Düello Kartları (1. Deste)

Peter Banner

Kıdemli Üye
6 Haz 2016
144
578
Çocukluk zamanlarımda oyun kartı biriktirmeyi çok severdim. Gazetelerin verdiği Top Trumps kartlarını ve bakkaldan aldığım Yu-Gi-Oh kartlarını severek biriktirirdim. Bildiğim kadarıyla bunlar artık Türkçe olarak üretilmiyor.

Yu-Gi-Oh kartları tasarlamak için belli siteler var, bu siteler sayesinde kullanıcılar kendi kartlarını tasarlayabiliyorlar (Bu da bir zamanlar furyaydı). Ben de bazı süper kahramanların kartlarını tasarlamak istedim; önceleri Yu-Gi-Oh kart stilinde tasarlamayı düşünsem de sonradan tasarımı da bir ölçüde özgünleştirebilirim diye düşündüm ve böylece "Çizgi Diyarı Düello Kartları" adını verdiğim bir deste kart tasarladım.

Destede esas olarak 30 kart bulunuyor; ancak bu kartların önemli bir kısmında farklı farklı varyantlar var. Bazı karakterler için resim seçimi konusunda kararsız kalmıştım; sonrasında kartlar için farklı varyantlar oluşturarak bu seçimi de size bırakabileceğimi düşündüm. (Burada bir parantez açayım: Oluşturduğum resimleri png formatında kaydettim; bunun sebebi jpg formatında görüntünün bozulması. Kartlara eklediğim resimler esasen jpg; onların kalitesinde artma olmuyor ama tasarladığım kartları jpg olarak kaydedince bozulmalar oluyor. Bilgisayar ekranında aradaki fark pek belli olmuyor ama telefona attığımda fark ettim. Kartların boyutu ise 300 dpi 7 x 10 cm.)

Kartlar hakkında detaylı bilgi içeren bir kitapçık ve eklemeyi gerekli gördüğüm diğer bazı belgeler de indirilecek dosyanın içinde mevcut. Destede yer alan karakterler ise şunlar:

DC Comics - Bat-Hound, Batman, Kedi Kadın, Superman, V (V for Vendetta), Wonder Woman.
Dynamite Entertainment - Vampirella.
Image Comics - Spawn.
Marvel Comics - Carnage, Clea, Daredevil, Demir Adam, Dişi Hulk, Doktor Strange, Elektra, Galactus, Gümüş Sörfçü, Hayalet Sürücü, Hulk, Kaptan Amerika, Kara Kedi, Kızıl Örümcek, Örümcek Adam, Örümcek Kadın, Storm, Thor, Ultron, Valkyrie, Venom, Wolverine.

İndirme linki:

Kartlar beğenilirse ve vaktim olursa başka kartlar da tasarlayabilirim diye düşündüm, o yüzden desteye "1. deste" demeyi uygun gördüm. Dilerseniz karakter önerilerinde de bulunabilirsiniz.
 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,026
6,030
Yakından ilgilendiğinizi gördüğüm oyun kartları dünyası benim de ilgimi çekmiştir. Kağıtlı masa oyunlarıyla pek ilgim olmadığı halde , iskambil kağıtları ( Piatnik kartları başta olmak üzere , örneğin Dondorf kartları vs. ) , tarot kartları ( özellikle ünlü ressamların çalışmalarını konu edinen Lo Scarabeo firması tarot kartları ) , '' Magic The Gathering '' kartları , hatta geçmiş dönemlerin ticaret kartları ( Liebig kartları başta olmak üzere ) grafik yapılarına hayranlıkla baktığım kart cinsleridir. Bu konunun grafik yapısı ile birlikte tarihsel gelişimini de merak ettiğimden ( Çin'den başlayarak 19.yy. sonlarındaki Avrupa çalışmalarına kadar ) , farklı örnekleri gördükçe bakarım.

Sn. @Peter Banner , sunduğunuz sete baktığımda , yukarıda verdiğiniz açıklamada da değindiğiniz gibi daha çok '' American Super Hero '' larını özne olarak ele aldığınızı görmekteyim. Avrupa kaynaklı sanatçıların resim ya da çizgi roman çalışmalarını konu edinen kart örnekleri elinizde bulunuyorsa ( sadece '' Magic '' kartları olmayabilir , yukarıda belirttiğim diğer kart cinsleri olabilir ) ya da tasarım konusunu düşünürseniz örneklerini görmek isterim. Çalışmalarınızda başarılar dileklerimle
 

Peter Banner

Kıdemli Üye
6 Haz 2016
144
578
Sevgili @eankara, iskambil deste tasarımları benim de ilgimi çekmiştir. Bu alandaki tasarımlarla ilgili playingcardcollector.net ve maxplayingcards.com siteleri güzel. Satış sitelerinde de Marvel, DC, Harry Potter, Yüzüklerin Efendisi, Star Wars iskambil desteleri görmüştüm. Diğer koleksiyon ve oyun kartları için de tcdb.com (trading card database) sitesine bakılabilir. (Spor alanı dışında kalan kartlar için non-sport kısmına bakmak gerekiyor.)

Avrupa çizgi roman kahramanlarını kullanan kartlar var mı bilemiyorum. İnternette aradığımda Tunç Pazarlama diye bir firmanın bir zamanlar Zagor iskambil kartları ürettiğini gördüm. İlgili sitede firmanın ürettiği diğer desteler olarak da He-Man, Voltran ve Kara Şimşek desteleri gözüküyor. Şu da var ki bu destelerde herhangi bir karakter hiyerarşisi yok. Güzel, ilginç bir girişim olmuş ama iskambilin mantığına pek uymuyor gibi.

boardgamegeek.com isimli bir sitede de Zagor karakterinin yer aldığı bir kutu oyunu tasarımına rastladım; o da ilgi çekici olmuş.
 
Üst