CZN
Çeviri & Balonlama
- 17 Mar 2021
- 395
- 7,414
Efendim bu aslında Ghost in the Shell oyununun artbooku ama filmin de artbook'unu paylaşacağım. Ayrı zamanda elimde baya büyük artbook koleksiyonu var çoğunu paylaşmayı düşünüyorum. Desteğiniz için teşekkürler.Ghost in The Shell'i film olarak , ilk izlediğim zamanlar hala gözümün önündedir . Çok şaşırdığımı hatırlıyorum. Görüntüler , izleyiciye sunulan bilim kurgu evreni , önceki seyrettiğim filmlerden çok farklıydı. Hatta , ilk seyrettiğimde konuyu tam olarak kavrayamadığımı itiraf etmeliyim !! Hem tam anlayamadığımdan , hem de anlayamadığım halde '' burada değişik birşeyler var ! '' diye şaşırdığımdan filmi bir daha seyrettiğimi , bu kez bir hayli sevdiğimden , iki kez daha seyrettiğimi hatırlıyorum !!! Sonraları , özellikle '' Matrix '' filmlerinin Ghost in The Shell'den esinlendiği dedikodusu yayılmaya başlamasıyla , Ghost in The Shell sevgisinin kitlelere yayıldığı görüldü. Başka mangaların ve de devam filmi dahil , anime olmayan filminin sanatseverler karşısına çıkmasıyla Ghost in The Shell klasikler arasına girdi.
Masamuna Shirow'un hayal dünyası '' Appleseed '' gibi , farklı mangaların da oluşmasına neden oldu . Ama Ghost in The Shell'in bende yeri ayrıdır. Sn. @CZN 'nin sunduğu art book , önce filmini izleyip , sonra da mangasını ( bir hayli aradığımı hatırlıyorum mangayı , sonrasında İngilizce olarak okumak zorunda kalmıştım. ) okuduktan sonra '' acaba art book'u var mı ? '' şeklindeki yıllar önceki sorumun cevabı oldu !! Çok da iyi oldu . Diyarımızda paylaşılan artbook'lar hangi alanda olursa olsun ilgimi çekmiştir. ( Sn. @Osidi 'nin kulakları çınlasın ! ) Ama , bu kez Sn. @CZN sayesinde , yıllar önceki aradığım kitabı karşımda buldum ! Artık şimdi , anısı olan , merak ettiğim farklı mangaların art booklarına ait beklentim oluştu ! Umarım ; Miura , Oda gibi manga sanatçılarının artbook'larına ulaşma imkanım olur. Çok teşekkürler @CZN .