Gil Jourdan - Fransızca

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
5,171
57,350
1956'da Belçika çizgi roman dergisi Héroïc Albums yayınını durdurdu. Maurice Tillieux tarafından yazılan ve çizilen gözlüklü genç bir dedektifin maceraları olan Felix, kayıplar arasındaydı, ancak gözlüksüz olmasına rağmen Spirou dergisinde Gil Jourdan olarak geri döndü.

Jourdan ilk görünümünü oldukça orijinal bir tarzda yaptı: Spirou'nun 962. sayısında beceriksiz polis Müfettişi Crouton, tutuklandığı bir hırsızlığı yeniden canlandırmaya devam etmek için şakacı hırsız Libellule'yi hapishaneden çıkardı. Libellule daha sonra Gil Jourdan adlı genç bir adam tarafından Crouton'un burnunun dibinden kapıldı. Jourdan, büyük bir molaya ihtiyacı olan bir özel dedektiftir ve Libellule'nin hırsızlık becerilerinin bir kaçakçı çetesini ifşa etmede yararlı olabileceğini düşünür.

Kaçakçıların çetesi ele geçirildikten sonra, Jourdan, Libellule ve Crouton üçlüsü, onları bazen Fransa'dan Güney Amerika ve Orta Doğu'ya götüren diğer davaları halletmeye devam edeceklerdi, Libellule ve Crouton, Jourdan'ın ciddi doğasıyla tezat oluşturan komik bir rahatlama sağladı.











AŞAĞIDAKİ LİNKTE 1-17 NUMARALI FRANSIZCA ÇİZGİ ROMANLAR RAR DOSYASI İÇİNDE SIKIŞTIRILMIŞ OLARAK YÜKLEŞMİŞTİR.


 

ed86

Süper Üye
3 Kas 2018
846
1,721
Bir sayısını gargamelin mekanı adlı blog çevirmişti. Oradan okumuştum.
 
Üst