Fumetti'den Comics'e geçiş :D

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,366
3,564
Midgard
Şerif abi şakayla karışık dedi ama yok ben yazmazsam kudurcam :D
Siteye ilk üye olduğum zaman deli gibi fumetti okudum her kahramandan bir kaç hikaye. Sonra sıkılmaya başladım baydı beni o atlar 6 patlarlar :D Sonra dedimki çağımız comics çağı -gerçi yavaş yavaş manga çağı oluyor- o zaman neden comics okumuyorum. Bi girdim Spiderman'den o artık okurken sıkıldığım Fumettilerden sonra iyi geldi :D Bide üstüne Batman ekledimki değme keyfime :D O bu değil artık ben sıkı bir comics okuyucusu olmaya karar verdim e tabi bunuda paylaşcak sizden başka kimsemde yok :) Saygılar :)

serifengin

Onursal Üye
23 Eki 2009
2,616
6,222
İstanbul-İzmir
Kötü fumetticiler başta Savok olmak üzere duyun delikanlının sesini :D
Nasıl çevirilirmiş comics'ciye adam öğrenin işte:d
Yıkıcam bu fumettici düzeni :p

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,430
82,917
hiçbiryerde :)
Kötü fumetticiler başta Savok olmak üzere duyun delikanlının sesini :D
Nasıl çevirilirmiş comics'ciye adam öğrenin işte:d
Yıkıcam bu fumettici düzeni :p

tçk! tçk! tçk!
oldu mu bu şimdi,
bir yöneticiye yakışıyor mu bu yaptığın,
sen tut gencecik bir insanın hayatıyla oyna;
bak daha geçen gün batman filminde olanlara...
halbuki bir zagor adalet için kimseye ödün vermez,
bir teks etrafta suçlu muçlu bırakmaz,
mister no desen hem çevreci,hem demokrat,yerlilerin,
ezilenlerin yanında...
lütfen arkadaşlar genç beyinleri zehirlemeyin! :D

serifengin

Onursal Üye
23 Eki 2009
2,616
6,222
İstanbul-İzmir
Aha tepkiye bak!!!
Yahu bir adam kaç defa kurşun yerde sağlam kalır?
Ya vucütta izdemi kalmaz?
Ne ölümsüzmüş bu fumetticiler arkadaş?
Devireceğim bu yönetimi:)

Mehmet Ali

Süper Üye
1 May 2009
3,202
56,058
TAM 35
Pöh! uçan, kaçan, yanan, tutuşan,bilumum doğadaki herşeyin bir adamı olan (kıl adam,tüy adam yün adam) comics bunu mu tercih edicem Fumettiye:p:p:p:p

neco50

Süper Üye
11 May 2010
2,706
2,000
Ben okumayı söktüğümde İtalyan kökenli (Başta Esse Gesse olmak üzere) ÇR.ler vardı ve onlarla büyüdük.
Ben hala bunları seviyorum ve okuyorum. Süpermen ve örümcek adamın bile çok okumasam da Bilka yayınlarının klasik maceralarını okurum.

Abdullah'ın sevdikleri kendine. Yeni nesil ÇR diye adlandırdığım. DC Comics Marvel vs. pek zevk vermiyor.

Şerif Ergin ve Abdullah kusura bakmasın ama bu yaştan sonra Fumetti'yi etrafta uçuşan ateş böcekleri gibi kahramanları olan ÇR'lere tercih edeceğimi sanmıyorum.

mersan00

Onursal Üye
23 Haz 2011
338
666
Ankara
yihhu her platformda yapılan klasik ve bitmez atışmamız başlamış, bu westernlerdeki bar kavgasına benzer, herkes tuttugu ilk kişiye yumrugu giydirir.
anam babam pantolonunun üstüne don giyen adamlardan ne köy olur ne kasaba. mermi yiyor ölmüyor diyenlere yav uçan gaçan takımı kaçıncı defa öldüde dirildi ben sayamadım,ölüpte dirilmeyen donu dışarda kahraman varmı hııı...

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,366
3,564
Midgard
Joker'le deliliğin nedeninin normal insanlar olduğunu, Punisher'la intikam hırsının nelere mal olabileceğini, Batman'le Spiderman'le sevdiğin birini kaybetmenin hayatını nasıl değiştirebileceğini, Gene Spiderman'le en zor durumlara rağmen şaka yabailmeyi, Daredevil'la engellerin asıl engeller olmayacağını, Thor'la bir Tanrı'nın bile acı çekebilceğini öğrendim. Peki Fumetti ne öğretiyor :D

cobra

Süper Üye
23 Kas 2009
526
1,403
Tekrar konuya dönersek (bu arada güzel konu açmışsın :) ) Fumettileri bende severim ÇR sevgim bu şekilde doğdu ama bazı Comic türleri var ki onların derinliğine Fumettiler ulaşamaz hatta severek okuduğum çağın lideri olan Comic türünü ezip geçen Mangalarda bile bu derinlik yok . Hangileri derseniz okuduklarımdan bir Watchmen bir the Dark Knight Returns bir V for Vendetta bunları okuduktan sonra bunlar bir yana diğerleri bir yana diyorsun :D.

Raven

Yönetici
7 May 2009
1,434
13,304
Konuyla uzaktan yakından alakası olmayan tartışmalar silinmiştir. Tekrarı ve devamı halinde konu tamamen kilitlenecektir.

Kurşunkale

Kıdemli Üye
10 Ağu 2010
124
99
Fumetti mi Comics mi?!

Fumetti mi Comics mi iyidir tartışmaları bence çok anlamsız! Her ikisinin de kendine özel ayrı tatları var. Kimisi Fumetti okumaktan zevk alır, kimisi de Comics okumaktan zevk alır; veyahut her ikisini de okumaktan zevk alır. Ben her ikisini de okumaktan zevk alanlardanım, yeter ki hikaye ve çizgiler bana keyif versin. Ben içindeki hikayeye bakarım, o hikaye bana geçiyor mu geçmiyor mu? Geçiyorsa benim sevdiğim çizgi romanlardandır. Tabii çizgi romanı sevmem sebeplerinden biri de çizgilerinin güzel olmasıdır.
Manga’lara ise bayağı bir uzağımdır, çizgiler ve hikaye beni sarmaz. Ama kimileri de vardır manga’ya bayılır. O zaman şunu mu demem gerekir manga’lar kötüdür diğerleri iyidir?! Hayır demem, çünkü manga okur ve severler vardır. Onlar da o çizgi ve hikayelerden keyif alıp beğeniyle okurlar.
Herkesin kendine has beğenisi ve zevki vardır, ve de o tartışılmaz bir durumdur.:D