Dracula's Daughter (1936)

agartan

Onursal Üye
28 Haz 2019
1,220
11,330
Dracula's Daughter (1936)

Yönetmen: Lambert Hillyer
Senaryo: Garrett Fort, David O. Selznick, Bram Stoker
Müzik: Heinz Roemheld
Tür: Dram, Fantastik, Korku
Vizyon Tarihi: 11 Mayıs 1936 (ABD)
Dil: İngilizce, Almanca
Süre: 71 dk.
Çekim Yeri: Universal City, California, ABD
IMDb Rating: 6.4

l-draculas-daughter-7nno3.jpg

Sinema tarihinin ilk "vampir" filmi Nosferatu'dur: http://www.cizgidiyari.com/forum/ya...feratu-eine-symphonie-des-grauens-1922-a.html

İlk Drakula ismini kullanan film ise 1931'de Universal tarafından çekilen: http://www.cizgidiyari.com/forum/yabanci-filmler/142523-dracula-1931-a.html

Korku duyusunu sunmakta sonsuz bir para kazanma potansiyeli olduğunu gören Universal (ve sonradan Hammer)
sinema salonlarını korkmak isteyen seyircilerle doldurmayı başarmış, müthiş paralar kazanmış.
Daha sonra, konunun dibi olmayan bir kuyu olduğunu da keşfederek
Drakula'nın ... (buraya oğlu, karısı, gelinleri, evi, köpeği yazabilirsiniz) işin cılkını çıkarmışlar.
Her türlü yaratıklarla, hızlı silahşörlerle, süper kahramanlarla kapıştırmışlar.

Buradan Hollywood yapımcılarına sesleniyorum:
Avengers takımını Drakula'nın takımı ile kapıştırsanız, sonucu merak ediyorum.
Bir de teke tek; Drakula vs Predatör, Alien ve Terminatör...
:S
Şaka bir yana, 100'den fazla vampir temalı (89 tanesi Drakula) film saydım. (100'ü geçince saymayı bıraktım)

Bu film önemli, çünkü Drakula'nın Kızı, 1931 yapımı ilk Drakula filminin devamıdır.
Bir önceki filmden yer alan yalnız Dr.Van Helsing rolündeki Edward Van Sloan'dır.

Dr. Van Helsing (Edward van Sloan) Drakula'yı öldürmeyi başarmıştır, ama vampirin vücudu çalınmıştır.
Gizemli Macar Kontes Marya Zeleska (Gloria Holden) başarılı bir psikiyatrist olan,
Dr.Van Helsing'in öğrencisi Dr.Jeffrey Garth'tan (Otto Kruger) kendisini saran kötülükten kurtarmasını ister.

nbcu-UF606-Full-Image_GalleryBackground-en-US-1494632287535._SX1080_.jpg

*rar* şifre: agartan olan filmi aşağıdaki bağlantı adresinden indirebilirsiniz.

Film 600 MB, Siyah-Beyaz 720p, orijinal dilde ve Türkçe altyazısı yanındadır.

Keyifli seyirler, sağlıklı günler dilerim.