HAYAT RESİMLİ ROMAN sayı-37 ( 08 Mayıs 1969 )

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,127
6,246

Sayın murtaza5 ;

"HALK TANIMADI

14 mayıs 1912'de zarif giyimli bir adam, Almanya'nın Hamburg şehrinin parklarından birinde dolaşırken birdenbire düşüp ölmüş. Polisler, cesedi kaldırmaya gelmişler. Adamın yüzünü binlerce defa gazetelerde gördükleri halde, kim olduğunu anlayamamışlar. Ölünün üstünde kimliğiin gösterir ne bir kağıt, ne bir vesika, ne de bir para cüzdanı varmış. Nihayet, kibar tavırlı bir serseri olduğuna karar vererek onu morga kaldırmışlar.
Danimarka Kralı 8'inci Frederik'in yaverleri, Norveç Kralı Haakon'un babası ve İngiltere Kraliçesi Alexandra'nın kardeşi olan hükümdarlarını pek çok aradıktan sonra nihayet morgda bulmuşlar."

Vargı : Çocukluk arkadaşım Ahmet Yaprak İsveç'e göçtü ve orada yaşıyor. Yıllar önce Ankara'da ziyaretime geldi. Bana anlattığı bir olayda ; yürürken biri bisikletle kendine hafifçe çarpmış. Pek bir hasar almamış. Ancak diyor ki "Açtım ağızımı ,yumdum gözümü. Bağırdım çağırdım. Azarladım orta yaşlı adamı." (Dillerini öğrenmişti Ahmet) Orta yaşlı adam mahcup mahcup defalarca özür dilemiş. Sonra da bisikletine binip gitmiş. Çevresine de bu kim böyle zavallı... demeye kalmamış "O İsveç Kralı" demesinler mi... İnanmamış , şaka yapıyorlar sanmış. Ancak gazetelerden fotoğrafını görünce inananabilmiş. Ondan sonra da birçok kez yolda karşılaşmış. Kral her seferinde erken davranıp selam vermiş..."

...........

Buna neler söyleyeceğimi tahmin etmişsinizdir. Bu nedenle yazmıyorum...

Türkiye'ye dönmek isteyen Ahmet Yaprak'a gelişen olaylar sonucu "Deli misin, dönme?" diyen de bendim. Yıl 1975'ti... Buradan ona da selam olsun...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...