Ice MC - Cinema (1990)

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,839
39,440
İstanbul
Galiba 80 lerin sonuydu..

Kardeşim benim de aklımda böyle kalmış ama bu parça 19 Mart 1990'da piyasa sürülmüş. Bu arada şarkıcının diğer popüler parçalarından "Easy" ve "Scream" ise 1989'da piyasaya sürülmüş. Sanırım gerek tarihlerin çok yakın olması ve de bu iki single'ın 80lerin sonlarında çıkması bizleri böyle düşünmeye yöneltti.. :)

Şarkıcıyı ünlü yapan şahıs ise forumumuzda da alt başlığını açtığım, "Savage" takma adlı, İtalyan besteci, şarkıcı ve yapımcı Roberto Zanetti'dir.. Jamaika kökenli İngiliz şarkıcı Ian Campbell(Ice MC),1989'da İtalya'ya gelerek Savage'dan destek alarak ard arda çıkardığı parçalarla (Easy, Cinema, Scream)1990 senesine damgasını vurmuştur..

http://www.cizgidiyari.com/forum/80...roberto-zanetti-ya-da-nam-i-diger-savage.html

Son düzenleme:

özgür yürek

Kıdemli Üye
15 Eyl 2009
130
258
Bu şarkının Türkçesi de çıkmıştı . "Ayhan Işşık, Cüneytt Arkınn, Filiz Akınn!.. Sinemaa, sinema!.." diye söylüyordu birisi; ama kimdi hatırlamıyorum?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,839
39,440
İstanbul
Bu şarkının türkçeside çıkmıştı .Ayhan ışşık cüneytt arkınn filiz akınn sinemaa sinema diye söylüyordu birisi ama kimdi hatırlamıyorum.

Hemen yukarıda belirttiği üzere, bu parçayı; Erol Köse, Hakan Rullas ve Murat Akkaya'dan oluşan "Komedi Dans Üçlüsü" adlı grup Yeşilçam'a göre uyarlamışlardı.

Son düzenleme: