınırı ile uğraşabiliyorsunuz. Ayrıca OverDAY'de Kiosk misali çizgi romanların karma karışık bir sırayla yayınlanmasını bekliyorsunuz.
Gördüğüm kadarıyla Stripzona çok iyi.

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,365
5,680
Aynı görüşteyim.. Henüz çok detaylı inceleyemedim ama üye olup bir baktım.. Tam aradığım gibi..

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,365
5,680
Aaa. Dampyr'in ciltlerinin ikinci yarısının taramalarını da yapmışlardı. Ve daha bugün düzenli bir Dampyr dizini yapmak için seçimlik olarak hepsini baştan indirmiştim. :)

Little Guitars

Yeni Üye
21 Ağu 2019
76
187
üye olduktan sonra 'follow this topic' seçeneği de var, sanırım yeni kitaplar eklendiğinde bildirim geliyor, dün üye olduğum için henüz bir bildirim gelmedi. Sanırım overDAY, Telegram gibi sitelerden indirdiklerimi silip Pablo.Net'de kaldığı yerden kitapları buradan indirmeye devam edeceğim.