Fatih Terim analizi!

yturan

Onursal Üye
28 Ağu 2009
1,205
5,685
Denizli
- Gözler süzülmüş, dudaklar büzülmüş, ağız - burun yamulmuş iken burun kanatları hızla açılıp kapanıyorsa... (Kendi futbolcularına mesaj):
“Kanatlar arasında kopukluk var. Birbirinize daha yakın oynayın, boş alan bırakmayın.”
- Sol ayağını geriye, sağ elini Guiza’nın “okçu hareketi”ne benzer şekilde ileriye atmış, işaret parmağıyla da yukarıyı gösteriyorsa mesaj hakeme ve seyirciye:
“Bal gibi penaltımızı yedi kitapsız, ama yukarıdaki gördü.”
- Yardımcısını önce kucaklıyor, ardından yumrukluyorsa mesaj açık:
“Takımın attığı gole çok sevindim.”
- Alnını kırıştırıyor, yüzünü buruşturuyor, bu arada dirsekten kırdığı sağ ve sol elleriyle bir ileri bir geri piston hareketi yapıyorsa... (Seyirciye ve ekran başındaki taraftarlara):
“Bakın ben de en az sahadaki futbolcular kadar yoruluyorum. Yani aldığım parayı son kuruşuna kadar hak ediyorum. Gözü olanın gözü çıksın...”
- Yedek kulübesini önce yumrukluyor sonra yerine oturuyor ardından yan hakemin yanına gidip sinirli sinirli bir şeyler söylüyorsa (Eşi Fulya Hanım’a mesaj):
“Fulya’cığım, evde öyle kuzu kuzu oturduğuma bakma, ben aslında sert bir erkeğim.”
- Galibiyetle biten maçtan sonra kendisini alkışlayan tribünlere aynı şekilde cevap veriyorsa:
“İşte böyle kibar olun, yenildiğimizde de aynı alkışı beklerim.”

(“Manalı gazeteci!” Fahrettin Fidan)