Dostum Gitti Dostum...

bortecinefb

Süper Üye
12 Ara 2009
2,807
4,873
Deliler Köyü
Kırkı devirdik, savunduğumuz değerleri birlikte yüklendiğimiz bir dostu daha az önce yitirdiğimizin haberi geldi... Dosttu kavgaya girdik kaçmadı satmadı, solcuydu savunduğumuz değerler derken yanlış anlamayın, Ahmet Kaya severdi, kavgayı severdi benim gibi 41 yaşında göçtü şekerden aynı dertten muzdarip benim gibi, annesi böbreğinin birini vermişti halbuki ... Babasıyla kavgalıydı benim gibi, Allah'tan başka kimseye eyvallahı yoktu. Hanımı aradı demin bacım...
Tam bağımsız değiliz faşo derdi bana gomonist... Gözlerimden akan yaşlara mani olamıyorum şu anda... Dost nedir bilirmisiniz, canım gitti canım. Mercan'da memleketi çok kurtardık rakı içerken, lan senin gibi faşo görmedim derdi, ib....ne gomonis azmı katlettik sizi vatanı teslim etmemek için gomonistlere derdim 80 öncesinde... Cimbomluydu üstüne ama bana daldıklarında yanımdaki fenerliler kaçtığında beraber sopa yedik galatasaraylılardan mecidiköyde, satmadı beni, 9 dikiş benim kafama atıldıydı da, onun cimbomlulardan yediği sopanın haddi hesabı yoktu o gece... Ev tuttuyduk beraber Suadiye'de o evlenene kadar, hanımı üniversiteden benim arkadaşımdı, benim sayemde tanıştı be, keşke tanıştırmasaydım... Hanımı bizden faşoydu Aynur... Gönül otada boka da konar olm derdim ona... Döndürüp faşo yapamadan göçmüş bu gece, az daha sabretseydin be dostum... Kafası güzelken gece sabah demezdi arayıp dinle lan derdi Ahmet Kaya'dan dostum şarkısını. Bende ona dostum dostumu çalardım. Bekle dostum çok kalmadı yanına geleceğim yakında..........

savok

Admin
30 Eki 2009
20,054
87,995
Kasımpaşa
Başın sağolsun kardeşim..
aklıma yusuf hayaloğlu düştü..
Ah ulan rıza diyesim geldi..
boğazım düğümlendi..
Hep bize mi böyle yarım kalan hayatlar..
Ama olmazki böyle hemen peşinden gitmek..
bırak seni gibi faşodan uzak kalıp orda biraz rahat etsin..
Nereden çıktı öye beni bekle demeler..
Sağlam bir selam yolla ardından..
Birde dua et..
Merak etme, sırası geldi mi kimse duramaz fazladan bir saniye bile..
Yaşamak gerek..
Yüce Rabbim rahmetini esirgemesin,
başın sağolsun dostum..

bortecinefb

Süper Üye
12 Ara 2009
2,807
4,873
Deliler Köyü
İçimden hiç birşey yapmak gelmiyor bee... Gözyaşımdan ekranı zor görüyorum. Hani diyorlar ya ölenle ölünmez her ölenle bin defa ölüyor aslında insan. Belkide bizimde sancımız oraya varıncaya kadar. Hayat her şeye rağmen güzel mi hala... EVLİYALAR ERENLER gitmiş biz mi kazık çakacağız bu fani dünyaya...

bortecinefb

Süper Üye
12 Ara 2009
2,807
4,873
Deliler Köyü

Sensiz geçmiyor bu günler biliyor musun
Yüreğine beni, beni soruyor musun
Öyle yalnız, yalnız kaldım biliyor musun
Türküler söyledim sana duyuyor musun
Yıllar oldu oralardan çıkamıyorsun
Bağlanmış elin ayağın kaçamıyorsun

Bir kuş oldun gökyüzünde, uçamadın sen
Nehir oldun ırmak oldun, taşamadın sen
Çocuk oldun sokaklarda, oynamadın sen
Doğdun da büyüdüN ama yaşamadın sen
Yıllar oldu oralardan çıkamıyorsun
Bağlanmış elin ayağın kaçamıyorsun.

Mahir'ime

sandokan

Süper Üye
25 Ocak 2010
3,293
2,867
Almanya-Hameln
Basiniz sagolsun. Geriye dönüp baktigimda
kacimizin böyle dostu var diye düsünüyorum.
Allah rahmet eylesin, yakinlarina sabir versin.

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,219
5,089
Başın sağolsun dostum.Allah yattığı yerde dinlendirsin.Sen metanetli ol ..Ol ki geride kalanlara sabır ve teselli edebilesin.Ailesine sabırlar diliyorum.

gurselileri

Guest
18 Tem 2010
2,209
2,342
LÜLEBURGAZ
beden göçer gider ama sevilen, yürekte, anılarda yaşamaya devam eder... sağlam bir dostlukmuş ki ardında bortecinefb gibi sağlam bir dost bırakmış... sevgili bortecinefb başın sağolsun...

akyıldız

Süper Üye
15 Nis 2010
1,872
3,098
başın sağolsun , dostunun arkasından yazdıklarını okurken boğazıma bir yumru oturdu. ALLAH rahmet eylesin. Gençliğimde hep söylerdim biz sağcılarla oturup konuşabilsek her zaman anlaşabileceğimiz bir orta nokta bulabiliriz , ama bağnazlarda sadece inanç var düşünmezlerki problem onlar diye.geldiğimiz nokta belli MHP-CHP omuzomuza.

Kroker

Süper Üye
27 Nis 2009
1,739
2,396
Başın sağolsun kardeşim, Allah rahmet eylesin, sana sabırlar diliyorum her ölüm erkendir ama genç yaşta bir dostu kaybetmek çok zordur iyi bilirim.

recocore

Süper Üye
26 Nis 2009
1,559
864
bortecinefb, başın sağ olsun kardeşim. Farklı görüşlere karşın birbirinizi böylesine seviyorsanız zaten iyi dostsunuz demektir. Zaten bizi biz yapan, diğerlerinden biraz farklı yapan da bu farklılıklarımız değil mi? Eminim birbirinizi sevmenizin temel nedeni, birbirinizi samimi ve dürüst bulmanızdır.

Bu konuda ve bu platformda, özellikle de bir taziye söz konusuyken polemik olarak anlaşılmaması umuduyla akyıldız kardeşime de şunu söylemek isterim:
Aklın ve bilimin yetmediği noktada (ki her devirde bu olmuştur/olacaktır) insanlar mutlaka bir şeylere inanırlar/inanmak isterler. İnanmak doğal ve insani bir davranıştır. Yanlış olan inanmak değildir. Zorlamak ve dayatmaktır yanlış olan. Her görüşün bağnazları olabilir. Bazı kişiler yüzünden bir inancı mahkum etmek de çok büyük yanlıştır. Ayrıca bazı şartlanmışlıkların da bağnazlığa kapı araladığını unutmamak gerekir.

Son düzenleme:

hozkoca

Aktif Üye
29 Nis 2009
380
839
Başınız sağolsun. ÖLMEK KOLAY ŞEY, ZOR OLAN YAŞAMAKTIR... ONURLU, GURURLU, DÜRÜST, VATANSEVER VE NAMUSLU YAŞAMAK...KARINCAYI BİLE İNCİTMEDEN, KUL HAKKI YEMEDEN YAŞAMAK...

Y.N:Lütfen küçük harf kullanarak yazalım.

Moderatör tarafında düzenlendi:

neptunn

Süper Üye
27 Tem 2009
1,858
5,337
Gerçekten senin bu kadar değer verdiğin bir kimse kötü bir insan olamaz.Allah rahmet eylesin.
Başın sağolsun kardeşim.Allah kalanlarına sabır versin.

Selametle.

timed

Onursal Üye
19 Eki 2009
2,327
10,362
Sevgili dostum ,
Başın sağolsun , eşini ve seni sevenleri unutma .
Onlar için mücadeleye devam etmelisin.

bortecinefb

Süper Üye
12 Ara 2009
2,807
4,873
Deliler Köyü
Tüm dostlarıma teşekkür ederim. Cenazesine gitmedim gidemedim, şeker 500'lerdeyken beni de beraber gömerlerdi sanırım... İştede duramadım saat 12 gibi ertuğrul ağabey ve savok aradı koptum kaçtım Büyülü Rüzgarın açılışına gittik. Diğer dostlarda geldi, timed, şerifengin, filmografi, gulyabani oturduk mercanda, gecenin sürprizi gulyabani'nin(nadir ağabey) kızı kardeşim geldi :), çizgi romandan babam anlar ben anlamam demesi hepimizi gülümsetti :), şimdi ertuğrul ağabey ve savok'tan vasiyetlerinde çizgi romanlarını bana bırakacaklarının sözünü aldım :), muhtemelen bu kafayla benim kitapların varisi onlar olacak ya neyse... Bir dostu yitirdik acı olsa da ama gerçek dostlukların ölmeyeceğini bu gün bir kez daha yaşadım. Sağolun varolun almadan vermeyi bilen benim gerçek dostlarım...
Üstadın dediği gibi "ÖLÜMDEN YANA KORKUMUZ YOK LAKİN ŞU AYRILIK OLMASA" Bendeki de ölüm korkusu değil vatandan ayrılma korkusu galiba...

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,500
311,608
Yazıyı yeni gördüm ve dolayısıyla dostumuzun vefatını ve üzüntünüzü yeni öğrendim.
Allah (CC) eşine, size ve yakınlarına metanet versin.
Dünya işte; sağlığı da var, hastalığı da;
güldüğümüz gün de var,ağladığımız da;
iyi günümüz de var, kötü günümüzde...
Hayatı herşeyiyle bir bütün olarak kabul etmekten başa bir yol yok.
Doğum da Hak'tan, ölüm de...
Allah(CC), yaşarken herşeyin hayırlısını nasip etsin;
ölümün de...
Sevgili kardeşim, başınız sağ olsun; üzüntünüzü paylaşıyorum.
Sevgi ve saygılarla...

bayrakzaf.gif

Raven

Yönetici
7 May 2009
1,434
13,548
Başın sağolsun. Allah sana ve geride kalanlara sabır ve uzun ömürler versin.