eankara hazırladı. NÖROKOMİK isimli ÇizgiRoman

levon

Aktif Üye
18 Şub 2022
246
3,015
Muğla. Milas
Sevgili ÇizgiRomancılar. Beynimizin kıvrımları içinde kaybolmaya hazırmısınız? eankara, bu hafta kıvrımların arasında. Sanatla, Sinir Sistemi ile beyinde yolculuğa çıkartıyor bizi. NÖROKOMİK
--Beyin, tarih boyunca insanın ilgisini çekmiştir.
--NÖROKOMİK ÇizgiRomanı'nı, Dr. Hana Ros ile Dr. Matteo Farinella hazırladı.
--Sizlere bir sır verelim. eankara, bir CONAN çizeri üzerinde çalışmaya başladı bile.
cizgiromantik.com ile kalın.

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,341
8,267
Gerçekten de tez ayarında incelemeler... Ele alınan konuların çeşitliliği ve ilginçliği bir yana, bunların merak celbedici bir şekilde ve detaylarıyla sunumu her türlü övgüyü hak ediyor. O kadar ki, incelemeyi okur okumaz hemen İnternet'ten Neurocomic kitabını bulup indirdim. Çizimler ve içindeki bilgiler müthiş! Bu güzel incelemeleriniz için çok teşekkürler değerli @eankara üstadım, elleriniz dert görmesin...

kemalettin

Onursal Üye
13 Eyl 2011
590
3,254
eankara, bu hafta kıvrımların arasında. Sanatla, Sinir Sistemi ile beyinde yolculuğa çıkartıyor bizi. NÖROKOMİK
--Beyin, tarih boyunca insanın ilgisini çekmiştir.
--NÖROKOMİK ÇizgiRomanı'nı, Dr. Hana Ros ile Dr. Matteo Farinella hazırladı.
Harika temalar seçiyorsunuz.
İnceleme/Araştırma Yazılarınızın takipçisiyim
Teşekkür ediyorum sn @eankara

cagan73

Onursal Üye
17 Kas 2013
544
10,004
Değerli @eankara; kesinlikle akademik bir makale olabilecek seviyede kaynakları ile birlikte, incelikli, titiz hazırlanmış çok güzel bir yazı hazırlamışsınız, zevkle okudum. Büyük bir şevkle konu edilen neurocomic kitabını aradım fakat bir türlü bulamadım. Değerli @Calligrapher umarım paylaşma imkanınız olur ve bizi mutlu edersiniz.

Konu ile ilgili;
Nöroloji Prof. Sarah-Jayne Blakemore (royal society bilim kitabı ödüllü) un,12-21 yaş aralığındaki gençlerin davranışlarının nörolojik sebeplerini anlatan "Ergen Beyninin Gizli Yaşamı" isimli kitap benim için çok aydınlatıcı olmuştu. Herkesin mutlaka okumasını tavsiye ediyorum.
Stanford Öğr. Görev. David Eagleman'ın Hukuk sistemini ve suçluların davranışlarını Nöroloji gözüyle incelediği "Incognito" isimli kitap yine benim için çok aydınlatıcı olmuştu.
Yine muhteşem bilim insanı (burada tanıttığım için ayrıntı yazmaya gerek görmedim) Robert Winston'ın "İnsan Beyni" isimli kitabını büyük bir zevkle okumuştum. Konu ile ilgili en kapsamlı eser dersem herhalde aşırıya kaçmamış olurum.

Son düzenleme:

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,341
8,267
Değerli @eankara; kesinlikle akademik bir makale olabilecek seviyede kaynakları ile birlikte, incelikli, titiz hazırlanmış çok güzel bir yazı hazırlamışsınız, zevkle okudum. Büyük bir şevkle konu edilen neurocomic ben bir türlü bulamadım. Değerli @Calligrapher umarım paylaşma imkanınız olur ve bizi mutlu edersiniz.
Tabii ki, memnuniyetle! İlk sırada paylaştığım İngilizcesinin taraması biraz kötü ve pdf formatında. Bu nedenle, aynı zamanda İspanyolcasını da paylaşıyorum.
Konuyla ilgili tanıtımını yaptığınız ilgili kitaplar için de ayrıca teşekkür ederim.
İngilizce (pdf):
İspanyolca (cbr):