En iyi haber!...Sizlerle paylaşayım istedim...

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
309
14,605
İyi Haber

Arjantinli ünlü golfçü Robert de Vincenzo, yine bir turnuvayı kazanmış, ödülünü alıp kameralara poz vermiş ve kulüp binasına gidip oradan ayrılmak üzere hazırlanmıştı.
Bir süre sonra binadan çıkıp otoparktaki arabasına yürürken yanına bir kadın yaklaştı. Kadın, başarısını kutladıktan sonra ona çocuğunun çok hasta ve ölmek üzere olduğunu anlattı. Zavallı kadının hastane masraflarını ödemesi olanaksızdı.
Kadının anlattığı öykü de Vincenzoyu çok etkilemişti, hemen cebinden bir kalem çıkarttı ve turnuvadan kazandığı paranın bir miktarını yazdı çek defterine. Çeki kadının eline sıkıştırırken de ona; "Umarım bebeğinin iyi günleri için harcarsın" dedi.
Ertesi hafta kulüpte öğle yemeği yerken, profesyonel golf derneğinin bir görevlisi yanına gelerek; "Otoparktaki görevli çocuklar geçen hafta turnuvayı kazandıktan sonra yanınıza bir kadının geldiğini ve onunla konuştuğunuzu söylediler bana" dedi. De Vincenzo, evet anlamında başını salladı. "evet" dedi.
Görevli, "Size bir haberim var. O kadın bir sahtekardır. Üstelik hasta bir çocuğu da yok. Sizi fena halde kandırmış arkadaşım."De vincenzo; "Yani ortada ölümü bekleyen bir bebek yok mu?" Dedi. "Hayır, yok" dedi görevli. "İşte" dedi, Vincenzo ";bu, bu hafta duyduğum en iyi haber".

Vincenzo'nun çoğu kişinin aldatıldığına hayıflanıp,üzüleceğine bencillikten uzak bir yüce gönüllülükle ,"ortada ölümü bekleyen bir bebeğin olmayışına sevinmesi " beni çok duygulandırdı..sizlerle paylaşmak istedim..

Son düzenleme:

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,742
45,654
denize sıfır
onun adına sevindim kaybettiği para onun yaşamında hiç bir şeyi değiştirmezdi zaten..ben kalan parayı Dick Tracy dostuma verir kadını getir bana derdim.:)

kartal

Onursal Üye
17 Şub 2011
4,327
4,714
Asalet,gönül zenginliği sonradan kazanılmıyor işte;insanın hamurundan gelen farklılıklar bunlar,tabii içinde yaşanılan çevre ve alınan eğitim,aile terbiyesi de önemli faktörler.Gönül ister ki hepimizde bu meziyetler bulunsun, o zaman dünya ne güzel olurdu.
Sevgili kardeşim paylaştığın için çok teşekkür ederim,iyi bir hafta sonu geçirmeni dilerim,hoşçakal.