scanfan
Yönetici
- 25 Eyl 2013
- 7,208
- 77,270
Dünyada Yılda Kişi Başına Yayımlanan Kitap Sayıları
Şu sıralarda sevgili "gandor08"in süper kalitedeki çok sayıda sanat kitabını bizlere kazandırmak üzere çok harika bir tarama seferberliği için kolları sıvadığını öğrendim. Onun kadar kitap sevgisiyle dolu ve bu sevgiyi başkalarına da aşılamak için can atan kişiye az rastlanır. Gayret ve çalışkanlığından hiç bahsetmiyorum bile. Şurada da onun ilgi alanı olan "Artvin İl Halk Kütüphanesi" ile ilgili birkaç satır karalamıştım.
Bu vesile ile Türkiye'de ne kadar kitap basılıyor, kişi başına düşen sayı nedir vb gibi bazı meraklı konuları araştırırken aşağıda alıntıladığım bazı bilgilere rastladım. Kitabevleri tarafından her yıl yayımlanan yeni başlıklar ve kişi başına düşen rakamlar göz önüne alındığında ülkemizin hiç de fena bir sicili yokmuş meğer. Ancak merak ettiğim bu kitaplara ders kitapları da dahil edilmiş mi? Benim kuşkum bu yönde. Genel gözlemim Türkiye'de bu kadar kitap okunmuyor olduğu yönünde. Eskiden hiç olmazsa evlerde, camlı büfelerin içerisinde gazetelerin kupon karşılığı verdikleri ansiklopedilerden filan olurdu. Şimdi onları bile göremiyorum. Yine de istatistikleri ve linklerini sizlere sunuyorum.
Her yıl yayımlanan kitap sayısı (Avrupa, 1 Milyon kişiye düşen sayılar)
Her yıl yayımlanan kitap sayısı (Avrupa, toplam sayı)
IPA'nın (Uluslararası Yayıncılar Birliği) resmi raporu (dünya ülkeleri)
Alıntılar
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
ve
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
yapıldı.