Daktari (Daktari) dizisi..

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,836
39,376
İstanbul
80'lerin başlarında, tek kanallı TRT döneminde yayınlanan unutulmaz dizilerden biri de buydu sanırım. Doğu Afrika'da yaşayan idealist bir veteriner olan Doktor Marsh Tracy, kızı Paula ve ekibinin, 'Wameru Study' adındaki kurgusal Hayvan Davranışları Çalışma Merkezi'ndeki hayvanları koruma maceraları, çok güzel doğa çekimleri eşliğinde anlatılırdı.
Dizide aklımda kalan diğer önemli karakterler ise; şaşı gözlü aslan Clarence ile maymun Judy'dir. Bir de bu dizi sayesinde, Afrika dilinde 'Daktari'nin doktor anlamına geldiğini öğrenmişti tüm Türkiye.. Bunu da son olarak notlarımıza ekleyelim.

Daktari-1.jpg

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,208
77,300

Sevgili "Baltimora", bu dizi 1965 tarihli sinema filmi "Clarence, the Cross-Eyed Lion"ın (Şaşı Arslan Clarence) devamı gibi bir şeydi. Clarence, bir yıl sonra çekimlerine başlanacak ve 4 sezon sürecek olan "Daktari" TV dizisinin esin kaynağı oldu. Oyuncular da aynıydı zaten.

Nostalji için teşekkürler. Gerçi pek fazla seyretmediğim bir diziydi nedense. Hafızamda çok flu bir yer tutuyor. 1980 yılı benim için hayat kavgasına atıldığım yıl olmuştu, belki de ondandır.

Not: Aktris Cheryl Miller hala yaşıyormuş. Marshall Thompson ise yıllar önce ölmüş.

Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,836
39,376
İstanbul

Sevgili "Baltimora", bu dizi 1965 tarihli sinema filmi "Clarence, the Cross-Eyed Lion"ın (Şaşı Arslan Clarence) devamı gibi bir şeydi. Clarence, bir yıl sonra çekimlerine başlanacak ve 4 sezon sürecek olan "Daktari" TV dizisinin esin kaynağı oldu. Oyuncular da aynıydı zaten.

Nostalji için teşekkürler. Gerçi pek fazla seyretmediğim bir diziydi nedense. Hafızamda çok flu bir yer tutuyor. 1980 yılı benim için hayat kavgasına atıldığım yıl olmuştu, belki de ondandır.

Not: Aktris Cheryl Miller hala yaşıyormuş. Marshall Thompson ise yıllar önce ölmüş.
Bilgilendirme için teşekkür ederim Sevgili Scanfan, bunları bilmiyordum. Cheryl Miller, Şubat'ta 80'e basacakmış ve kariyerini de 2018'de noktalamış okuduğum kadarıyla. Bir de şu dikkatimi çekti, toplam 3 evlilik yapmış ve son iki kocasının adları(Robert) aynıymış.. :) Son olarak, elimde 4 tane Lak Lak dergisinden aldığım parodi var, fırsat bulup onları elden geçirdikten sonra, dördünü birden buraya ekleyeceğim.. Sevgi ve saygılarımla..