Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Aslında ben 14. pdf sayfasındaki "Bir Şefkat Bayrağının Hikayesi" başlıklı yazıdan uzun ama çok uzun alıntı yapıp "KIZILAY (Hilaliahmer)" in doğuş hikayesini uzun uzun anlatıp. Depremde çadır satan kızılaya nasıl dönüştüğünü soracaktım. Okuyunuz lütfen , lütfen , lütfen... Bunu bırakıp aşağıdaki alıntıyı tercih ediyorum. Nedenini de vargımda açıklayacağım ...
"SİVAS KONGRESİ BİNASINDA ATATÜRK'ÜN PORTRESİ Bugün lise olarak kullanılan, 4 eylül 1919 Sivas Kongresinin yapıldığı tarihi binanın önüne konmak için Büyük Atatürk'ün ölüm yl dönümü dolayısiyle, lise resim öğretmeni Salahattin Aydemir tarafından hazırlanan bu portre 4,5 x 7 metre ebadındadır. Fotoğrafı bize Sivas okuyucularımızdan, Foto Renk müessesesi sahibi göndermiştir."
Bu satırlarla birlikte çok güzel bir siyah-beyaz fotoğraf 26. pdf sayfasında sunulmuş. Vargı : O günlerden "2 Temmuz 1993" e nasıl gelindi? Orada Türk ordusunun en büyük gücü varken (olayların olup bittimesine yakın yaptığı hariç) havaya dahi tek kurşun sıkılmamış , bütün olayları seyretmeyi tercih etmiş İktidarı ile , ordusu ile... Bilirsiniz ikisi otel görevlisi diğerleri katılan sanatçılar olmak üzere 35 insan CAYIR CAYIR CAYIR YAKILMIŞTIR!!!! Yetmemiş gruhlar ŞERİAT SLOGNLARI EŞLİĞİNDE "CUMHURİYET BURADA KURULDU. BURADA BİZ YIKACAĞIZ (BURADA YIKILACAK)" sloganları atılmış...