scanfan
Yönetici
- 25 Eyl 2013
- 7,208
- 76,827
Ev Kadınının El Kitabı
Paule Vani
Türkçe
Tercüman Yayınları, 1982
Türkçeye Çeviren: İclâl Dönmezkaya
Orijinali: Petit Dictionnaire Des Trucs (Fransızca)
France Loisirs yayınevi, Fransa
256 syfa, 91 MB, s-pdf/A
"Ev Kadınının El Kitabı" yıllardır kitaplığımda duruyordu, hattâ yıllar önce taradığımı da hatırlıyorum. Ancak taradığım dosya kaybolmuş, ben de yeniden taradım. Tercüman Yayınları'ndan 1982'de çıkmış. Orijinali "Petit Dictionnaire Des Trucs" adıyla Fransa'da çıkmış. Orijinalinin Fransızca başlığı "ev işlerinde püf noktaları, ipuçları sözlüğü" gibi bir anlama geliyor. "Paule Vani" yazmış. Türkçeye "İclâl Dönmezkaya" çevirmiş. Kitap ve yazarı hakkında başkaca bir bilgi yok. Orijinalinin kapakları da aşağıda. Bir başvuru kitabı olduğu için içinde arama yapılması gerekebilir diye dosyayı pdf formatında oluşturdum (s-pdf/A). Yüksek kalitede ve içinde arama yapılabilecek şekilde işledim. Kitabın içeriği alfabetik sırada düzenlenmiş. 256 sayfalık kitapta, "Abajurun çok ışık vermesi nasıl sağlanır" maddesinden "zift lekesi nasıl çıkar" maddesine kadar evde lazım olabilecek akla gelen her püf noktası listelenmiş. Listelenmiş 1500 püf noktasından bazıları: Pantolona ciklet yapışırsa nasıl temizlenir, gözlük camının buğulanması nasıl önlenir, eski kitapların bakımı nasıl yapılır, şemsiyeler nasıl su geçirmez yapılır...vs vs.
Yararlı olması diliyorum. Saygılarımla.
ix.jpg/file)
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
(Mega)Kitabın orijinali Fransızca ve Fransa'da basılmış.
ix.jpg/file)
Moderatör tarafında düzenlendi: