İndrdiğim kitapları kurtardım..

İskenderunlu

Onursal Üye
29 Tem 2012
5,737
14,655
iskenderun-Hatay
Ağustos ayından beri indirdiğim 1500 den fazla çizgi romanı 32 gb bir flash bellekte saklıyordum, sırası geleni bilgisayarımda okuyordum..Ama dün tüm aramalarıma rağmen flash bellek sakladığım yerde yoktu, neredeyse ağlayacaktım, aramadık yer bırakmadım evi darmadağın ettim sonunda buldum..Nerede mi? Çöp kutusunda..Gözleri iyi görmeyen yaşlı annem benim flash belleği bitmiş bir çakmak zannedip çöpe atmış, iyi ki bulduğumda çöpü dışarı bırakmamışız..

yolbulduran

Onursal Üye
16 Nis 2011
411
1,295
Geçmiş olsun.
Bu arada, ben uzun zamandır flash bellekler depolama değil taşıma aracı olarak kullanıyorum. veriler elektriksel olarak da bozulabilir

pandora1972

Süper Üye
1 Ağu 2012
2,225
4,902
Sevgili Okaya, bir bayan olmama rağmen şu kitaplar "çakmak" kılığında bile kadınların elinden kurtulamıyor.
Kitaplarımın ve dolayısıyla benim annemden ne çektiğimizi biz biliriz.
Ölsem, valide imamdan önce eve eskici çağıracak deyim siz anlayın.

Bay_X

Onursal Üye
30 Haz 2012
1,671
18,650
Sayın Okaya;

Çocuk yaşta evden ayrılırken, anneme binlerce (trafik kazasında aynı anda ölen babam ve ağabeyimden kalan) kitap emanet etmiştim ve kitaplara gözü gibi bakmasını istemiştim. Otuz yıl sonra baba ocağına geri döndüğümde; kuzineyi tutuşturmaya çalışan annemin (80 yaşında) elinde bir demet kitap gördüm ve ne olduklarını sordum. "Kitap oğlum, ocak tutuşturmak için güzel oluyor" cevabını aldım. İşte buraya eklediğim, 1959 basımı Teksas'lar son anda annemin elinden kurtardıklarımdan bir kısmı... Annem gerçekten kitaplara gözü gibi bakmıştı… Belki de hata bendeydi? Evden o kadar uzak kalmamalıydım…

Size yine de geçmiş olsun…

pandora1972

Süper Üye
1 Ağu 2012
2,225
4,902
Sayın Okaya;

Çocuk yaşta evden ayrılırken, anneme binlerce (trafik kazasında aynı anda ölen babam ve ağabeyimden kalan) kitap emanet etmiştim ve kitaplara gözü gibi bakmasını istemiştim. Otuz yıl sonra baba ocağına geri döndüğümde; kuzineyi tutuşturmaya çalışan annemin (80 yaşında) elinde bir demet kitap gördüm ve ne olduklarını sordum. "Kitap oğlum, ocak tutuşturmak için güzel oluyor" cevabını aldım. İşte buraya eklediğim, 1959 basımı Teksas'lar son anda annemin elinden kurtardıklarımdan bir kısmı... Annem gerçekten kitaplara gözü gibi bakmıştı… Belki de hata bendeydi? Evden o kadar uzak kalmamalıydım…

Size yine de geçmiş olsun…

Acıymış, üzüldüm hem size hem annenize hem de kitaplara:(.

gurselileri

Guest
18 Tem 2010
2,209
2,342
LÜLEBURGAZ
1500 den fazla çizgi roman 32 gb flash belleğe sığıyor mu yahu??? ya senin bellekte olağanüstü bir durum var yada bellek aldığım her yerde beni kazıkladılar :p