De Pins, Arthur - 2010 - La marche du crabe (Frankofon – Fransızca, İngilizce) Yengeçlerin Yürüyüşü (Felsefi, Politik)

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
5,171
57,308

De Pins, Arthur - 2010 - La marche du crabe - Yengeçlerin Yürüyüşü

Dünyadaki tüm türler evrimleşir... bir tanesi hariç. Kanser Simplicimus Vulgaris veya kare yengeç, binlerce yıldır aynı evrimsel kusurdan muzdariptir: yön değiştiremez.

Sonsuza dek tek bir düz çizgide yürümeye mahkûm olan, Gironde haliçinde yaşayan bu yengeçler, büyük ölçüde kaderlerine boyun eğmişlerdir.

Ancak, görünüşte sıradan bir yaz, üç yengeç meseleyi kendi pençelerine almaya ve mahkum edildikleri düz ve dar yola isyan etmeye karar verir ve bu süreçte tüm ekosistemi altüst eder.

Çok sayıda ödül kazanan kısa film Yengeç Devrimi (Yengeçlerin Yürüyüşü), uzun metrajlı bir devam filmi yapılmadan önce bir çizgi romana uyarlandı.

Eleştirmenlerce beğenilen Fransız illüstratör ve animatör Arthur de Pins'ten, kendi kaderinize isyan etmeyi konu alan eğlenceli ve dokunaklı üçlemesi.

Yazar Hakkında

Fransız animatör Arthur De Pins, ilk olarak Bed of Roses adlı animasyon kısa filmiyle dikkat çekti. De Pins, yapımcı Jeremy Rochigneux ile Bed of Roses'da çalıştı ve onunla La Révolution des Crabes veya March of the Crabs için tekrar bir araya geldi. March of the Crabs'a ek olarak Zombillenium ve Péchés Mignons çizgi romanlarının yazarıdır. Çalışmaları Max ve Fluide Glacial dergilerinde yayınlanmıştır.

ÖZEL MESAJ

Herkese Selam,

Tatil bitti, evdeyim ve hemen foruma girdim. Pek çok değerli paylaşım yapılmış. Her bir paylaşıma teşekkür mesajı yazarsam, sanırım üyeler yüzlerce mesajımı görünce sinir krizi geçirir.

Forum Kuralları;

“Madde 7) Eski konulara arka arkaya, içeriği zenginleştirmeyen, sırf konunun ön plana çıkmasını amaçlayan mesajların (teşekkür ederim, eline sağlık gibi) yazılması güncel konuların gündemden düşmesine neden olmaktadır. Bu nedenle bu türden mesajların sayısı 1-2’yi geçmemelidir.

Madde 8) Sadece beğeni ifade eden ya da teşekkür içeren mesajlar yazmak yerine “Like” butonu kullanılmalıdır. Mümkün olduğunca zenginleştirici mesajlarla konuyu geliştirmek tercih edilmelidir.”

uyarınca bu değerli paylaşımlar için teşekkür edemeyeceğim için üzgünüm. İnceledikçe “like” butonuyla beğenimi ifade etmeye çalışacağım.

Ayrıca, yeni paylaşımlara yer açmak için paylaştığım dosyaları silmek zorundayım. Zamanla linkler çalışamaz olduğunda, mevcut dosyayı indirmiş arkadaşların tekrar yüklemesi çok yardımcı olur.

Tekrar herkese selamlar, saygılar ve birbirinden değerli harika paylaşımlar için herkese çok teşekkürler...

Melih41

Yönetici
4 Ağu 2012
3,783
56,017
Sayenizde Arthur De Pins in farklı çalışmalarını da görmüş oldum
sevgili Balkan , çok sevindim. Paylaşımlarını ilgi ve keyifle takip
ediyorum. Tüm paylaşımlarınız için tekrar çok teşekkürler..

kemalettin

Onursal Üye
13 Eyl 2011
590
3,259
Yengeçlerin de evrimleşmeden paylarını almaları bundan ise pozitif anlam çıkarılmasını ilgiyle öğrendiğim kapsamlı tanıtım yazınızı ve paylaşımınızı çok beğendim teşekkür ediyorum sn @balkan
Hoş geldiniz, eliniz boş gelmemişsiniz

çocukların yengeçlere neler çektirdiğine üzüldüm ve yengeçlere daha sempati duymaya başladım paylaşımını yaptığınız kısa film sayesinde teşekkür ediyorum sn @MelihAbi

cagan73

Onursal Üye
17 Kas 2013
544
10,011
Bir süredir ufak bir sağlık problemi sebebiyle foruma girip boş gözlerle bakınmaktan başka bir şey yapamamıştım. Çok güzel bir dönüş yapmışsınız çok teşekkür ederim