Haluk Ağabey'e Saygılarımla! 3 Kg Mezgit ve Ben!

savok

Admin
30 Eki 2009
20,057
88,239
Kasımpaşa
Pazar gününüzü kendinize zehir etmek istiyorsanız hafif de mazoşist bir yanınız varsa o kadar düşünmeye gerek yok, alacaksın 3 kg mezgit tek başına temizleyıp, yıkayıp bir de üzerine 3 tava pişireceksin yeterli.. Haluk Ağabeye ithaf etmemin sebebi iki kez aradı bir türlü telefona bakamıyorum ki elim sürekli balıklı..Saat 3 filandı temizlemeye giriştim Akşamın bu saati az önce yedik tükettik sofradan kalktım.. İşte bu da meşhur Savaş usulü 3 katlı mezgit tava.. Bakalım becerebilmiş miyim?

001kck.jpg

002unu.jpg

kinowa

Süper Üye
5 Nis 2009
2,778
4,871
Afiyet şeker olsun dostum.. Nefis görünüyo valla.. şöyle derin bir yutkunmadan sonra aklıma gelen ilk soru ise rakının 35 lik yoksa 70 lik mi olduğuydu :)

12 Şub 2010
15,001
551,099
Telefona bakmayınca benim ricam üzerine Gayrettepe Asayişte bir ifade alınırken hazır bulunduğun ve bu nedenle telefona cevap vermeye müsait olmadığını düşünmüştüm.

Meğerse çok daha önemli ve kutsal bir görevdeymişsin:D sevgili üstadım

Yandın Marmara Çırası gibi:)

Bundan sonraki Zeki'nin karargahındaki katılacağım ilk toplantıdaki tek isteğim

Savaş Usulü Üç Katlı Mezgit Tava 'dır
Gerisi benden

Sevgili Kinova'ya not : Savaş üstadım yeşilaycıdır.
Tüm balıkların hüngür hüngür ağlamasından belli olmuyor mu:)

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,509
312,014
Benim de ağzım sulanmadı desem yalan olur.
Yanında bir de maydonozu bol marul salatası varsa öff ki öff!
Yarın gideyim şöyle bir kilo da ben...
Nerede kardeşim burada taze balık?
Vazgeçtim ben bu harika manzarayla yetineyim.
Sevgilerimle...

bayrakzaf.gif

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,673
85,917
hiçbiryerde :)
Mezgit bu kadar güzel miydi yahu?
Demek sanat böyle bir şey...
Biz de imza gününe falan gidip sanatçılarla
sohbet ettiğimizi sanıyoruz! (şaka tabii)
(Afiyet olsun dostum,yarın pazardan ilk önce mezgit alacağım)...

Tarantula

Onursal Üye
9 Ağu 2010
661
2,999
Afiyet olsun Sevgili Savok. Biz eskiden bunun buğulamasını yapardık, emin ol o daha da uzun sürüyor :)

Gulyabani

Yönetici
15 Ara 2010
4,992
23,953
Sarıyer
Mısır unlu laz tavası. Tekir, hamsi, istavrit gibi nispeten küçük boyutlu balıkların omlet gibi çevrilerek kızartılması ile yapılır bizim oralarda. Eskiden çok yerdik, şimdilerde hipertansiyon ile beraber bizim eve de uğrayan sağlıklı beslenme modası ile beraber kızartmayı azaltınca anca senede 1-2 kere yiyebiliyorum, tabii balıkları ağlatmadan.

Eski, güzel, sağlık problemi olmayan, bol kızartmalı günleri hatırlattın, afiyet olsun, dostum.

Bay_X

Onursal Üye
30 Haz 2012
1,671
18,650

Sayın savok; bu akşam ki yemeğiniz, hamsili pilav. Ben yaptım!... Afiyet olsun. Saygılarımla.

xxtxt.jpg

12 Şub 2010
15,001
551,099
Değirmendere menumuz da belli oldu:)

Anlaşılan, en yakın zamanda balık yemekleri konusunda tetkik ve incelemelerde bulunmak üzere bir yurt gezisine çıkmam şart oldu:D