Hawking

cagan73

Onursal Üye
17 Kas 2013
544
10,003
Her halde yaz yaz bitmez, umarım tüm Diyardaşlar bir şeyler yazabilirler;
Güzel sözlerinden biri; "İnsanın gayret etmesi için, hiçbir sınır olmamalıdır. Hayat ne kadar kötü görünse de nefes aldığınız müddetçe umut da vardır."
Umarım bu şaheser de Türkçe'ye kazandırılabilir...

w399tm8anqdvm4y9g.jpg

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,473
9,094
Sabah karşılaştığım '' Ottaviani '' paylaşımlarınıza ait başka bir kitap daha görmenin sevincini yaşıyorum. Biyografi konulu eserlerde Ottaviani ile Myrick birlikteliği bir başka güzel . Hawking , yaşarken dünyanın ilgisini çektiğini görebilen , nadir üstün nitelikli bilim adamlarındandı. Yaşamıyla ilgili bilim haberlerinden , aile yaşamı konulu dedikodu haberlerine medyada hep ilgi konusu olmuştu. Çok teşekkürler @cagan73

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,017
5,849

Sayın
Aktif Üye ;

Hawking bize neyi göstermiştir bilir misiniz ? Hayır hayır onun bilim dünyası için düşündüklerini saymanızı istemiyorum. İlginç olan Onun varlığı bize pek de doğru olmayan bir atasözümüzü çürütmesindedir. O atasözümüz "SAĞLAM KAFA SAĞLAM VÜCUTTA OLUR." bu söz elbette ki belli ölçüde geçerliliği olabilir ama çok yanlış ve incitici olan yönleri de vardı. Üstelik her sağlam vücuda sahip olup bir bitki kadar bile düşünemeyen milyonlar varken ...

Elbette ki Hawking'in bana göre görüşlerinin tümü doğru değil. Birçoğu spekülasyon... Ama ne olursa olsun bu durumda bile ürettiği görüşler saygı uyandıracak denli önemlidir... Neden ? Bunu da uzun uzun anlatmak isterdim.... Ancak bu kadar yeterli sanırım...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim....