Frankenstein - Au nom du pere - Marco Cannavo (Scénariste) Corrado Roi (Dessinateur, Coloriste) Mary Shelley (FR)

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
5,411
60,275

Frankenstein - Baba Adına

Marco Cannavo (Yazar)

Corrado Roi (Çizer, Renklendirici)

Mary Shelley (Eserinden Uyarlanmıştır)

Frankenstein efsanesini yeniden keşfedin!

Mary Shelley'nin eserinden esinlenerek hazırlanan ve İtalyan sanatçı Corrado Roi'nin enfes siyah beyaz suluboya çizimleriyle
okuyucuyu büyüleyen bu tek bölümlük çizgi romanla kötülüğün kökenlerine geri dönün.

Marco Cannavo da romana özgün ve cesur bir yorum getiriyor.

Bu, Gotik edebiyatın en büyük eserlerine yeni bir bakış açısı kazandıran "Korku Klasikleri" serisinin ikinci bölümü.

Dracula'dan sonra sıra Frankenstein'da, ya da Modern Prometheus'ta, Mary Shelley'nin 19. yüzyıl başyapıtında.

Bilim insanı Viktor Frankenstein ile sözde "canavar" arasındaki ilişki, yaratıcı ve yaratılan arasındaki sorunlu ilişkinin arketipik bir miti haline gelmiştir.

Yazar, eserinde insanlığın Tanrı ile yüzleşmesi gibi temaları ele alıyor ve bilimsel ilerlemenin rasyonel sınırlarını sorguluyor.

Son düzenleme:

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,508
9,330
Tanınmış eserlerin sinema, tiyatro, çizgi roman gibi farklı sanat dallarında yorumlanarak yeniden ele alınması, her zaman geniş kitleleri etki altına alma açısından önemli avantaj taşıyor. Ayrıca, yorumlayanlar nitelikli sanatçılar ise , söz konusu eserin izlenme zevki daha da artıyor. Sn. @balkan 'ın Cannavo / Roi ikilisinden sunduğu Frankenstein çizgi romanı, tıpkı kendisinin anlattığı gibi, '' okuyucuyu büyüleyen '' özelliklere sahip. Frankenstein ve yazarı Mary Shelley ile ilgili düşüncelerimi Sn. @SenSei 'nin diyarımızda paylaştığı '' Frankenstein'in Kökü '' kitabına ait mesajımda yazmıştım. ( Linki ; https://www.cizgidiyari.com/forum/k/frankensteins-womb-one-shot.185100/#post-830523 )

Frankenstein'da, senaryo yazarı Marco Cannavo'nun yorumu dikkat çekici. Korku, fantezi, erotizm ve bilim kurgu gibi farklı türlerde çalışmalar yaptığı belirtilen bir sanatçı. Bu eseri çizen, Corrado Roi ise, Fumetti sevenlerin tanıdığı bir sanatçı. Kendisinin, Martin Mystere , Dylan Dog gibi maceralarda rastladığımız çizimleri, oldukça etkileyici suluboya çalışmaları ürünü olarak dikkat çekmişti. Sanki canlandırdığı karakterler daha bir '' cool '' . Gerilimi yüksek sahnelerin bile, duygu yoğunluğu yüksek, şiirsel karelere dönüştüğünü görüyoruz. Adeta çok renkli hissini veren siyah-beyaz tablolar dizisi bu eserde de görülüyor. Roi, çizim tarzı için ;
'' Bir profesyonelin her türe hazırlanıp yaklaşabilmesi gerektiğine inanıyorum. Bugün size göre değilse, yarın olur, diye kendime hep söylerim. Ama, elbette korku türünde, karanlık veya loş ortamları bulunan atmosferler bana uygun. '' demiş.

Bu akşam, Frankenstein ile birlikte yine aynı ikiliden Dracula'yı da gördüğüm için Sn. @balkan 'a teşekkür ediyorum.

Bu arada Sn. @balkan, yeri gelmişken, sizden bir dileğim var. Sevdiğim sanatçılardan olan Corrado Roi'nin , Alfredo Castelli ile oluşturduğu, '' Apocalipsis '' çizgi romanını uzun süredir nette arıyorum. Sizde varsa, paylaşırsanız sevinirim.