Fantastik Dörtlü filmi rekora koşuyor !?!?!?

BlackBishop

Çeviri & Balonlama
16 Eki 2010
2,011
20,595
Denizli - İstanbul
Bu yıl çevrilen Fantastik Dörtlü filmi Marvel kahramanlarının toplamda 40. sinema uyarlaması. Bu süreç 1986'da ki Howard the Duck (Ördek Howard) filminden itibaren tutulmuştur. Şu an itibariyle son Fantastik Dörtlü filmi rekor düzeyde bir başarısızlığa doğru ilerlemektedir. Film hakkındaki kötü eleştiler bir yana izleyicilerin verdiği puanlarla oluşan IMDB Reytingi'de sadece 3,9'dur. İlk defa bir Marvel uyarlaması böylece 4 puanın altına inmiş oldu.

En kötü reyting alan Marvel uyarlamaları;

1-Fantastik Dörtlü (2015) IMDb Reytingi: 3,9

2-Man-Thing (2005) IMDb Reytingi: 4,1

3-Ghost Rider 2: İntikam Ateşi (2012) IMDb Reytingi: 4,3

4-Howard the Duck - Ördek Howard (1986) IMDb Reytingi: 4,5

5-Elektra (2005) IMDb Reytingi: 4,8

Başlamışken;

En iyi reyting alan Marvel uyarlamaları;

1-Avengers - Yenilmezler (2012) IMDb Reytingi: 8,2

2-X-Men: Geçmiş Günler Gelecek (2014) IMDb Reytingi: 8,1

3-Galaksinin Koruyucuları (2014) IMDb Reytingi: 8,1

4-Iron Man - Demir Adam (2008) IMDb Reytingi: 7,9

5-Avengers: Ultron Çağı (2015) IMDb Reytingi: 7,9

Son düzenleme:

cizgigezegen

Yeni Üye
24 Nis 2015
42
408
Coast City
Ben daha fragmanı ilk gördüğüm anda berbat olacağını söylemiştim. Nitekim öyle de oldu. Fantastik Dörtlü filmleri ile büyüyen nesildenim ve onların yeri bende çok ayrıdır. Bu durum benim için çok üzücü oldu. Kendi filmleri bir yana, yaklaşmakta olan harika bir proje olan İç Savaş'ta rol alacaklar mı tam bilmiyorum, ancak alırlarsa bu filmin başarısızlığının ona yansıması en büyük korkum.

Zaten aynı hikayeyi farklı oyuncularla anlatmak genelde başarılı olamıyor. O oyunculara bir alışkanlık oluyor. Aynı başarısızlığı yeni Örümcek Adam filmlerinde de görmüştük. Umarım artık akılllanmışlardır.

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,548
29,308
İzmir
Arkadaşlar önemli bir noktaya değinmek istiyorum.

Marvel filmleri ile Marvel tarafından yapılmış filmler aynı şey değil.
En kötü listesindeki filmlerin karakterleri Marvel'a ait ama filmi yapan başkası.
En iyi listesindeki 5 filmden 4'ünün yapımcısı da Marvel.

Sinemadaki Marvel Karakterlerinin bir kısmı başka şirketlerin elinde. Liste aşağı yukarı şöyle:
1. Spider-Man: Marvel'ın en önemli karakterinin film telif hakkı Sony'nin.
2. X-Men ve Fantastik Dörtlü: Sinemadaki telif hakları Fox'a ait.
3. Avengers ve Avengers içinde geçen karakterlerin solo filmleri ve Antman: Bütün hakları Marvel'da ve filmleri de yapan Marvel.

Yani, Marvel Studios logosu görmediğiniz filmlere biraz temkinli yaklaşın derim.

İlave: Marvel Studios'un sıradaki filmi Captain America: Civil War filminde FF'in olması mümkün değil. Bu kadar rezil etmelerine karşılık Fox sinema haklarını Marvel'ı devretmeyecektir.

Son düzenleme:

BlackBishop

Çeviri & Balonlama
16 Eki 2010
2,011
20,595
Denizli - İstanbul
Arkadaşlar önemli bir noktaya değinmek istiyorum.

Marvel filmleri ile Marvel tarafından yapılmış filmler aynı şey değil.
En kötü listesindeki filmlerin karakterleri Marvel'a ait ama filmi yapan başkası.
En iyi listesindeki 5 filmden 4'ünün yapımcısı da Marvel.

Sinemadaki Marvel Karakterlerinin bir kısmı başka şirketlerin elinde. Liste aşağı yukarı şöyle:
1. Spider-Man: Marvel'ın en önemli karakterinin film telif hakkı Sony'nin.
2. X-Men ve Fantastik Dörtlü: Sinemadaki telif hakları Fox'a ait.
3. Avengers ve Avengers içinde geçen karakterlerin solo filmleri ve Antman: Bütün hakları Marvel'da ve filmleri de yapan Marvel.

Yani, Marvel Studios logosu görmediğiniz filmlere biraz temkinli yaklaşın derim.

İlave: Marvel Studios'un sıradaki filmi Captain America: Civil War filminde FF'in olması mümkün değil. Bu kadar rezil etmelerine karşılık Fox sinema haklarını Marvel'ı devretmeyecektir.

Marvel 80'li ve 90'lı yıllarda kahramanlarının kullanım haklarını film başı satıyordu. 2000'li yılların başında ise bazı karakterlerin film hakkını süresiz sattı. Tabi ki bunu yaparken akıllarında bir gün Marvel Studios'un var olacağı yoktu.

Fox sadece X-Men ve FF'ye değil onlara bağlı yan kahramanların da yayın hakkına sahip. Örneğin; X-Men bağlantısı yüzünden Deadpool ya da FF bağlantısı yüzünden Silver Surfer gibi.

Aynı şekilde Spider-Man ve yan kahramanları da Sony'nin elinde ancak 2015 başlarında Marvel ve Sony, Spider-Man'i filmlerinde ortak kullanacakları şeklinde bir açıklama yaptı. O yüzden Captain America: Civil War'da Spider-Man'in görülmesi beklenmekte...

Kemikdilli

Kıdemli Üye
2 Ocak 2012
194
542
Fantastic Four'u izledim ve beğenmedim.

Bir kere şu new origin yazma hastalığından harbiden vazgeçsinler. Bu nedir arkadaş ya? Dört tane kahraman var, işte biri uzuyor diğeri görünmez oluyor falan filan. Filmi izlemeye gelenlerin çoğu bunu bilir. Hadi bilmeyenler varsa, kısa bir tanıtım sekansı koyarsın biter gider. Nedir bu ya?

Star Wars filmleri nasıl başlar? Hiç Darth Vader'i tanıtalım, Luke'un kısa künyesini geçelim diye bir kaygı var mı? İki adam konuşurken film başlar işte. Olmuyor mu bu şekil?

Bir de comics ruhunu taşıyan film yapmak niye kimsenin aklına gelmiyor? Bu filmde Fantastic Four paranormal activity gibi olmuş. Acayip acayip açılardan, ufo gibi çekmişler kahramanları. Human Torch'un uçuş sahnelerini o kadar gerçekçi göstermek zorunda mıydınız? Uzaylı filmlerin sosyal içerikli olanları vardır. Orada böyle uzaylıları gerçekçi bir formda gösterirler. Fantastic Four da öyle. Sıfır karizma. Comics lan bu. Allahın pis ergenini Reed Richards olarak göstermek nedir?

Cem Yılmaz'ın son filminde alt metin olarak görünen macera filmi daha çok comics ruhu taşıyor.

comedian

Onursal Üye
13 Tem 2012
1,269
4,737
fragmandan sonra bıraktım izlemem dedim takipte etmedim yorumlarda hep olumsuz... zaten süper kahraman filmlerini artık izlemiyorum hepsi bence birbirinden kötü gidiyor en iyisi bile gereksiz ama çok rağbet var eh parada olunca artık sonu gelmiyor...
edit: çizgi roman filmlerini süper kahraman olarak değiştirdim ama Watchmen i ayrı tutuyorum :)

Son düzenleme:

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,548
29,308
İzmir
fragmandan sonra bıraktım izlemem dedim takipte etmedim yorumlarda hep olumsuz... zaten süper kahraman filmlerini artık izlemiyorum hepsi bence birbirinden kötü gidiyor en iyisi bile gereksiz ama çok rağbet var eh parada olunca artık sonu gelmiyor...
edit: çizgi roman filmlerini süper kahraman olarak değiştirdim ama Watchmen i ayrı tutuyorum :)

Değerli dostum, bence Marvel Studios tarafından yapılmış filmleri seri olarak seyret.
Bence çok iyi uyarlanmış tam comics severlere göre.